Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor historie Urbánek je povolán k akutnímu archeologickému případu: Nedaleko místa slavné bitvy u Lipan se našla kostra velitele husitských vojsk. A navíc s kalichem. Ani opatrná manipulace nepomůže a v noci se na archeology snese husitská kletba. Ta netrestá každého stejným způsobem. Někoho straší husitští bojovníci. Někomu zkroutí končetiny. A někomu vyvolá déjà vu, takže dostaneme šanci prohlédnout si celý seriál ještě jednou a pořádně a konečně pochopit i to, co nám dosud zůstávalo skryto. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

34600 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý a zdařilý seriál. V prvních dílech nadsázka, až absurdní, pak jde do hloubky vztahů a konečný díl,který pomocí Déjá vu vlastně vysvětluje celou sérii a nabízí řešení, je scenáristicky naprosto dokonalý. Postavy jsou dobře zahrané,baví a dokáží i překvapit. Jako seriál na odlehčení funguje perfektně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo se čekat, že to bude finále série a jako takové se dá čekat, že bude hrát na vážnější notu, aby něco uzavřelo a skrze cliffhangery otevřelo další témata pro druhou sérii. Ono se to jaksi stalo, ale v takové podobě, že to nepřineslo žádné momenty, po kterých by divákovi spadla huba na zem. Líbilo se mi to mindfuckové ladění (které dává smysl), ale zklamalo mě, že tvůrci vše někam posunuli, jakž takž dostatečně, ale na pořádné finále série to bylo málo. I když to celou dobu byla primárně komedie. Lepší 2* ()

Reklama

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, taková bomba jak slibovali to rozhodně nebyla ale koukat se na to dalo. Myslím, že zejména díky hercům. Cina, Fialová, Noha, Pavlovičová, Termerová byli skvělí. Macháček má na víc ale nevím jestli tohle byla zrovna role pro něj. Něco tomu ale chybělo, neví co ale potenciál to mělo, škoda promarněné šance... ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tu radost, že už s tím seriálem nebudou kazit nedělní večery, jsem dala jednu hvězdičku. A teď tady čtu v komentářích něco o druhé sérii. To ne, prosím! Termerová s Pavlovičovou byly ve svých rolích docela uvěřitelné, ale Macháček - hotová tragédie. Pokud mluvil o své ženě, působilo to na mě jako trapná parodie. Ono to vlastně celé bylo jako trapná parodie. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No to je teda zážitková série s ČT. Vypadá to, že si vyžeru to “nejlepší” z její tvorby. Jako třeba tento dost neuvěřitelný díl. Zase čumím jak vyvoraná kuličková myš a nechápu. To někdo točil nebo to jsou náhodně poslepovaný zbytky z předchozích dílů? Které jsem tedy naštěstí, ó díky všemocný růžový jednorožče, který si vykadil náš vesmír, neviděl. Ani nevím, kde začít. Macháček, jak se zdá, brzo opět zjistí, že už jednu ženu má. Ale to není moc podstatný, výkony hlavních rolí byly to lepší. Ale takovej spád třeba, ten se asi rozkradl. A humor vylezl do DDR, protože ani jedno tam nebylo. No nic, konec eufemismů a kličkování: byla to sračka, které jsem na minutu nevěřil, že se odehrává za minulého režimu, třeba i kvůli těm anglicismům. A navíc to byla trapná vzdálená tématická variace na (dle mého) velice zábavnou knihu Pondělí začíná v sobotu od bratří Strugackých. Tu doporučuju, tohle rozhodně ne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama