Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

atmen 

všechny recenze uživatele

Vcelku neotřelý námět ze školou princů je trestuhodně nevyužit. Hlavním problémem není herecké obsazení, neboť jak princ v podání M. Rumla, tak princezna S. Haváčková dokáží zaujmout, ale i vedlejší postavy nejsou špatně vybrány, ale zde je kámen úrazu, scenář jim nevnáší do úst zapamatovatelné věty a třeba i jen pouhá slova. Překvapí i trestuhodné nevyužití P. Čtrvtníčka v roli rádce i P. Liška jako pobočník se též jen vyskytuje a nemá co hrát...V překrásných kulisách Křivoklátu se rozehraje příběh, v němž se herci snaží z hovna uplést bič... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princové ve všech královstvích široko daleko se svým královským rodičům jeví, že z nich nic kloudného nebude a pošlou je v záchvatu optimismu na vzdělání do království "tak někde uprostřed mezi všemi" (nepostřehla jsem, jak se ta říše má jmenovat), kde mají princeznu Lenku, jedinou princeznu široko daleko, která ovšem taky nijak neprahne po vzdělání. Zkrátka, školství je v krizi kam se člověk podívá a pro nevzdělané ignoranty není kam plivnout ani v pohádce. Hezká princezna s podivnou vadou řeči se před hezkým princem (konečně člověk nemusí přemýšlet většinu pohádky, kam jeden nebo druhý nebo oba dali oči) vydává za kořenářku a on před ní za pobočníka, ale za to, že se princ tak šťastně netrefil dávám jednu hvězdičku navíc. Já se bavila. ()

Reklama

Lenula4 

všechny recenze uživatele

Možná to je za trest tyhle nový pohádky. Obecně je těžký v dnešní době natočit pohádku, kterou si lidi budou pamatovat za 20 let, třeba jako Tři oříšky pro Popelku. Dnešní děti to ale můžou vnímat jinak, takže kdo ví. Každopádně příběh je nenáročný ale co mne nejvíce zaráželo byl jazyk, kterým mluvili...např: "šéfe" nebo "nešmatej na mě" nebo "ten srab se určitě někam schoval" nebo "princezna si už podala přihlášku a zaplatila školné" jestli tohle měla být pohádka tak takovýhle výrazy tam nepatří. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co se tu dnes objevilo hodnocení ještě dříve, než to v premiéře skončilo... Sarah Haváčová je možná nejhezčí současná princezna, a to nemá ani vychlastanej hlas; a Matouš Ruml nejsympatičtější princ. Škola princů lehce vykrádá přinejmenším několik starých pohádek, už třeba tím Libíčkovým "urození pánové, urození pánové", které ve škole zní jen o chloupek jinak, avšak ve stejném kontextu. Než jsem předchozí text dopsal (cca 2 minuty), přibylo sem přesně 98 nových hodnocení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vánoční výplň, nic jiného. Škoda, že ty moderní pohádky o princeznách a princích vypadají jako přes kopírák. Akorát se tam objevují jiné postavy. Matouš Ruml je docela sympaťák, pokud tedy nehraje zrovna nějakého blba. Nápad se školou princů je zajímavý a originální, ale to je tak všechno. Celá pohádka se táhne jak žvýkačka. Díky bohu, že se k ní člověk nemůže přilepit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)
  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)

Reklama

Reklama