Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Životopisný
  • Pohádka

Recenze (15)

plakát

Poslední závod (2022) 

Kaiser a Hádek s přehledem táhnou film, kde scénář příjemně plyne do tragického finále a celkem přirozeně děj  proplouvá oběma časovými linkami. Bílá tma člověka i na dálku mrazí a přes komorní rozměr celého snímku velice umně předává vibrace ozvěn dávné tragédie. Jen trochu škoda hudebního podkresu, který je trochu zbytečně  "moderní" a dobovou atmosféru spíše mírně narušuje.

plakát

Iron Sky (2012) 

Má to odpich, nápad se poměrně úspěšně podařilo rozvést tak, aby scénář utáhl děj až do posledních minut bez pocitu nudy. Super atmosféra nacistické odvrácené strany Měsíce a hlavní představitelé co umějí hrát stačí k tomu, aby film fungoval. Není to asi film, co si desetkrát pustíte a budete hledat všechny narážky, ale určitě příjemně pobaví.

plakát

Jeanne du Barry - Králova milenka (2023) 

Na motivy pravdivých událostí (místy pro mě zbytečně ohnutých bez nějakého významného přínosu pro děj, ale základní obrysy zůstávají)... Celkově průměr, film za mě mimo jedné scény není tak zásadním, aby stál za to vidět. Co ve filmu najdete: Johny Depp umí hrát i francouzsky, ale asi ne až tak dobře jako anglicky, proto řekne dohromady tak tři věty. Asi nejpovedenější scénou je "král vstává".

plakát

Královská aféra (2012) 

Opravdu krásně vytěžený začátek vztahu a posun vnímání dvou hlavních protagonistů (Struensee a Karoliny Matyldy), tak různé polohy stavu šíleného krále. Co mě dostalo asi nejvíc, je němá scéna v kočáru s knězem, to je opravdu koncert. Celkově to pro mne bylo další velice příjemné překvapení dánské kinematografie, co ukazuje že i evropský film má stále co říct.

plakát

Wonka (2023) 

Několik zhoubně chytlavých písniček, příběh kde hned po 5 minutách nevím jak to půjde dál, do toho sice epizodní ale v obou případech nepřehlédnutelný Rowan Atkinson a Hugh Grant... O moc víc od filmu tohoto žánru nechci.

plakát

Profesor a šílenec (2019) 

Asi ta nejvíce dramatická zápletka, co se dala na téma vzniku Oxfordského slovníku angličtiny vymyslet... Krásné dobové prostředí, solidně odvedené řemeslo - ale jako celek to nějaký zásadní kousek určitě není.

plakát

Napoleon (2023) 

Pěkně podané drama cituje některá starší podání (zejména Waterloo z roku 1970) a s fakty hraje velice volně (v duchu hollywoodských tradic), ale dokonalá kamera a epičnost bitev tyhle nedostatky hravě pokrývá. Hudba a suverénní režie přináší něco co by se dalo nazvat "na motivy Napoleonova života - pro naši generaci".

plakát

Churchill (2017) 

Brian Cox hraje jako o život, ale tenhle scénář nemá šanci utáhnout. Poměrně nešťastně vybraná epizoda z Churchillova života, roztahaná do neúměrného prostoru a vyplněná nepřiměřenou stopáží záběrů na téma: "muž kouří doutník a přitom se v něm cosi odehrává." Jako nejsilnější moment hodnotím rozhovor s králem, ostatní dialogy jsou zahrány výborně ale nestačí to na to, aby film fungoval.

plakát

Sisu (2022) 

Bavilo mě to. Pád z letadla a blíže neobjasněný způsob přežití oběšení se mi jevil trochu přes čáru, ale zejména první půlka filmu se krásně rozjíždí a celkově mě ten film bavil. Do toho pár krásných záběrů Laponska - určitě stojí za to vidět.

plakát

Donšajni (2013) 

Vypadalo to dlouho nadějně, muzikální vložky táhnou jinak nulový děj, ale ten závěr to opravdu zabil