Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (793)

plakát

Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969) 

Jsem docela překvapen, že tato filmová komedie se na našich obrazovkách neobjevuje příliš často. Geniální český humor a smysl pro zápletky se prezentuje v dalším díle starém bezmála 40 let. V tomto filmu i drobné roličky a kompars obsazovali skvělí čeští herci. Film je inspirován skutečnou možností, kdy v Praze v roce 1911 mohl o život přijít slavný fyzik a nebo slavný hudební virtuoz? :-) Tedy, alespoň tak to tvrdí tvůrci komedie, ve které se cestuje časem, aby se změnila budoucnost.

plakát

Tetinka (1977) (TV film) 

Také znáte někoho, kdo má Vás tolik rád, že až Vám s tou svoji láskou jde hrozně na nervy. Je to někdo, kdo se Vám snaží pomáhat v něčem, o co vůbec nestojíte? Něco takového můžete poznat i v tomto televizním dramatu. Vlasta Fabiánové v něm vytvořila roli postarší ženy, která si jako objekt svoji pečovatelské lásky vybere malého chlapce Mišu a jeho mladé adoptivní rodiče. TV hra Tetinka je typickým příkladem tvorby svoji doby. V těchto televizních hrách se často rozebíraly mezilidské vztahy.

plakát

Čekání na déšť (1978) 

Dětský film. Nuda a boj s ní proszřednictvím dvanáctileté dívky. Prázdnonové dny jsou stereotypní a nudné a na svých vycházkách pravidelně potkává několik zajímavách postav. Ať je to populární herec, mladý voják, který je doma na dovolence, postarší slepec se psem Zorou, či rošťácký zrzek. Pohledy na sídliště trochu ůsobí depresivně. Vylidněné ulice a rozpálený beton cítíte až na obrazovce.

plakát

Vražedná pole (1984) 

Poutavý a velkolepý film přimomínající osudy dvou novinářů za občanské války v Kambodži. Snímek poukazuje na krutosti války a znázorňuje jednu z největších genocid v historii obyvatelstva. Ta kambodžská je o to více krutější, že byla páchána mezi obyvateli stejné národnosti. Ve filmu se nešetří ani naturalistickými a brutálními scénami.

plakát

Nezvratný osud 2 (2003) 

A víte, že se mi tento teenagerovský horror líbil? Samotného mne to překvapuje. Mám rád originalitu a série Nezvratný osud ji má. Druhé pokračování dokonce hodnotím lepší známkou než první film. Od filmu nečekejte umělecký zážitek. Rozhodně se však pobavíte.

plakát

Tetované časom (1975) 

Dobový film ze současnosti. Tentokrát o problémech absolventů střední školy a jejich prvního vstupu do skutečného života. Dramatický film je doplněn o akci v podobě záchrany či likvidace velkého stáda dobytka. Zpracování je reálné. Film však není nijak výjimečný, avšak není ani nudný.

plakát

Kořeny (1977) (seriál) 

Tento časově rozsáhlý seriál vstoupil na naše obrazovky až v první polovině devadesátých let. Silné dramatické příběhy a osudy unesenců z Afriky a jejich potomků. Seriál mapuje život několik generací jedné černošské rodiny. Autor seriálu vlastně popisuje osudy svých předků. Od legendárního otroka Kunta Kinte, až po současnost. S hrdiny prožijeme mnoho událostí, které pohly světem. Občanská válka, atentáty, světové války, počátky KKK apod. Seriál býval velice populární už ve své domovině. Donutil mnoho amerických rodin a přistěhovalců pátrat po své minulosti a po svých předcích. Seriálem projde obrovské množství postav. Dokonce v některých se objeví i českoslovenští imigranti, mj. Jiří Voskovec.

plakát

Temné slunce (1980) 

Novější zpracování Čapkova díla Krakatit je velkolepější a dalo by se považovat za velkofilm. Kvalitou však pokulhává. Snaha předvést sílu války a její nesmyslnost se jeví dosti nevěrohodně. Čapek, když psal Krakatit, neznal atomovou pumu a její účinky. Tvůrci tohoto filmu již ano. Dobrodružnému thilleru s katastrofickými prvky dávám průměrnou známku. Je určitě na škodu, že se film již po více než osmnáct let nedostal na naše obrazovky (teď má výtka míří na hlavní tři provozovatele čtyř stanic).

plakát

Nebožtíci na bále (1979) (TV film) 

Televizní humoreska, která je plná celou plejádou sympatických herců je vhodnou zábavou pro sváteční dny. Těsně před vypuknutím světové války se rozjíždí informační zápletka o tom, který pacient to vlastně zemřel.

plakát

Zelená vlna (1982) 

Ani se nedivím, že tento film ve své době se úplně mihl diváckému zájmu. Přestože se v něm vystřídá na 130 herců je spíše filmem hodně slabým. Výkony protagonistů vypadají jako nucené. Nudná zábava s občasnými světlými prvky.