Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (214)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Na doporučení mého inteligentního kamaráda jsem si našel čas, a tak jsem odložil šňupadlo a plně "mozkově" připraven jsem šel do toho. OK, zmýlilo mě jméno Langmajer, říkal jsem si, že nemůže hrát ve sračkách. To jsem ještě nevěděl, že tam hraje Piškula... ale dobrá, dle herců závěry tak často nedělám. Možná jsem udělal chybu a seriál jsem viděl v naprosto bdělém stavu. Také jsem nemusel brát zase tak vážně doporučení od kamaráda, v jehož očích je nejlepší počin nějaké céčkové parodie na parodie nacistické tématiky. Nejsem hokejista, ale dle mého mozku si myslím, že Lajna je prostě jenom o přehnanosti. Nemám zalíbení v absurditách, nelíbí se mi, když je někdo zbytečně agresivní a nevtipný magor. Na druhou stranu, i přes teatrálně podané stereotypy - žena trenéra zlatokopka, syn hokejistou z donucení, trenér idiot, jsem se přece jenom chvílemi bavil. Možná je to tím, že je to taková seriálová jednohubka, a když už divák vidí několikátý díl za sebou, tak se mu ten mozek vypne. Není to hrozné, ale ani to není nic, na co bych se chtěl znova podívat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V Havířově jsem trávil část svého dětství u babičky. Do Labužníka jsem chodil na ovocný koktejl, do Budoucnosti na jezdící schody, na plac, kde teď mají "něco jako orloj" pod Lenina. Možná i proto mě první série bavila více, než by bylo objektivní. Langoš je bez debat, prostě když sedne role, tak je to tam, hodně mě bavila Vágnerová, ta holka je prostě skvělá. Problém trochu je, že podle mě se námět a potenciál vystřílel v první sérii a ta druhá, kromě pár světlých okamžiků (Vágnerová, manažerka Slávie, kadeřník, poslední díl) nemá moc co nabídnout a čím zaujmout. Druhá série je sotva průměrná. První lajna: (****), druhá lajna: (2,5*). ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitá recese. 1) Je to vlastně víceméně one-man show 51letého Jiřího Langmajera. Na něj jsou psány skoro všechny hlášky a on svým výkonem suverénně válcuje všechny ostatní. Navíc mu to fakt sluší (až na ten příšerný knír)._____ 2) Další herci víceméně jen příštipkaří. 19letý hezký Zdeněk Piškula je jako obvykle herecky nevýrazný, snad jen fešácký 38letý Václav Neužil ml. si svou epizodku kanadského profesionála očividně užil. I 34letá Hana Vagnerová (blbka Denisa) lehce přispěla._____ 3) Věk protagonistů se vztahuje k první řadě._____ 4) S Vyšehradem porovnat neumím, neviděl jsem._____ 5) Psáno po dvou řadách. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dospělejší a kvalitnější brácha Vyšehradu. Což jsem rád, protože hokej mám rád a fotbal je pro děcka. Jsem ale celkem přesvědčen, že kdyby se nejdřív natočila Lajna a potom Vyšehrad, hodnocení by bylo obrácené, protože v Lajně se tvůrci dle mého poučili z chyb Vyšehradu, který celých 10 dílů dojí pouze Lavyho demenci, která doopravdy není dostatečně nosným tématem. V Lajně je stále hlavní postavou dement Hrouzek skvěle zahraný Langmajerem, ale přeci jen se alespoň trochu vyvíjí a je obklopen propracovanějšími postavami. Ač to objektivně samozřejmě na plný počet není, tak díky mé náklonnosti k hokeji tu pátou přihodím... 90% ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Velký pan trenér Hrouzek, lehce uhasínající hvězda s Nagana, nevzdává své ambice, "unáší" syna své skoro exmanželce a jede makat na své (a synově) kariéře do Havířova. Ambice je jasná - Havířov bude v extralize a synátor v Kanadě. Jednoduchý nápad, na kterém se začínajícímu režisérovi Skórkovi zatím úspěšně daří vybudovat vtipný a svižný seriál. Ač se se ze začátku díly jeví jako one man show Jiřího Langmajera, postupně mě začíná bavit i roztomilá slečna, která jasně ví, co chce (život s hokejistou), tedy Deniska v podání Hany Vagenrové i Zdeněk Piškula v roli Hrouzka mladšího. Jsem ráda, že tyto "internetové" seriály tady vznikají a oceňuji, že humor stojící na stereotypech hokejového světa si drží své hranice a neupadá do trapných patosů a klíšé. A jak havířovský tým útočí na extraligu, proniká Lajna do žebříčku mých letošních top objevů. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Při rozhovoru Luboše (Jiří Langmajer) a Denisy (Hana Vagnerová), můžeme vidět, jak jsou v jednotlivých záběrech za nimi dveře střídavě zavřené a otevřené, aniž by se jich kdokoliv dotkl. (Timak)
  • Soupeři, kteří nastoupí proti HC Havířov, jsou ve skutečnosti dresy klubu HC Motor České Budějovice, nikoliv HC Přerov, jak je uvedeno na informační tabuli v aréně. (A.MacGyver)
  • V hokejovém zápase (čas 14:00) padne gól do sítě Slavie. O několik vteřin později, kdy je záběr z hlediště, je vidět světelná tabule a na ní je skóre pořád 0:0. (Záry)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama