Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (517)

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Mission: Impossible je v současnosti jednoznačně nejlepší akční série. Sice lehce překombinované, nutno ale podotknout, že ,,jako vždy", ale stále v akci bez zbytečných hluchých míst. Dobré pokračování, dobré série.

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Velice zdařilá satira, která při pomyšlení na to, že by to mohla být snad i lehce pravdivá, způsobuje mražení v zádech.

plakát

Trestanec (2017) 

Vězeňské drama jak se patří. Film má atmosféru, napětí a není hloupý. Ze žánru vězeňských dramat rozhodně je toto jedno z nejlepších.

plakát

Dabing Street (2018) (seriál) 

Jen houšť s takovými seriály. Seriálům nijak neholduju, ale tady jsem pondělí co pondělí seděl na značkách a čekal. Tvorba Petra Zelenky stabilně a dlouhodobě zajišťuje nadstandard a zde nijak neslevil. Samozřejmě, že seriál měl slabší a silnější epizody, ale nikdy nehodnotím po jednotlivých dílech, ale vždy jako celek a jako s celkem jsem maximálně spokojený. Každá generace má svoji hereckou top šedesátá Semafor, sedmdesátá Cimrmany, osmdesátá Sklep... současnosti už dlouhodobě dominuje Dejvické divadlo a je takřksa sázka na jistotu, že na čemkoliv se někdo z jejich amsáblu podílí, má to svoji úroveň.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Jelikož se dle mého jedná jednoznačně o film roku 2017, mám tu pro něj jen samé superlativy. Výtečný výkon všech tří hlavních herců skvěle režírovaných ve výborném scénáři podle úžasného námětu. Jediná postava tu není vyloženě kladná ani záporná, ani komedie, ani thriler a ani drama, natož krimi, prostě něco mimo všeho.

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

OBBOD to dělá dobře. Na Vyšehradu si vyzkoušeli že tento formát funguje a tady laťku zvedli o pár stupínků ještě výš. By mě nikdy nenapadlo, že Růžička může být tak vhodný téma k parodii a proto být tvůrcem, nechtěl bych ho někde potkat

plakát

Kafe & Cigárko (2017) (seriál) 

Zdařilá adaptace zdařilého blogu. Překvapivě tomuto streamovskému zpracování nedominuje Marie, ale výtečná Hana Vágnerová.

plakát

Killer in Red (2017) 

Hezky zpracované cvičení na trochu chlastu.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Tak jako v první film i tento provází skvělá hudba, i když už není tak dominantní. A tak nějak to vystihuje i celé T2. Myslím, že kdo původní kultovku neviděl, tak na toto ani nepůjde a ti, pro které se to kultem stalo (jako třeba mě) tomuto filmu spoustu odpustí. Co mě na celém asi nejvíc překvapilo je, že filmu dominuje spíše příběh Begbieho než Rentona. Celkem je to ale smutný film, což lze u příběhu neúspěšných čtyřicátníků na okraji společnosti očekávat. Ale díky bohu za něj.

plakát

Paterson (2016) 

Zprvu líné, že by se to nudným zdáti mohlo, ale postupem času to jednoho vtáhne natolik, že na konci je vám už líto, že je to vážně konec a nezačne další patersonovský týden.