Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 333)

plakát

Malcolm a Marie (2021) 

Velmi se líbil nápad, že film resp. jeho pitvání včetně pitvání ohlasu na něj slouží jako katerze vztahu a povah obou představitelů. Neměl jsem ani problém s kamerou, která se snažila různýma kompizicema ještě už tak silně dialogový příběh nadvyprávět. Co mě ovšem silně zklamalo byli dialogy, které vedli opakovaně ke stejnýmu náhledu na postavu, k čemu to mělo být dobrý, když totéž mě ukázala předchozí scéna. A John David Washington mě teda herecky nepřesvědčil, Zendaya na mě působila mnohem stravitelněji.

plakát

Marťanské lodě (2021) 

Pro fanoušky Elišky Křenkové mezi které se taky řadím určitě velmi příjemný film na oko, ale nejde jen o to. I ta vztahovka, která teda nebyla nějak souvisle vyprávěna mě přišla velmi reálná ai z těch krátkých scének jsem se dokázal na Martina s Eliškou napojit a bylo to poměrně depresivní. Minimum dialogů, originální exteriéry i interiéry skvěle budovy atmosféru vztahu. Herecky super oba dva.

plakát

Matka versus android (2021) 

Když mě film sbalí do deseti minut bývá to známka kvality a tomuhle filmovýmu fešákovi se to podařilo levou zadní. Nevím přesně co se tady z hlediska hodnocení pořádá zase za sabaty a nehodlám to ani číst, ale tohle byla dokonalá atmosferická pecka. Vizuálně depresivní lahůdečka, které nechybí kvalitní akční scénka, ano je jen jedna, ale to nevadí, protože to má něpětí a fantasticky hrající Chloë .

plakát

Matky (2021) 

Z těch nových českých filmů, které byly přidány na Netflix jsem se Matek bál nejvíc a paradoxně jsou z nich nejlepší. "Párové " forečky fungovaly až překvapivě dobře, samozřejmě ně vždy, ale na navození dobré nálady film stačí.  Docela zajímavý je i casting, kdy herci ve vedlejších rolí jsou často česká herecká špička.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

První půlka jede na vlně vzpomínek na předchozí kultovní sérii a jede tak šikovně že mě to bavilo až slzičku jsem ukáp při vzpomínkách na časy, kdy jsme jako lidstvo poprvé prozřeli z našich matrix životů, díky Ti Morfeusku. No a pak už nám film začíná válcovat akcička, možná není tak revoluční jako kdysi, ale je přehledná a efektivní. Pravda, možná někdy až zbytečně odkazující na předchozí díly. Jsem rád, že jsem dostal příběh, který je srozumitelný a pochopitelný.  Za silný článek filmu považuji vztah Nea a Trinity, ostatně Keanu s Carrie mě herecky bavili absolutně nejvíc. Stopáž je delší, ale odsýpá, tak že jsem neměl čas myslet na sračky co se teď po celý planetě dějou a od toho přece filmy jsou, aby nás vcucly do svého matrixu a alespoň na chvíli nám nabídly prožitek ve svým světě a i proto jsem za rád za nový  Resurrections, protože jemu se to povedlo a to já v týhle bizarní době cením nad zlato.

plakát

Mauritánec: Deník z Guantánama (2021) 

Jestli po mě film chce lítost a empatie, tak fajn, dostane je, ale až po tom co začne točit taky filmy o tom jak musí židé opuštět Francii, Británii protože už se tam díky nevinným islamistum necíti v bezpečí, taky bych rád, znal životy žen, kteří v západních zemí na sídlíštích, kde je většina dalších nevinných migráčů z islamských světů. No, ale prosím já jsem čekal něco podobnýho, takže to bych do hodnocení nakonec nepromítal, co ale musím a co mě fakt mrzí že jsem těšil na mnohem, mnohem větší stopáž scén Jodie Foster vs, Benedict Cumberbatch, při herecké kvalitě obou zmíněných by to byl divácký super zážitek, to se ale nestalo. Místo toho si film jede svou a opakovaně přehrává stále jednu písničku, takhle filmy nejdou dělat.

plakát

Mnichov: Na prahu války (2021) 

Jo tak nejlíp na mě zapůsobil konec, kde si Britové odůvodnili mnichovskou zradu jako vlastně geniální strategický krok. Tak to mě občana ČR vážně ironicky pobavilo. O tom jakej je západ jsme se mohli přesvědčit v kauze "Vrbětice" kdy nás nechali proti rusákům opět sami a reálně se nás zastali jen Slováci, Pobaltí a krapet Balkánu a vrchol tomu dala současná vláda, když řekla že jsme to západu dostatečně nevysvětlili a nežádali. No já nevím, když já něco potřebuji od přátel nebo oni ode mě, nemusíme u toho klečet ani připravovat slovní průjem na 5 hodin, prostě stačí říct, tak to mezi přáteli a spojenci platí. No a pokud jde o celý film, tak pro mě jako čecha měl film samozřejmě vysoce atraktivní téma, takže některé pasaže filmu mě bavili, ale protože to celý stojí na nějakým přatelství dvou chlapců a jakés takés špionáži, která je směšná a především již zmíněním závěrem, tak že bych byl nějak nadšen to tedy věru ne, Vidím to stejně jako kolegové někde mezi 2-3 asi spíš tři i když Hitler se teda moc nepoved.. Tak nakonec upravuji na dvě, protožejsme o tom ještě dlouze přemýšlel a ten film dokonale představuje i současné chování západu k zemím jako jsme my, arognatní, povýšenecké a pokrytecké.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Mě se na hra úplně vyhnula a dokonce i teď co jí mám na playku na ní seru, ale kdysi jsem viděl film ještě na VHS se stejným názvem a musím říct, že ted se mě líbil víc, tohle je na mě moc nadpozemský, vlastně to ani nejsou fighty bojovníků, ale spíše různé bojové magie, kidně bych tam přihlásil Rumburaka.

plakát

Můj báječný život (2021) 

Tohle mě Netflix narval do romantických filmů, comž překonal i můj cynismus, protože tohle je romantické asi stejně jako Česká televize nezavislá. Chování hlavní hrdinky jsem vůbec nerozuměl, podle mě se chovala jako krává a to úplně ve všech oblastech kde působila.

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Vždycky je trošku problém hodnoit film pro děti dospěláckou optikou, ale pokud si na zásadní otázku "vzal by si na tohle dítě do kina" odpovím "určitě ano" , není co řešit. Film má v sobě spousty emocí na které jsou děti vnímavé, je udělán velmi hezky. Zvířátka se budou jistě taky líbit. Za mě nejvíc boduje krtek, ten pacholek mě dostat víc prostoru. Je faktem, že zejména v prostřední části jsem se trošku nudil, ale beru, že mé vnímání tohoto filmu může být naprosto odlišné od toho dětského a pro ty je film určen především.