Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (804)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Po zhlédnutí celého seriálu to vnímám jako totálně promarněnou příležitost. Přitom tam evidentně byl vtipný námět i silné momenty, zajímavě profilované postavy a různé odkazy a pomrkávání na diváka. Ale jako celek to naprosto nefungovalo, což bych klad za vinu hlavně scénaristům, kteří nejspíše netušili, co by chtěli sdělit. Retro provedení a dobové zasazení bylo úplně odbyté, kulisy a kostýmy to nezachrání. Návštěvníkům, ke kterým se to marketing snažil připodobnit, to nesahá ani po kotníky.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Lada Lazarová (2024) (epizoda) 

Lada byla pro mě nejvíc nesympatická postava celého seriálu. Náhoda? Nemyslím si. Pokud náhodou bude ČT uvažovat o druhé sérii, tak prosím svěřte realizaci nějakým výrazně schopnějším tvůrcům.

plakát

Where the Boys Are (1960) 

Dost mě překvapilo, jak se taková celkem civilní studentská komedie ze 60. let najednou změnila v naprosto odlišný žánr.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nevidím jediný důvod, proč by se to mělo jmenovat Žižka. Je to generický pseudostředověký chaos, zmatený příběhově i provedením a nefunkční na žádné úrovni. Historické nesmysly a logické lapsy nemá cenu komentovat. Že měl film odborného historického poradce nic neznamená, pokud se tvůrci rozhodnou jeho odbornost ignorovat a zde navíc měli Čechuru, což je problematický expert sám o sobě. Vlastně se mi líbily jen některé zajímavé záběry na české hrady.

plakát

Fighter (2024) 

Tak nějak jsem tušil, že Modi je nacionalistický magor a Indie se posouvá někam k autoritářství. Ale že Fighter bude až tak moc Jai Hind, to jsem úplně nečekal.

plakát

Tokyo Vice (2022) (seriál) 

Skvostný pohled na temnou stranu moderní japonské společnosti. Oceňuji uzavřený příběh, díky kterému se to snad nerozplizne do nekončícího seriálu se sestupnou kvalitou, i když nějaké zmínky o třetí sérii se objevují.

plakát

Tokyo Vice - Endgame (2024) (epizoda) 

Asi jsem po předchozím díle čekal větší řežbu, ale i toto bylo naprosto skvělé.