Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 333)

plakát

Zelená kniha (2018) 

Já neříkám, že se mě to na konci nedotklo, ale opravdu ne kvůli tomu kdo má jak barevnou držku, ale proto, že jsem z toho cítil ryzí chlapský přátelství a tady já přemýšlím jestli tvůrci, když dělají takový film myslí na nás diváky nebo na akademii. No kluci to zahráli dobře, hlavně Viggo skvělý i když na Ramiho nebo Christiana by to v mých očích nestačilo, uznávám, že výkon super. Jelikož v roce 2018 měl Denzel Washington jen Equalizer 2 a to by i na dnešní USA byla docela divoká nominačka, štěstí se opět usmálo na Mahershala a kdyby dostal plešku měl bych jich víc (obě za vedlejší) než Matt nebo Leo a to by byla docela prdel, protože pro mě je Mahershal jen lepší průměr. Toliko předoscarový rozjímání, který bude za pár hodin jasný, já tentokrát tuto black show vynechám, ale budu držet palce filmu Vice. Zelená knížka má dobrou atmosféru, sympatický herecký výkony, ale krom výše zmíněného mě ještě trošku vadí, že se docela vleče.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Já bych strašně rád dal filmu víc, protože je to další nádherný český příběh, tentokrát o našich basketbalistech, o kterým jsem neměl ani šajnu a rozumím tomu, že tvůrci chtěli ukázat, jak těžký to měli obecně naši sportovci v dobách, kdy tady vládli hnědý nebo rudý svině. Problém je však ve scénáři, především naprosto tragicky napsaný postavy, já po skončená filmu vůbec nevěděl s kým mám tu čest. Vždyt když už bylo něco co začalo najíždět na charktery postav, dialogy, scény..střih a byl jsem úplně jinde. Jako takhle se to přece nedá dělat, spolehát se na tradičně skvělou kameru Vládi Smutnýho a nechat film ovonět retrem v každým záběru. Chtělo silnější dialogy a hlavně scénarisickýho profíka, protože jak je velký časový úsek na příběh není to prdel ani pro Steven Zailliana natož pro Kubu Bažanta.

plakát

Zloději (2018) 

Podobný, prožitkově nevtíravě silný vypravěcí filamřský styl už na plátnech moc nenarazíš o to větší nadšení pak mám z každého takového setkání.

plakát

Zlý časy v El Royale (2018) 

Ani na chvíli nepochybuji, že se Drew Goddard inspiroval v režisérovi s iniciály QT. Hodně dobře napsaný postavy, který se starý nejen o gradaci děje, ale i mnohá dějová překvápka. Speciálně konečná fáze předvede dějový výmyk hodný olympiády. Jeff je sympaťák od kolíbky i tady mu role "kněze" seděla, kdo ale překvapil byli herci od kterých jsem toho zase tolik nečekal. Dakota Johnson měla konečně správný sexy odstín a Chris když odloží kladivo je ještě víc cool.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Ten příběh je fakt čistokrevná, průhledná romantika a tentokrát mě to moc nebavilo, když vím přesně jakým směrem to půjde. Co jsem ovšem absolutně netušil je jak na mě zapůsobí Lady Gaga. Tuto dámu jsem nikdy neslyšel zpívat a její jméno registruji jen s nadpisů bulvaru na seznam.cz , takže jsem jí dal cejch "celebrita", ale ouha za tuhle hodně silnou urážku se musím Lady Gage (Gaze ?? ) hluboce omluvit. Byla to právě ona, která mě dělala celým filmem průdkyni. S ní jsem sdílel všechny emoce a těšil se na její pěvecké vložky, protože i mé hudebně ignoranstké uši se krásně zaposlouchali. Navíc její cilvilní projev mě učaroval. Bradley dal do role Jacka dal všechno a je to znát a jeho režisérkém umění rovněž nejsem na pochybách. Nevylučuju, že ještě s hvězdičkama přitlačím při další projekci, pokud i ten příběh ve mě trošku zesílí, ale zatím to nechám na solidních třech.

plakát

Život je hra (2018) (seriál) 

Škoda těch reklamních bloků. Není to úplná špatná koncepce, hodit nějaké životní situace mladýho kluka, udělat zaplétku a nechat to komentovat dva debily (Suchoše a Marka). Nejlepší díl "nezkazit to holubem" a "neukázat pindíka" tam se zahláškovalo velmi slušně.Samozřejmě situace v "utopit bobek" to je díl natočený vysloveně pro uživatele malarkey, ten si užije i když dostat do hajzlu korkáče je noční můra nás všech.

plakát

100 let republiky – Rozhovor prezidenta s premiérem (2018) (pořad) 

Bylo to takové nekonfrontační plkání adekvátní svátečnímu dni ve kterém na ČT běžel. Taky bych si k výročí naší země něco přál a to, aby jsme už nebyli tak rozděleni, nehrozili si vzájemně pěstičkama, podle svých volebních preferencí, podle toho kde žijeme a jaký názory zastáváme. Trošku respektu vůči sobě by nám všem rozhodně prospělo. Jinak souhlasím s Andrejem v tom, že žijeme v nádherný zemi a já se tady citím mimořádně spokojeně, i přes mé obří výhrady vůči našim politikům, ale to je všude, ale všude už není takový bezpečí, skvělý zdravotnictví (zkuste někdy England a poserete se ), prostě važím si svý malý stoletý země a neměnil bych, zejména když tady máme tak krásný moderátorky jako je Světlanka Witovská.

plakát

12 hrdinů (2018) 

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu.

plakát

13. komnata - 13. komnata Josefa Nedorosta (2018) (epizoda) 

Nevím přesně co na tom hodnotit. Stopáž je přílíš kratká. Pokud jde o Pepu Nedorosta je to sympoš. V mladí byl možná největší frajer naší kinematografie, ale nejsem ani holka ani teplouš, tak třeba se pletu. V čem se nepletu, že měl na to v herecký kariéře dotáhnout daleko, to jo. To co se mu stalo je samozřejmě blbě a držím pěsti ať je vše Ok. Co mně naštvalo, že do filmů už nevybírají ani režiséři, ale castingkovky, který maj svoje kamarády co tlačej. Hmm další odpověd na to proč se třeba Polákům nemůžeme rovnat ani v úvodní znělce. Smutnej stav pro filmovýho fanouška a čest vyjímkám.

plakát

1983 (2018) (seriál) 

Obrovský zklamaní. Bez Michaliny bych to ani nedal.