Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (2 212)

plakát

Aaron Hernandez: V mysli vraha (2020) (seriál) 

V první řadě je třeba podotknout, že kdyby se vystřihly zbytečnosti a opakující se záběry, tak by se daný materiál v pohodě vlezl do jednoho hodinového dílu, měl by spád a rozhodně by nenudil. Takhle mi celá minisérie přišla jako zbytečně natahované obkecávání vcelku nezáživného tématu, kde se tvůrci v první řadě zaměřili na osobní život hvězdy amerického fotbalu, vyšetřování je tím pádem zcela upozaděno a díky neustálým časovým skokům je dokument takový neucelený a občas i nepřehledný. Samotný námět není až tak silný, jak jsem u krimi dokumentů od Netflixu zvyklý, patrně je to dáno i typem zpracování. I tak si ale myslím, že je dobře, že se vede nějaká debata o chronické encefalopatii, především teda o její závažnosti a vlivu na chování jedince. Pro fanoušky amerického fotbalu to jistě bude skvělý a poučný zážitek, já jsem se však nijak zvlášť nebavil, tím však nechci říct, že by tvůrci dokument nějak odflákli, patrně mi jen nesedl zvolený styl vyprávění. 6/10.

plakát

Absolution (2015) 

Už je to tady zas. Zase nám Seagal se svým dvorním režisérem Waxmanem servírují nízkorozpočtové akční béčko, tentokrát nenatočené v Rumunsku, ale v Ukrajině, což je asi jediná novinka, kterou film nabízí. Jinak se jedná o velmi jednoduchý a stupidní děj, doplněný o totálně odfláknutý scénář a hroznou práci s kamerou. Jedna z mála pozitivních věcí je fakt, že se vrátil staronový Seagalův souputník Byron Mann a místy se mihne Vinnie Jones. Zejména prvně jmenovaný se postaral o většinu lepších soubojů, jinak je film plný spíše přestřelek nebo Seagalových pokusů o kvalitní souboje. Nicméně musím samotného mistra pochválit, že nám zde ukázal aspoň pár fakt dobrých chvatů a soubojů, které očividně dělal sám, bez použití dvojníka. Bohužel však ta dějová prázdnota je hlavním kamenem úrazu celého filmu. Nezachraňují to ani již zmínění herci a celý snímek vyzní tak nějak ploše, bez nějakých emocí či atmosféry. Víc jak 2* si Absolution ode mě opravdu nezaslouží. 4/10.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Geniální herectví a zcela nenapodobitelné ksichty Jima Carreyho, doplněné o tunu skvělého humoru, a to celé zabalené do sympatického příběhu o soukromém zvířecím očku. Zaručený recept na úspěch a mega vtipnou nahláškovanou komedii. Kvalitní práci také odvedl dabingový tým, kdy zejména pan Bohdan Tůma jako Jim Carrey je naprosto úchvatný. Ano, film je sice trochu ujetý, nicméně filmaři dokázali z daného tématu vymáčknout maximum a povedlo se natočit nesmrtelnou šílenou komedie, která pobaví i po letech. 8/10.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Ace Ventura 2 je oproti jedničce mnohem šílenější, avšak příběhově jednodušší a z mého pohledu je i méně vtipný. Jim Carrey předvádí přesně to, co od něj očekáváme a co mu jde nejlíp, vlivem špatného scénáře však občas sklouzává k trapnosti, naštěstí se zde najde několik opravdu povedených scén. Líbilo se mi krásné exotické prostředí africké přírody, snaha o parodování různých slavných filmů se víceméně taky povedla, nějaké ty hlášky se také uchytily. Tak či tak se dvojka kvalitativně s jedničkou srovnávat nedá, sice se snaží být ve všech ohledech lepší a vtipnější, bohužel to tvůrcům až tak úplně nevyšlo, čímž nepopírám, že Ace Ventura 2 diváky nepobaví, své fanoušky si jistě najde. Za mě můžu říct, že jsem se docela pobavil, ale předchůdce mě bavil mnohem víc. 6/10.

plakát

Ad Astra (2019) 

Hvězdně obsažený, přesto pro mě docela dost nudný a nepochopitelný snímek. Brad Pitt jako hlavní postava svou roli zvládl dobře. Co mi vadilo, tak jednoznačně strašně dlouhá stopáž, která mohla být klidně i kratší. Nudný děj, dlouhé a nudné dialogy. Vizuálně se snímek povedl, příběh na mě působí takovým neuceleným dojmem. Vlastně vůbec nevím, co si o filmu mám myslet. Vyloženě propadák to není, ale žádný zázrak také ne. Za mě teda slabší průměr a velké zklamání. 4/10

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Film beru jako takový samostatný snímek s žádnou návazností na ostatní počiny pod jménem The Addams Family, proto jsem také do kina šel s tím, že od něj absolutně nic neočekávám. I přes zdejší celkem kritické hodnocení mě animák nečekaně mile překvapil. Od samého začátku mě nadchly sympatické postavy celé šílené rodinky vyobrazené velmi kvalitní animací, samozřejmě včetně všelijakých příšerek a netvorů. Děj se odehrával v současnosti, čemuž byl také uzpůsoben život celé rodinky a vlastně i celý příběh. Ten je docela obyčejný, scénář by si určitě zasloužil mnohem lepší propracovanost, ale o nic hrozného se nejedná. Vtipné scénky a povedené hlášky jenom podtrhují příjemnou atmosféru, kterou tato animovaná komedie má. Celkové pojetí a zpracování filmu jako by vypadlo z filmografie Tima Burtona, i když k tomu mu chybí mnohem větší porce morbidního humoru. Celkově jsem se solidně pobavil a určitě se na něj milerád kdykoliv podívám znovu. Viděno v kině 9.11.2019. 7/10.

plakát

Addamsova rodina 2 (2021) 

Na dvojku jsem se moc těšil, jelikož mě první díl animovaných Addamsů moc bavil, byl jsem zvědavý, co si tvůrci nachystají tentokrát. Musím přiznat, že mé pocity po projekci jsou spíše rozporuplné. Na jednu stranu jsem rád, že jsem tuhle šílenou rodinku mohl opět vidět na velkém plátně, Wednesday nezklamala, Fester pobavil, rodinná dovolená byla řádně šílená a plná zajímavých momentů. Nicméně mi přišlo, že se z daného příběhu dalo vytěžit mnohem víc, humoru bylo na můj vkus docela málo, představoval jsem si malinko šílenější situace, především trailer sliboval velkou jízdu, mně to celé přišlo zkrátka trochu utahané a u většiny scén si dovolím tvrdit, že jejich potenciál zůstal zbytečně nevyužitý. I tak ale nelituji, pořád se jedná o slušný průměr, který rozhodně neurazí. Viděno v kině 30.10.2021. 5/10.

plakát

Adikts - Adiktologové (2024) (epizoda) 

Už dlouho jsem neviděl nic tak nudného a divného. První díl Adikts mi i přes svou délku přišel jako nekonečný, po celou dobu jsem se absolutně nechytal, vůbec se mi nelíbilo zpracování ani vizuál, nesympatické postavy mně po celou dobu extrémně lezly na nervy, jako celek mi to přišlo strašně hloupé a nelogické. Možná se to chtělo na takovou zvláštnost lépe naladit, nevím. Každopádně já u této epizody se seriálem končím. Pár hlodů se sice povedlo, jinak ale těžká bída. 1/10.

plakát

Admirál (2015) 

Vcelku povedený historický film o postavě nizozemského admirála, o kterém se dosud nic moc netočilo a na kterého jsou Nizozemci náležitě hrdí. Největší a nejlepší moment je zejména situace, kdy se de Ryuterovi povedl doslova husarský kousek s anglickým námořnictvem (zničení loděnic na řece Medway a ukořistění Royal Charles). Myslím, že by film snesl trochu kratší stopáž, obsahuje pár zbytečných scén, které diváka zbytečně nudí. Dále musím pochválit výborné animace lodních soubojů a vyobrazení vnitropolitických bojů různých velmocí v té době a politikaření zemí mezi sebou. Michiel de Ruyter právem nazýván jedním z nejlepších admirálů všech dob a pravým hrdinou Nizozemska. 8/10.

plakát

Admirál (2008) 

Na to, že snímek Admirál pochází z matičky Rus, se kupodivu nejedná o žádný velký průser. O admirála Kolčaka jsem nikdy nějak extra nezajímal, aniž bych tušil, jak moc zasáhl do historie carského a posléze sovětského Ruska. Takže s námětem jsem spokojený, alespoň jsem se trochu dovzdělal. Ale zpět k projekci. Jeho největší vadou na kráse je to, že po shlédnutí divák vlastně neví, jestli se díval na válečný nebo sladký romantický film. Chápu, že se tvůrci snažili snímek trochu odlehčit, ovšem daleko víc, než romantické výlevy, bych ocenil například více akčních, respektive vojenských scén. Kolčak je zde zobrazován primárně v kladném obrazu, což mě malinko zamrzelo. Snaha o zbytečnou heroizaci, záměrné zamlčování negativních stránek hlavního hrdiny, tohle diváka fakt nepotěší. Děj jako takový má pozvolné tempo, atmosféra se vcelku povedla. Herecké obsazení taktéž není nejhorší. Efekty víceméně odpovídají rozpočtu. Za mě lepší 3*. K hodnocení přispěl i fakt, že tvůrci nezapomněli na naše statečné československé legionáře, kteří rovněž sehráli svou důležitou historickou úlohu a rozhodně to neměli jednoduché. 6/10.