Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (169)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Na to ako ma prvé 3 diely štvaly svojou predvídatelnosťou a nulovou psychologizáciou postáv, tak akoby to od 4. dielu prevzal niekto iný a prepísal scenár. Prišlo na skvelé momenty, z comic relief postavy (Klaus) urobili jeden z najsilnejších charakterov seriálu. Ak porovnám comics so seriálom tak je tam zmenené takmer všetko. Postavy cca zostali, ale sú prekopané od základov, je to pomalejšie a tým pádom viac času na rozvinutie príbehu ako tákého tak aj budovanie vzťahov medzi postavami. Seriál je ovela civilnejší, menej nadmerne akčný a humorný comics a mne to tak vyhovuje. To ako sa tento seriál po pár dieloch zmenil sa často nevidí. Stále to síce pre mňa nie je topka, ale neviem sa dočkať ako tvorcovia vyriešia cliffhanger. Samozrejme nemôžem opomenúť herecké obsadenie ktoré sa veľmi podarilo. Palec hore. Edit: Zabudol som podotknúť, že pesničkový soundtrack často vôbec nesedí do daných scén. Tie scény majú absolutne odlišný strih než by mali mať keby sa s tými pesničkami počítalo od začiatku (teda až na tú prvú pretože tam je jednoznačne vidieť že to bolo robené pre túto pesničku)... 7/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE – Hodnotím převážně kladně v podobě 8 delikventů z 10 za šarmantního prcáka Robíka Sheehana (kdo miloval Misfits ten se tu najde), výbordelný soundtrack, feel-good stylizaci, hravou machinaci s časohrátkami a lahodnou komiksovou čalamádu okolo. __________ 2. SÉRIE – Hodně libozvučný muziky prakticky za lajvont, výborný soundtrack plný peckovních old-school šlágrů, pestrobarevná feel-good retro stylizace (60. léta jsou neskutečně sexy), oproti předešlý sérii kompaktnější a hravější premisa, a v neposlední řadě zábavný komiksový spektákl se vším všudy – to vše mi bohatě stačí k tomu, abych se euforicky vznášel ve čtyřkvaltovým nebi. A vůbec ani nevadí že finále je (nečekaně) překombinovaný a kadence žánrových klišé, patetickýho kýče a deus ex machiny je větší jak objem tricepsu vopičáka Luthera. No a irský sympaťák Robert Sheehan, který do svého charakteru esoterického hippie mesiáše Klause částečně reflektuje atributy své ikonické role z Misfits, si celou show krade pro sebe. Plus ty excentrický videoklipový rošády jsou prostě k nezaplacení! Fekální humor, cynický hlášky z filozofie mámvpičismu a opulentní megalomanství nikdy nebylo v supráckém seroši tak atraktivní........ [VERDIKT: 8,2 retro šmakulád z 10] __________ 3. SÉRIE – Kecy kecy, bizon v kleci – ale skutek utek. Z hlediska character developmentu je Deštníková akademie sice opět skvělá, ale příběhově prakticky prázdná a konceptuálně monotónní. Ta neustále se opakující apokalyptická premisa o konci světa, mezitímco naše banda pošuků po celou dobu dřepí v hotelu, je až žalostně nezajímavá. Třetí sérii výrazně chybí grády, rytmus nebo nějaký přirozený flow. Úvodní Footloose dance battle je za mě absolutní top strop celý série, a to je asi tak vše – nic víc či míň, co by se dalo považovat za zapamatovatelný highlight. Zkrátka, jakoby se ta komiksová hravost – jež byla pro první a druhou sérii prostě typickým a neodmyslitelným DNA – záhadně vytratila do ztracena. Každopádně Elliot Page v roli transgender postavy Viktora i Javon Walton překvapili. Nesmrtelný Robert Sheehan a opičák Luther to opět táhnou.... po fantastický druhý sérii celkem slabej žánrovej odvar. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedine čo má tento seriál naučil je, že stačia dve série a dosť. Zo začiatku ešte celkom fajn, ale postupom času sa nuda nabaľovala exponenciálnym tempom. Stále o tom istom. Keby nebolo pár zaujímavejších scén a pomerne slušne zvládnuté akčné scény tak mi viečka zlomia lícnu kosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriál jsem zaregistroval už pár měsíců před premiérou, protože mu dělal Netflix docela slušnou propagaci. O komiksu, na kterém je děj založen, jsem ale nikdy předtím neslyšel. Podle prvních trailerů to nevypadalo úplně špatně. Zamlouvalo se mi obsazení. Známé tváře jako Ellen Page nebo Robert Sheehan doplňují tváře úplně neznámé a klape jim to. Líbilo se mi i to, že má jít o další z řady komiksů, které necílí na teen obecenstvo a mě osobně se tahle dysfunkční rodinka trefila do noty. Postavy jsou zajímavé a ani flashbacky nejsou nijak rušivé. Navíc to má jeden z nejlepších soundtracků za poslední dobu. Třeba pilot přinesl úžasnou scénu, kdy všichni tančí při písničce I think we're alone now. Jen mi přišlo, že tomu po dobrém pilotu selhalo tempo a do posledních dílů jsem se přemáhal. I když poslední díly zase byly mnohem zajímavější. Pokud ale máte zájem o jiný seriál s nestandardními postavami, tak Umbrella Academy je trefou do černého. Já si jen myslím, že to mohlo dopadnout ještě mnohem lépe. 2. série Nestává se to často, ale musím říct, že druhá řada byla o dost lepší než ta první. První mi přišla jako lehký nadprůměr, ale u druhé jsem se bavil o poznání víc a vážně se nemůžu dočkat toho, kam to bude pokračovat. Příběh byl zajímavý, cestování časem se povedlo a i zasazení do doby se podařilo. Neměl jsem moc tušení, kam se to bude vyvíjet, ale všechno fungovalo tak, jak mělo a jak jsem si představoval. Navíc je třeba znovu pochválit za soundtrack, který perfektně šlape v každém díle. 3. série Ve třetí řadě přišel menší propad. Po překvapivé první řadě a špičkové druhé, se tak trochu přešlapuje na místě. Pořád je to slušná zábava, ale už to tolik netáhne, chtělo by to nějaký nový nápad než je konec světa. Taneční vystoupení skupiny opět na výbornou. Závěr navíc nabídl tolik otázek, že příští řada by mohla s novými nápady přijít, změnit zápletku a vykoupnout to zpátky k předchozí kvalitě. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Originální počin, který se do jisté míry snaží hledět pod povrch super-schopností. A dělá tak sledováním jedné dysfunkční rodiny, kterou dal dohromady excentrik, génius a manipulátor. Na jeho pohřbu se sejdou jeho přeživší děti, aby se snažily zabránit katastrofě. A každý z nich má své problémy. Z Luthera je do jisté míry monstrum, které bylo vyhoštěno na měsíc, Klaus jede silně v drogách, aby potlačil komunikaci s duchy, Alisonina schopnost manipulace ji připravila o dceru, Diego žije na hranici zákona jako mstitel, a Vanya je obyčejná s komplexem méněcennosti a depresí. Figurky jsou rozestavěny. Problém je, že hra je to předvídatelná, zvlášť co se týče Vanyi a jejího vývoje ve stylu Dark Phoenix. Ke konci jsem z ní byla už tak otrávená, že mé symptatie se vytratily. Taky mě mrzí, že Klausův výlet do minulosti nedostal více prostoru, ale třeba ve druhé sérii. Jako studie toho, jak moc se dá posrat výchova, k nezaplacení. Jako trochu jiný superhrdinský seriál taky super. Celkově mi ale přijde, že potenciál nebyl docela naplněn. Druhá série nás vrací zpátky na začátek hry, figurky jsou opět rozházeny, ale hlavní cíl je stený - zabránit jadernému vyhlazení. V Texasu roku 1962 se z Allison stává bojovnice za práva černochů, z Luthera bijec, Diego se snaží zachránit Kennedyho, Vanya žije vcelku spokojeně na farmě, Klaus je má vlastní kult a Pětka - se to jako vždy snaží dát dohromady. Místo agentů Cha-cha a Harleyho jim jdou po krku tři švédští bratři (švédský cover na Adele mě pobavil). Takže fomule se opakuje, ale jde o relativně zábavnou jízdu, která je ovšem nesmírně frustrující ve svém vyvrcholení. Cliffhanger na třetí sérii mě zcela upřímně docela nakrknul, protože brání jakékoli katarzi z vyvrcholení celé série. Nepřesvědčila mě ani nová postava Lilla. Kromě většího prostoru pro Bena, mi druhá série přišla po emoční stránce slabší. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Tým Umbrella Academy se prvně objevil v komiksové sérii „The Umbrella Academy: Apocalypse Suite“ (2007–2008) od vydavatelství Dark Horse Comics a autorů Gerard Way a Gabriel Bá. (3T)
  • Název „Ut malum pluvia“, jenž můžeme vidět v erbu Umbrella Academy, znamená „When evil rains,“ („Když prší zlo“). (mikki089)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama