Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (397)

plakát

Odsouzení (2010) 

Neuvěřitelná zarputilost ženy, jež svého bratra miluje natolik, že jde stranou i její vlastní život, aniž by si to uvědomovala, v podání Hillary Swank nedojímá. Usilovně se snaží, ale přesto z toho je jen takový filmařský průměr, navzdory scénáři podle skutečnosti - neuvěřitelnému lidskému osudu, který by nechtěl zažít nikdo z nás.

plakát

Staré pověsti české (1952) 

Tři hvězdy - a to jen a jen za loutky a vyprávění. Je to velmi táhlé, často jsem se ztrácela. A navíc ty nepřehlédnutelné narážky na socialistickou práci a její oslavu. A nesmí chybět srp...I když to je samozřejmě daň době vzniku - proti Trnkově práci nelze říct ani A.

plakát

Kdopak by se Shreka bál (2010) (TV film) 

Shrek je sázka na jistotu. Ale možná už dlouho nebude, pokud budou jeh tvůrci pokračovat v tomto duchu.

plakát

Škola princů (2010) (TV film) 

Nevím, jestli jsou snahy o pěkné české pohádky spíše k smíchu nebo pláči. Příběh je více než nudný a nevýrazná ústřední dvojice také přispěje k tomu, aby pohádka skončila v propadlišti pohádkových dějin.

plakát

Síla lásky (2009) 

Tuctový, zapomenutelný film o jedné nezapomenutelné osobě, která skandálně změnila pohled na člověka a přírodu.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Skvělé obsazení a ústřední dvojice, které věříte. To je u nových pohádek hodně velké plus. A tak aby z toho byla prima rodinná podívaná - zůstává jediným záporem celkem malý počet vtipných hlášek - Lucifer to prostě nemohl utáhnout sám.

plakát

Kašlu na lásku (2003) 

Jeden z lepších romantických filmů. Příjemně zpodobněná šedesátá léta, Renée Zellweger opojená úspěchem první Bridget Jones je také trefou do černého. A děj? V rámci žánru celkem inteligentní zábava na osamělé holčičí odpoledne.

plakát

Počátek (2010) 

Dokonale vymyšlený mnohovrstevnatý propletenec, kde se vyplatí držet se totemu, nebo jste ztraceni a uvrženi do Pustiny nepochopení. A vysvobození se nekoná ani s běžícími závěrečnými titulky. Je to originální a náročný kus (v jednu chvíli pět dějových úrovní, přičemž v každé jinak běží čas a jsou jiné podmínky). A ve finále? Máte možnost přijmout tu nejpodbízivější verzi, jak to vlastně je, nebo si zafilozofovat a hledat tu "svou". Jakkoli je snová mnohovrstevnatost funkční a divácky atraktivní, jednotlivé úrovně baví jen dočasně - než dostanete pocit, že by se to krásně obešlo bez tolika akčních scén. Tenhle film totiž nemá zapotřebí, aby sázel na efekty.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Tohohle Sherlocka chci vidět znovu, a znovu. Dokonalé, nejlepší.