Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (808)

plakát

Chlapec a volavka (2023) 

Ty čtyří hvězdy jsou jen v kontextu Miyazakiho tvorby, mezi ostatními filmy je to jasná pětka.

plakát

Project Moonbase (1953) 

Jak si mužský šovinista představuje svět, kde mají ženy rovná práva. Film, který se nedá brát vážně. Tak špatné, že to je skoro vtipné. Velká škoda, že to je celé taková kravina, protože z pohledu triků a obecně vizuální stránky je to vyrobeno velmi dobře (tedy, až na ty šorky a čepičky). A ten konec... No, to se musí vidět :-)

plakát

I Was a Teenage Werewolf (1957) 

Originál, který vyvolal nekončící sérii "I was a teenage (cokoliv)" parodií. Za mě možná trochu podceňovaný film. Ano, ujíždí to ve scénáři a rebelující teenager, který jí syrové hamburgery, je trošku přepálená verze Rebela bez příčiny, ale režijně to je zvládnuté výborně. A atmosférické hororové scény (první honička v lese, tělocvična) umí diváka strhnout i dnes.

plakát

Seks i ničoho osobistoho (2018) 

Komedie o tom, jak Ukrajinec Serhij přijede na Silvestra do Prahy, aby se stal sexuální mašinou a místo toho pozná, co je pravá láska. Neboli i na Ukrajině je Praha spojená s levným sexem a alkoholem (a exekucemi). Česky mluvící diváky ve filmu čeká několik bizarně zábavných překvapení. Remake kanadského Moje nečekané sexuální dobrodružství (2012)

plakát

Buď chlap! (2023) 

Zasmál jsem se celkem asi tak jednou, což je u komedie docela problém. Celé působilo, že z toho někdo náhodně vystřihal několik důležitých scén, protože tam až příliš mnoho věcí nedávalo smysl.  Další potvrzení, že běžné české filmy nejsou pro mě.

plakát

Blue Beetle (2023) 

Trochu se divím, že to nenatočili ve španělštině rovnou, bylo by to asi mnohem přirozenější.

plakát

Přepadení v Pacifiku (1992) 

Akční klasika z raných devadesátek, což byla nejspíše vrcholná doba žánru. Segalova dikce je fakt šílená.  Erika za pět hvězdiček.

plakát

Knight Rider - Nikdo to neumí lépe (1983) (epizoda) 

No, není to detektiv, ale detektivka, a že by spolupracovali to bych netrvrdil. Jeden z mála dílů série, kde Majkl neobluzuje nějakou dámu. A Devon hraje Pac-Mana!

plakát

První dny (2023) (seriál) 

Vlastně docela dobré, ale znatelně nevyvážené mezi jednotlivými díly / osudy. První epizoda mě dost zklamala, druhá ze zoo naštěstí dojem napravila, bezdomovci a lesbický pár celkem OK, německý doktor jako jeden z mála ukázal, že válka zasahuje kdekoliv. Nejlepší se mi ale zdála ta úplně poslední, inspirovaná Andrijem Danylkem (Věrkou Serďučkou), kde na malém prostoru vznikla příjemně absurdní komedie z tragické doby.