Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (107)

plakát

Equilibrium (2002) 

1. hvězdička za Chris, 2. hvězdička za tiana, 3. hvězdička za Ba, 4. hvězdička za lea, 5 hvězdička není protože mi Matrixové scény připadají ohrané a nápad už tu taky byl někde jinde, ostatní je tak...na půl hvězdičky...

plakát

Eurotrip (2004) 

Další komedie, u které zvedám obočí co se týče hodnocení. Sice všude roztrubuju, že jsem jen na vysoce kvalitní filmy s pořádným dějem apod. ale vyjímku tvoří oddychové komedie, navíc tahle podle mě má dobrou zápletku, vtipy a hlášky a jednu extra velkou hlášku v podobě jedné písně, sympatické herce ( potěší Miroslav Táborský ) a tak bych mohl pokračovat, což pro mě rozhodně jsou body kvalitního filmu. Jednu hvězdičku si ale nechám, až mi přestanou vadit některé malé scénky, jako například "Papež scéna". Určitě si to ale nezaslouží hodnocení pod 3.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

No řekněte, báli jste se někdy chlapíka s účesem podle hrnce a výrazem rezidenta Jedličkova ústavu? Radši byste měli. "I worked this guy for six months, Lester. Six months. Can you imagine the number of sewer mouths I put my hands in? The gallons of human spit? Plus the 100 000 dollars bounty down the toilet, but...still...the look on his face, when I pulled the gun - classic, huh?" P.S.: Náčelník Bob je mokrým snem každého Janouška.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

První sezóna: zamiloval jsem se. Tohle je mé guilty pleasure. Tohle je opravdu seriál, od kterého jsem nečekal nic a dostal vše. Postavy jsou přesně takové, aby je člověk v jednu chvíli zbožňoval a pár minut na to nesnášel. Jediná, u koho to nejde je snad jen Jayma Mays (jak jinak :p) tu ani nejde nesnášet. Skvělé písně. Druhá sezóna: Dublér Macaulay Culkina je překvapivě v pohodě, ačkoliv jsem si říkal, že ho určitě budu nesnášet( opět umění naservírovat nečekané). A vůbec se tvůrcům daří překvapovat (Karofski). První půlka druhé řady navazuje tam, kde skončila první a drží tempo. Uvidíme jak dál.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Po loňské zkušenosti s prvním dílem (neskutečné nadšení a velká očekávání, následný pocit nic moc) jsem tentokrát vyrazil s mírnou skepsí. A výsledek byl fantastický. Rozhodně lepší, než první díl a to ve všech směrech. Největší obavy jsem měl z násilné love story, která navzdory vykrádání hlášek ("Byl to jen sen Arwen, tedááá, Tauriel.") násilně nepůsobí a lze-li to považovat za nedostatek, pak jen velmi nepatrný. Dokonce Legolasovy svítící oči, zřejmě vypůjčené od Roberta Pattinsona z Tvajlajtu, mě iritovaly mnohem víc. Závěrečný střet s Šmakem pak napravil veškeré křivdy z loňska, celou dobu jsem čekal, kdy se Šmak přeřekne a osloví Bilba "Johne." Škoda.

plakát

Hodiny (2002) 

Nebýt hodiny literatury, nejspíš bych si tohoto filmu ani nevšiml. Takže zaplať pánbůh za ni. Ačkoliv mě Paní Dallowayová nějak nebere (nejspíš si ji přečtu akorát k maturitě), Hodiny mě svým dějem vtáhly. Slyšel jsem hodně negativních narážek na vzhled Nicole Kidmanové, myslete si, že jsem zvrácený, ale byla neskutečně okouzlující, chápal jsem utrpení její postavy a její výkon mě naprosto dostal. Meryl Streep a Julianne Moore odvedly též dobrou práci. Kdo mě opravdu dostal byl Ed Harris. Jeho postava byla z mého pohledu velmi tragická a to, jak ji zahrál, bylo pro mě strhující. Troska z kdysi mladého idealisty, který bídně přežívá, čeká na svou potupnou smrt, počítá Hodiny. Na závěr: maskéři odvedli skvělou práci.

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

První série je naprosto bezkonkurenční. Druhá byla o něco slabší. Ačkoliv je tu hodně negativních názorů na třetí řadu, já si myslím, že zas tak hrozná nebyla. A i kdyby, pokud vydržíte až do konce, bude to stát za to, protože uvidíte...krásný nový svět.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Seriál, který mě provázel celé dětství a z pěti hvězd nepolevim ani kvůli pokaženým závěrečným sériím, kde O'Neilla nahradila jeho směšná, mladší kopie...já mu to prostě dlužím za ty salvy smíchu, co ve mě vždycky vyvolal...

plakát

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál) 

Velmi povedený spin-off, který ale i tak jede podle stejného schématu - silný protivník, zlý, nelítostný, objevování nových světů a technologií pro boj s nepřítelem, hláškující hlavní hrdinové, a hlavně středověké vesničky. Ty hlášky ale jsou povedené, Sheppard dokonce ani moc nepřipomíná O'Neilla a McKay by se už mohl stát literárním typem. Bitvy na koncích a začátcích řad, někdy i v průběhu, taky nejsou k zahození.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Nerad to říkám ale chybí mi tam postava typu O'Neill/McKay, je dobře experimentovat s temnými a vážnými tématy ale u Stargate mi to prostě nějak nesedí...