Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Podle mě nejlepší díl z celé ságy Star Wars. Jasně, zastánci původní trilogie asi teď jen kroutí hlavou, ale pravda je, že mě se Epizody I - III dost líbí. Neříkám, že víc než IV -VI. Je to asi tak na stejno. Už od prvního momentu Pomsty Sithů mi bylo jasné, že to bude nářez. Film začíná obrovskou vesmírnou bitvou a za pár okamžiků už sledujeme svištění světelných mečů, rytíře Jedi, Sílu atd.. Prostě ty správné Hvězdné války. George Lucas zde dokázal to, o čem mnozí pochybovali, že je možné a sice spojit nové se starým. A že toho neměl zrovna málo. Zničení řádu Jedi, založení Impéria nebo konečná transformace Anakina Skywalkera v Darth Vadera. Povedlo se mu to ale na jedničku. Všechny tyto události podporované nevýdanými digitálními triky (dodnes nechápu, že za ně nebyl oscar), to byla záruka úspěchu. A skutečně. Tržby za první víkend lámaly rekordy a všichni fanošci se mohli kochat důstojným zakončením celé ságy Star Wars.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film, který si pustím kdykoliv. To je pro mě důkaz toho, že se jedná o skutečně kvalitní snímek. Vykoupení z věznice Shawshank je prostě dokonalý film. Výborné obsazení, parádní děj, atd. Prostě to do sebe všechno zaklaplo. Co se mi na tomto filmu také velice líbí je povedený český dabing. Pořád mám v hlavě zafixovaných spoustu hlášek("No, tak to je teda v prdeli. Dva roky mýho života jsou v hajzlu, kvůli takový hovadině").

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Jakožto fanoušek původní knižní trilogie Pána Prstenů jsem velmi spokojen s jejím filmovým zpracováním. Všechny tři díly tvoří dohromady celek, který podle mě nebude nikdy zapomenut. O to víc mě nadchl Návrat krále se svými bezmála 3,5 hodinami, které ale uběhnou jako nic. Když vezmu v potaz, že se všechny tři filmy točili zaráz, a že rešisér byl do té doby známý jen jako tvůrce béčkových vyvražďovaček, tak je vskutku s podivem, jak kvalitní tyto filmy jsou. Co se filmových ocenění týče, tak jich Pán Prstenů nazbíral slušné množství. Nejúspěšnější byl právě Návrat krále, který ze svých 11 nominací na Oscary, jich získal právě 11. I když se jedná o více jak 6 let staré filmy, tak je stále považuju za nejlepší fantasy všech dob.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nejlepší film s Tomem Hanksem, jaký jsem kdy viděl. Příběh Forresta Gumpa, mírně zpomaleného, ale o to víc přátelského člověka, si mě získal už dávno. Mám ho doma na kazetě v originálním znění s titulky a dodnes jsem ho neviděl s dabingem, ani o to nestojím. Kdykoliv mám chuť pustit si nějaký opravdu krásný film, tak je Forrest Gump pro mě jasná volba.

Serenity

Serenity (2005)

Seriál Firefly jsem neznal, když jsem se poprvé díval na Serenity. To ovšem nic nemění na tom, že se pro mě jedná o jeden z nejlepších sci-fi filmů nejen poslední doby. Nadmíru sympatické postavy, parádní zápletka, skvěle zvládnuté akční a trikové scény i ten mírný závan čerstvého vzduchu do tohoto žánru (vesmír bez mimozemšťanů), to vše způsobilo, že jsem si tento film zamiloval a nedělá mi problém pustit si ho kdykoliv dostanu chuť.

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Pro mě se jedná o dosud nepřekonané komiksové zpracování (a to prosím počítám i Temného rytíře). Batman začíná je jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. Kam se hrabe nějaký Spiderman nebo Superman? Tohle je pravý superhrdina. Nedělá mi problémy pustit si tento film, kdykoliv mám chuť a stále mě baví. To je pro mě značka opravdu kavalitního počinu. Bravo.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Sice jiné než jednička, ale rozhodně ne horší, spíš naopak. V prvním vetřelci tam byl ten parchant jen jeden a navíc jsme ho skoro celý film ani neviděli (což jen pomohlo k té neopakovatelné atmosféře), ale ve dvojce od chvíle, kdy začínají tito hnusáci vylézat ze zdí, tak se rozjíždí úplně jiná hra. Co je na tomto filmu obrovským plusem jsou vypracované postavy, které se ze všech sil snaží přežít a když to nejde, tak aspoň umřít jako ti největší borci. Jinak souhlasím s tím, že český dabing mám tak zafixovaný, že v originále to prostě není ono. Jinak doufám, že se lidstvo do budoucna poučí a jestli někdy budeme kolonizovat další planety, nebudeme stavět základny tak, jak na LV426. Na závěr bych rád dodal. Vlastníte li počítač (i starší) a chtěli byste si vyzkoušet atmosféru tohoto filmu na vlastní kůži, tak si pořiďte počítačovou hru Aliens vs. Predator i s jejím pokračováním AvP 2. Věřte, že hrát to při zhaslém světle, když jste sami doma je místy o infarkt. Zvlášť když jdete nějokou takovou krásnou dlouhou chodbou, kde někde v dálce bliká jedno světýlko a najednou se vám ozve ten krásný zvuk z vašeho detektoru pohybu - atmosféra jak řemen. Škoda jen, že ty filmy (AvP a AvP2) jsou takové šunty.

Predátor

Predátor (1987)

Jean-Cleude van Damme v gumovém fialovhém obleku jednookého mimozemšťana. To byla aspon původní představa Predátora a naštěstí pro nás všechny se nikdy neuskutečnila a mohl tak vzniknout tento kultovní kousek.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Nejlepší romantický film co znám a taky zaručený lék na deprese. Velké plus Lásky nebeské je, že se nejedná pouze o jeden příběh, ale o několik, které se navzájem skvěle prolínají. Herecké obsazení je zde skvělé. Musím připustit, že ikdyž Hugha Granta moc nemusím, v Lásce nebeské je jeho ministerský předseda jednou z mých nejoblíbenějších postav. Vánoční atmosféra a vynikající hudba ještě zvětšuje pocit klidu a pohody, který při sledování tohoto filmu mám. p.s. Pokud hledáte mladou sexy partnerku, tak si kupte letenku do amerického státu Wiskonsin. Tam si zajděte do jakéhokoliv normálního baru a jen čekejte, kdy se nějaká ta kočka objeví (obvykle víc než jedna).

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Jako malý kluk jsem trilogii Návrat do budoucnosti "strašně žral". I dnes se na to velice rád podívám už jen proto, že se jedná o jeden z mála počinů Michaela J. Foxe. Je strašně nefér, že někdo tak mladý, kdo se navíc živí filmem zjistí, že má Parkinsonovu nemoc. Ale jak říkám o to víc je Návrat do budoucnosti vzácnější. Kdo u filmu hodně přemýšlí a uvažuje nad tím, jestli autoři použili všechno tak jak to má být, tak ten si ho asi moc neužije. Pokud se ale rádi u filmu bavíte, je to jasná volba