Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (170)

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - 4*, 2. série - 5*, 3. série - 4*.. Čekala jsem superhrdinský seriál, kterému jsem dávala minimální šanci na úspěch. Dostala jsem super Netflix nářez s luxusní hudbou, dobrým hereckým složením. Ačkoliv jsem po pár dílech odhadla hlavní pointu, tak se na to dobře dívalo. Druhá série zprvu nic moc (asi první díl), ale na konec mě oslovila více než první. Třetí série brutální pokles, sotva sahá na 4*. Viktor je bohužel přešlap, scénáristům došel dech, spousta otázek, žádné odpovědi. Oblíbené postavy: máma, Pogo, Lila, Diego. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Znáte takový ten pocit, jak Vám Netflix určitým "nenásilným" způsobem stále ukazuje, co byste si měli pustit? Ano, u mě to byla UA. A jsem ráda, že mám za sebou 1.sérii, protože další začínat fakt nehodlám. Nemyslím si, že jsem cílový divák tohoto seriálu a jsem ráda, že to mám za sebou. SPOILER - tak neskutečně mě štve, že je to všechny na konci nezabilo! Za mě je to přehnaná pi*ovina, která zaujme z mého pohledu hlavně mladé, barvičky milující diváky, kteří věří plno věcem, kterým já fakt nevěřím a raději se podívám na něco, co pro mě má nějaký přesah do běžného života. A jsem MOC ráda, že se již nebudu dívat na totálně "ztrápený výraz" Toma Hoppera. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Okrem Number 4, 5 a 7 sú ostatní súrodenci úplne zbytoční. Ešte aj mŕtvy člen akadémie má oveľa väšiu úlohu. Seriál ani nie je tak o záchrane sveta než o pity party členov akadémie, bitching na otca, na to nepotrebujem seriál. Rozoberajú sa úplne irelevantné postavy. Toľko stopáže venovanej romantickému vzťahu súrodencov - nobody cares. Nikoho nezaujímajú ani manželské problémy a dcéra Number 3. To aj Hazelov románik bol zaujímavejší a oveľa podstatnejší pre príbeh než Number 1, 2 a 3 dokopy. Radšej mali hlbšie rozvinúť postavu Number 7, nedávať jej monotónny hlas, poker face a obsadiť nejakú sympatickejšiu herečku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na ComicConu se objevil herec z tohoto seriálu a já usoudil, že tohle je možná ten moment tento seriál konečně vyzkoušet. Kór, když má zde takové hodnocení a docela se o něm mluví. Po první sérii mě to ale vůbec nenadchlo. Zpěvák z My Chemical Romance si udělal svůj vlastní projekt se „superhrdiny“, kterých tady už bylo tolik, že je těžké něčím navíc zaujmout. A i když tu evidentně filmařské řemeslo našlo svojí kvalitu, stejně jsem se nedokázal do chování těch všech postav vpravit tak, aby mě to bavilo. Temnější young adult seriál, který svým cool zjevem pobaví hlavně mladší publikum. Mě už to asi po sérii shlédnutých podobných seriálů a filmů úplně neoslní… ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

První série mě bavila, ale nemůžu říct, že by mě přesvědčila o své jedinečnosti - měla sice své skvělé momenty, ale postavy moc nepřirostly k srdci. Následující desetidílovka začala podobně, ale něco se změnilo a hodně rychle se ona změna projevila na zlepšení. Charaktery fungovaly lépe, už to nebyly jen záblesky geniality od Sheehana (jednou Zmetek, navždy Zmetek) nebo Pětky (kdy mě úplně nebrala ani moje oblíbená Ellen, v době koukání na seriál už Elliot), ale už mě bavila každá postava svou vlastní chemií, i když co si budeme, Klaus s Pětkou stále válí na čele. Šedesátky druhé sérii neuvěřitelně slušely, a přestože Hazel s Čau-Čau mě bavili víc, než Švédi, tak tentokrát se jednalo o vedlejší úlohu vykonavatelů. Hudební doprovod je neuvěřitelně svěží a strašně baví, jak kdyby v tom měl prsty Gunn, vizuál je zábavný a je cítit komiksárna, vztahy fungují čím dál líp a postavy se vyvíjejí správným směrem. Přestože se seriál celou dobu pohupuje mezi 4 a 5 hvězdami, finální triplet mě donutil napálit plnou. Jsem zvědavý, co přinese 3. série a jak do toho zakombinujou změnu u Váni. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Když se v čase 34:30 díva Grace (Jordan Claire Robbins) na stěnu s obrazy, třetí obraz, který se objeví s ulicí a domy po obou stranách, je Plzeňská ulice (Pils Iela) ve Starém městě v Rize v Lotyšsku. (LUKICKK)
  • Tým Umbrella Academy se prvně objevil v komiksové sérii „The Umbrella Academy: Apocalypse Suite“ (2007–2008) od vydavatelství Dark Horse Comics a autorů Gerard Way a Gabriel Bá. (3T)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama