Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (76)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Někde na půli cesty - hype nesdílím, je to mnohem víc Fallout 4 než Fallout, nicméně není to nudné, je tam jeden a půl zajímavý charakter, dobrá rádiová hudba a brutální akce. Taky je tam tuna logických děr a vlastně se sedm dílů nic neděje, aby pak všechno mohlo být v posledním díle. Brotherhood of steel - jestli je máte ve hře rádi, tak tady je to jen parta dementů. Raideři - platí výše uvedené. Vaulteři - platí výše uvedené. Ghúlové - ti celkem ujdou. Sledoval jsem to s kámošema s podobnou znalostí Fallouta, sledovat ro sám, tak dám 40 % a po třetím díle vypínám.

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Vtipný dokument, kterému nejvíc škodí rozsekání na deset krátkých dílů, kdyby to byly dva delší díly po hodině a čtvrt, nic by se nestalo. A kdyby to bylo deset dílů po hodině a čtvrt, taky by se nic nestalo a zřejmě by si to diváky našlo, takto dokument jen klouže po povrchu a i když mi vtipné prostřihy nevadí, uvítal bych víc informací a hlubší ponoření do témat, zvlášť když už tam ty osobnosti jednou jsou a mají co říct.

plakát

Fallout - Konec (2024) (epizoda) 

Vypadá to pěkně, jen proč je to tak hrozně debilní? Scénář děravý jak řešeto a v něm se potácí pár figur, ve Vaultu nikdo nepozná nájezdníky z povrchu, otevřený druhý vault, nájezdníci zdvořile vyklízející pole… Ale tak vypadá to cool, sem tam přijde hláška, pokud neznáte starý Fallout, tak se vám to asi bude líbit.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Po dodívání celé série ji zhodnotím u tohoto posledního dílu. Je škoda, že se takovéto pozornosti a financí dostalo tak plytké věci, jako je HP, zvlášť když je okolo tolik kvalitnějšího materiálu. Rozpolcenost mezi pohádkou pro děti a young adult fantasy s temnou atmosférou je až příliš patrná jak u předlohy, tak u filmů. Samotný chatrný děj, ohromné nelogičnosti a celkovou děravost kouzelnického světa zachraňuje povedený vizuál, který je ale každý další díl okoukanější. Výjimkou je Fénixův řád, který je chvílema i vtipný a zdaleka nejlíp natočený ze všech (Vězeň? Ani náhodou!). Hlavní hrdina je otravné dřevo, záporák je tak strašně záporný, až je spíš směšný, takže se nedá fandit ani jemu a za celou dobu jsem si nevytvořil pouto k žádné postavě, snad krom Snapea a Beatrix. Hlavní devizou tak zůstává pěkně zpracovaný svět a to, že se do něj dá ponořit na docela dlouhou dobu, pokud jste ovšem ochotni akceptovat celkovou děravost a to i v rámci fantasy světů. Teď mě čekají Zvířata a vzhledem k tomu, že o nich nic nevím, těším se na ně víc jak na hlavní sérii.

plakát

Jeden a půl rytíře (2008) 

Vtipné béčko s pár opravdu povedenýma hláškama a slušnou výpravou, přirovnal bych to k Your higness. Výhoda je že se to nebere vážně, celkem mě ty německé komedie baví, taková pohoda na víkendové dopoledne na kterou se nemusíte plně soustředit.

plakát

Rob Roy (1995) 

Škoda že tento film dost zapadl vedle (nepoměrně) epičtějšího a (nepoměrně) míň historicky věrného Statečného srdce, přitom filmy mají společné jen že jsou o pomstě a že jsou ze Skotska. Rob Roy je v podstatě komorní záležitost, která ukazuje poměrně pěkně atmosféru i nastavení lidí v tehdejší společnosti, Tim Roth je jeden z nejlepších záporáku filmové historie a závěrečný duel je asi jedna z nejpovedenějších šermířských choreografií ve filmu vůbec.

plakát

Trable v ráji (2009) 

Tahle sračka je stejně zbytečný příspěvek do kinematografie jako tlustý černoch příspěvek do party. Nicméně jednou jsem se uchechtl, takže jedna hvězda.

plakát

Šílený bůh (2021) 

Záleží jak moc otevřené a tolerantní vnímání máte vůči kreativitě všeho druhu, včetně té temné a perverzní, protože tou se to ve filmu jen hemží. Animace a vizuál jsou bezesporu geniální a hudební doprovod dobře zvolený, byť bych ho chvílema uvítal výraznější. Nesouhlasím že film nemá příběh nebo myšlenku, naopak jich má víc, dokonce bych ho chvílema označil za filosofický, ale musíte si to určitým způsobem zasloužit, některé scény opravdu nejsou pro slabé nebo úzkoprsé povahy. Zatím viděno 2x a určitě si to ještě pár promítání zaslouží.

plakát

Las rojas (2021) 

Jakého zas kurvafix hrocha? Už na začátku je rychlý úvod do kryptozoologie, kde se jasně mluví o gryfovi, ale celý film dumáte, jestli se opravdu objeví nebo jestli je hlavní zooložka bláznivá bába. Udrželo mě to u televize, ale spíš protože mám rád podobné náměty, postavy se občas chovají zvláštně nebo hloupě, je to vlastně takový komorní western a hraje tam asi tak 8 herců včetně tří mul.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Pohodová fantasy, která těží z DnD a principů her na hrdiny, ale natočená tak aby nikoho neurazila, ale nejspíš ani nenadchla. Násilí bez krve a charaktery bez koulí, jediná postava celou partu neutáhne, byť by se sebevíc snažila. Nemůžu ale říct že bych se nudil, některé scény byly vysloveně výborné (třeba hřbitov).