Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 339)

plakát

Wilfred (2011) (seriál) 

Samotnej Wilfred je super. Je opravdu vtipné, když se člověk chová jako pes se vším všudy. Bohužel je to ale takové divné. Ne, že by mě to nebavilo, ale Elijah Wood je tam celkem nesympatickej, což je u hlavní postavy problém. Potěší epizodní role Ethana Supleeho nebo Oze z Prciček.

plakát

Pro strach naděláno (2012) (seriál) 

Parodie na pochmurné detektivky jedoucí podle oldschool mustru, podobně jako to kdysi dělali ZAZ. Skvělý John Hannah v hlavní roli cedí nesmyslný hlášky se zachmuřeným vážným ksichtem celou dobu a fakt mě bavilo ho sledovat. Vtípků je tam opravdu přehršel a na jedno zhlédnutí to ani nelze všechno vstřebat. K dokonalosti tomu něco chybí, ale takhle chytrá parodie tu nebyla od Bláznivý střely 3.

plakát

Drsňačky (2013) 

Překvapivě plné opravdu vtipných a výborných gagů. Např. scéna kdy Sandra Bullock provádí naprosto zbytečnou tracheotomii je fakt vtipná a takových tam je více. Navíc je to hypernekorektní a nejpoužívanější slovo je píča. Jenže je to bohužel strašně dlouhé a tím pádem to chvílema drhne a neodsejpá. 120 minut je na takovouto prvoplánovou komedii fakt moc. Ale na to, jak strašlivou píčovinu jsem čekal, je to opravdu super film.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Určeno hlavně fanatickým obdivovatelům zúčastněných komiků. Mám jejich filmy hodně rád, ale tohle prostě až zas taková prča nebyla. Navíc jsou tam všichni kromě Jaye Baruchela meganesympatický kreténi. Sice záměrně, ale to je mi jako divákovi u rekta. Najdou se tam vtipné momenty, ale na to jak je to dlouhý je jich poskrovnu a obvyklej dobráckej pocit upřímný komedie ze života mi tady totálně chyběl. Fakt vtipná mi přišla rozprava jestli nanebebrací fail Jamese Franca byl kvůli učebnicové malichernosti, nebo hněvu, nebo co to vlastně bylo za hřích :)

plakát

Gravitace (2013) 

Úchvatná podívaná. Ty epické záběry jsem v kině fakt žral a je asi fakt hřích ten film sledovat někde na kompu. Ocenil jsem schopnost hlavní hrdinky opravit jakoukoliv vesmírnou techniku a pobavilo mě, že to byla vlastně i taková exkurze po vesmírných stanicích různých států. Američanka Sandra Bullock tam v ruském skafandru dle ruské dokumentace (pravděpodobně v azbuce) mačká tlačítka na čínské stanici označené čínskými znaky. Každopádně to byl fakt skvělej zážitek a 3D konečně naplno ukázalo svou moc.

plakát

Zmizení (2013) 

Mě to sedlo. Ještě dlouhou dobu po odchodu z kina jsem měl tísnivý pocit. Přece jenom skoro každej v tomhle filmu je pervert. Líbila se mi ta změna, kdy se ze zdravě odhodlaného slušného chlapa Hugh Jackmana stává stále větší a větší násilník. Zahrál to skvěle a úplně je z něj cítit jeho únava. Neustále mrkající Jake Gyllenhaal byl taky dobrej. Největší kompliment patří ale režii, protože to byl prostě fakt nervák. Už dlouho jsem nebyl u filmu takhle napjatý. (Nyní bude spoiler.) Jedinou výtku mám k přítomnosti toho druhého perverta, co si ustřelil hlavu. Jelikož vlastně neměl s únosy žádnou spojitost a na to jaký prostor mu byl dán pak zmizel ze scény velmi rychle. Byl to prostě takovej instatní, z prstu vycucaný, pervert pro doplnění tajemna.

plakát

Ve stínu (2012) 

Skvělá atmosféra, režie i herci. Jsem asi tupej, ale nepochopil jsem proč teda vlastně to klenotnictví vykradli a co z toho kdo měl.

plakát

Vyšetřování skončilo, zapomeňte! (1971) 

Velmi poutavé. Franco Nero hraje vypsychovaného slušného člověka ve vězení velmi dobře a je prostě vidět, že korupce a hierarchie je všech všech vězeních (alespoň filmových) stejná. Zde navíc postavy o svém jednání vždy tak nenápadně filosofují (hlavně vrchní bachař) aby ospravedlnily svoje činy. Hodně se mi líbil neučesaný konec.

plakát

Býčí šíje (2011) 

Kriminálku z prostředí dobytčáku jsem fakt ještě neviděl. Navíc okořeněnou osobním dramatem supernařáchlýho hlavního protagonisty. Herecky je to skvělé, všechny ty neznámé ksichty se k tomu perfektně hodí. Syrovostí mi to připomínalo dánskou trologii Pusher. Občasné estetické statické záběry na venkovskou krajinu se mi fakt líbily.

plakát

Stážisti (2013) 

Bohužel to nebylo moc vtipný. Oba herci mají na kontě moje nejoblíbenější komedie, tak jsem prostě čekal víc. Koukat se na to dalo, ale Vince Vaughn už byl vyloženě otravnej a Owen Wilson začíná s přibývajícím věkem vypadat divně. Navíc, ani ty vedlejší postavy nejsou moc vtipné a prostě to hrálo moc na jistotu. Nejlepší z celýho filmu jsou ty barevný Google kola. 50%