Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Těžká geniálnost. Jestli tvůrci sami ví, jak co mysleli a sami ví, co nám vlastně odvyprávěli, klobouk dolů. Za atmosféru, hudbu, režii a hlavně geniální scénář bych hodnotil nejvýše, ovšem poměrně uspěchaný konec, kdy vše, čemu nerozumíte, mohlo být odvyprávěno během jedné další celé řady, tady to tvůrci stihli během asi 180 minut, což je trochu škoda, ovšem i přesto, že poslední epizodu jsem viděl před přibližně 2 týdny, zapůsobil na mě jak nic jiného a ihned bych si to pustil celé znovu.

plakát

Žaluji! (2019) 

Kdybych se na to měl dívat jako dokument, který mi má předat historická fakta, byl bych nadšen, ovšem pokud na to mám nahlížet jako na film legendárního Polanskiho, jsem velmi zklamán. Pomalé tempo a praktická absence hudby mě, dá se říct, uspala.

plakát

Ďábel (2020) 

Nejspíš to byl kvalitní film, z technické audiovizuální stránky to snad asi ani nemělo chybu. Ovšem tomu bylo těžko věnovat pozornost přes mé znechucení a ten nepříjemný pocit ze samotného příběhu, ze kterého jsem solidně pohoršen a traumatizován.

plakát

Tenet (2020) 

Christopher Nolan budí očekávání již v den, kdy oznámí, že jde natáčet a proto všichni měli absurdní očekávání. Polovinu diváků zklamal a té druhé očekávání překonal. Rozdíl je v tom, že ta první skupina ten film nepochopila. Dokonce ani já jej příliš nepochopil, ale užil jsem si jej proto, že jsem se o to ani nesnažil. Nolan buď sám nevěděl, co tím myslí, nebo to měl promyšlené a rozkreslené do nejmenšího detailu a natočil jen desetinu toho, co vidíme na pozadí. Rozhodně příležitost pro pokračování nebo různé, ať už filmové či seriálové spin offy. Přes výtečný scénář, režii, kameru a celkovou scénu na filmu nejvíce oceňuji hudbu. Ta odvedla polovinu práce, i když to nebylo třeba. Tip pro ty, kteří film zatím neviděli: nesnažte se to pochopit, zkrátka si ten film užijte a na konci snad pochopíte.

plakát

Umbrella Academy (2019) (seriál) 

Pravdou je, že prvních pár dílů jsem se musel lehce nutit, nicméně od pátého dílu jsem se bavil královsky. Co stojí za zmínku je fakt, že celý seriál je obsazen dalo by se říct "béčkově", ovšem v realitě je obsazen "zetkově", jelikož kromě hlavní postavy se snad jednalo o debut oněch ostatních herců, což ovšem dopadlo převelice dobře nutno říct. Když jsem se dočetl, že se jedná o pokus Netflixu nahradit své marvelovské seriály vlastní tvorbou, čekal jsem něco v onom duchu, ovšem pokud čekáte toto, budete nejspíše zklamáni.

plakát

Parazit (2019) 

V tomto filmu jsem chyby a věci, které se nepovedly, hledal marně. Jediná scéna, která připomínala závěry Tarantinových snímků, mi byla lehce "proti srsti", ovšem v porovnání se zbytkem o nic nešlo. Tento film je skutečně opěvován odůvodněně.

plakát

Nebezpečné lži (2020) 

Tento film ve své podstatě neudělal nic moc špatně. Kdybych ho rozebral, splňuje to, co od něj čekáte, ani po tvůrčí, ani po technické stránce neudělal nikterak velikou chybu, ale přes to přeze všechno to ve výsledku nefungovalo...

plakát

Trojí hranice (2019) 

Film se zařadil ihned mezi mé nejoblíbenější z následujících důvodů: Výjimečné obsazení, tedy až na Bennyho, kterého jsem doposud neviděl, ale nápadně připomíná Armieho Hammera, asi nejlepší filmové zpracování chamtivosti a celkově cesty za penězi, který ovšem odhaluje, na čem vskutku záleží. Film je velmi rychlého tempa, hlavní zápletka se odehraje v prvních 30 minutách a tak si jen říkáte, co se bude dít dál a příběhově jsem rozhodně sklamán nebyl. Vřele doporučuji.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Na poměry českých televizních seriálů musím uznat, že to nebylo nejhorší. Cyrila Dobrého jsem viděl poprvé hrát a jsem rád, že herecký um zdědil a rozhodně má na čem stavět. Příběh mě příliš nezaujal, neměl jsem potřebu se nutně po skončení podívat na další díl. Silnou stránkou seriálu byl bezesporu výběr lokací. Na současnou televizní nabídku rozhodně nadprůměr. Na nabídku zahraniční průměr.

plakát

Díra (2019) 

Film, který hodně nepříjemně servíruje určitou myšlenku, kterou zprostředkovává dírou, která ovšem sama o sobě není nijak popsána a vysvětlena. Od začátku do konce vzbuzuje při sledování nepříjemný pocit po celém těle a nepřidává tomu ani otevřený konec.