Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Úplně průměrný seriál o ničem. Ze začátku jsem měla i pocit že seriál byl udělaný jen kvůli tomu aby se agent Phil Coulson mohl vrátit do filmového světa Marvel. Čekala jsem něco víc.

plakát

Anthropoid (2016) 

Nebylo to tak hrozné jak jsem to čekala. Je to dost dobře zpracovaný film o jedné ze zajímavější části naší české a slovenské historie. Obsazení mi nevadilo ale možná Anna Geislerová mi tolik do role Lenky Fafkové nesedla. Chvílemi se mi ty "romantické" scény zdáli nudné a tolik těch scén by ve filmu nemuselo být.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

(Spoilery jsou napsané v závorkách).Mnoho mých vrstevníků a přátel říká, že jejich dětství skončilo, když viděli scénu, kdy Harry Potter vyprovázel svého syna na nástupiště 9 a 3/4. U mě to tak nebylo. Mé dětství skončilo teprve včera, když jsem viděla plující ,,Proof that Tony Stark has a heart."(Mé dětství skočilo v ten moment, kdy jsem viděla Kapitána Ameriku jako starce. Mé dětství skočilo v tu chvíli, kdy Thor ztloustl a stal se alkoholikem. Mé dětství skočilo v ten moment, kdy Kapitán Amerika zvedl Mjolnir. Skončilo v tu chvíli ,když jsem zjistila, proč Loki měl v The Avengers náhubek jako Hannibal Lecter. Skočilo, když se Černá vdova a Tony obětovali. Skončilo, když jsem uviděla tonyho dceru. Skončilo, když se štít Kapitána rozlámal na několik kusů. Skončilo, když Thanos se proměnil v popel. Tak bych mohla popisovat celý film.) Film mě v tolika ohledech naštval, ale i potěšil, rozbrečel i rozesmál. Posledních patnáct minut Endgame ve mně vyvolalo tolik vzpomínek. Celý těch jedenáct let, co sleduji filmy od Marvel, se mi v hlavě mihlo tolikrát... Jsem ráda, že naší nové hrdince Marvel nedali tolik místa. Bála jsem se, že ona bude ta hlavní. Jedna z mála scén, která se mi zdá zbytečná je ta silně feministická scéna, kdy všechny hrdinky a ženské postavy od Marvel jdou bojovat bok po boku. Ale to je vše, co mohu snad vytknout. Je těžké vypsat všechny mé pocity a názory tak, aby to nebylo třikrát delší než slohová maturitní práce a nebyly zde nějaké větší spoilery. Přesto se pokusím všechno napsat do jedné věty: Je to peckoidní film, který miluji i když jsem dostala tolik podpásovek včetně té, že Endgame neobsahuje ani jednu podtitulkovou scénu.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nečekala jsem že někdy ohodnotím film pěti hvězdami. Jsem ale ráda že toto mé prvenství získalo zrovna Bohemian Rhapsody. Čekala jsem hodně velkou kvalitu ale tento film moje očekávání úplně ve všem předčil. Bála jsem se že film se bude více naklánět k osobnímu životu Freddieho a nebo více ke koncertům. Ale naštěstí to byl takový příjemný střed. Sice jako fanoušek Queenů jsem se nic nového nedozvěděla ale i tak to byl úžasný až katarzní zážitek.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Asi díky tomu že jsem do kina šla s ne moc dobrým míněním tak se mi to celkem líbilo (65%). Nejdřív jsem ani na tento film nechtěla jít ale poté mi bylo řečeno že když chci jít na Endgame bude lepší abych šla. A také hlavní důvod proč jsem změnila názor byl takový že mě zajímalo jak náš Nick Fury přišel o oko. Plusy filmu: Logo Marvel udělané z cameí Stana Leeho a následné poděkování jemu samotnému mě skoro rozbrečelo. Konec se mi velmi líbil a probudil mě. Goose jsem si zamilovala. Není to skoro vůbec feministické (naštěstí). Obsazení bylo povedené a nijak zvlášť mi nevadilo. Hrající Nirvana ke konci filmu mě donutila zpívat. Náhlý obrat (dobro se stane zlem a zlo se stane dobrem) se mi velmi líbil i když to bylo velmi náhlé. "Mladý" Fury je taky dokonalý a vtipný. Scéna kdy Nick Fury vymyslel název programu Avengers mě vrátila do mého dětství a bylo to dobře vymyšlené a mile dané do filmu. To jak Fury přišel o oko mě překvapilo víc než jiné věci ve filmu. Jako výplň navíc je to celkem dobré. Mínusy filmu: Zápletka je tuctově Marvelovská. Některým vtipům jsem se smála nuceně. Také se mi nelíbí že se Captain Marvel objeví chvíli před Endgame. Nejspíš bude důležitý článek Endgame tak proč nepřišla o pár let dřív a neobjevila se osobně aspoň v podtitulkových scénách? Možná zachrání zpopelněnou polovinu vesmíru a to jí budeme teprve znát z jednoho filmu. Film mě moc nenutil abych byla pozorná a při některých částech filmu jsem se nudila. Skrullové jsou až moc podobní Temným elfům (kdyby nebyli zelení a neměli takové plachťáky (uši) tak bych si je možná pletla)

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Když jsem zjistila o čem tento seriál je, měla jsem určité obavy. Vzpomněla jsem si na všechny ty filmy a seriály, které jsou o Armagedonu, vzniku světa a nebo se prostě tvůrci snažili "vykrást" nejzajímavější a nejznámější části a postavy z Bible. Většina z těchto zrůdností by měla skončit v plamenech pekelných. Naštěstí Good Omens mezi ty zrůdnosti nepatří. Good Omens je dokonce jeden z těch případů, kdy mi je líto, že nemá více epizod. Bohužel zatím nemůžu srovnat s knižní předlohou, ale doufám, že to brzy napravím. Humor a postavy jsou velice příjemné. Zápletka a dialogy jsou dobře napsané a zahrané. Herci jsou dobře vybraní. Prostě opravdu pěkně zasloužené 4 hvězdičky.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Asi když mi bylo takový dvanáct či třináct narazila jsem na jeden seriál s úžasným specifickým humorem který je někdy i vulgární ale přesto je inteligentní a má svůj šarm (tedy toto platí hlavně na 1. až 3. sérii). V té době jsem tedy došla zhruba tak do deváté série seriálu a pak jsem se dál nedívala. Přesně tak jsou to Griffinovi. Nedávno jsem začala sledovat znovu tento seriál. Seriál který mě před pár lety tolik okouzlil mě začal od 12. série nehorázně odpuzovat. Ze všech postav se staly bezmozkovitá, nudná, trapná a bezohledná stvoření. Skutečně se mi nezdá vtipné to že dítě mužského pohlaví otěhotní se svým nejlepším kamarádem který je pes. Mám se smát tomu jak nechutní hybridi umírají a rodiče kteří jsou doslova batole a pes pomalu přihází o rozum? Navíc to není podáno vtipem. Celé je to bráno seriózně. A nebo mě má bavit sledovat půl hodiny kreslenou rodinku jak sedí v obývacím pokoji jak se hádají kdo z nich je nejhorší člen rodiny(vedlejší dějová linka je tedy pěkně a originálně zpracovaná to musím uznat)? Takto bych mohla popisovat snad skoro každou epizodu 12. až 14. série. Se seriálem jsem nadobro skončila u 16 série 1 epizody kdy si tvůrci museli vylít srdíčko kvůli tomu že za celou tu dobu co seriál existuje ještě nedostaly cenu Emmy... Je mi líto že z tak výborného seriálu se stala nechutná kejda.

plakát

Hell Fest: Park hrůzy (2018) 

Toto je opravdu jeden z hororů který vyděsí člověka který horor ještě neviděl a nebo 13-cti leté děti. Na začátku filmu si klidně můžete sázet s ostatními lidmi v sále kdo zemře a kdo nějakým divným způsobem přežije a třeba na tom i můžete vydělat protože v půli filmu vám už bude jasné kdo bude ječet na konci filmu že přežil a kdo zařve kvůli své blbosti. Celou tu dobu co film běžel na plátně jsem odpočítávala vteřiny do konce rádoby hororu. I sebe horší a nebo málo děsivý horor ( jako jsou například první To a nebo Zhasni a zemřeš ) mi do žil vpravil více adrenalinu a acetylcholinu než Hell Fest. Herecké výkony a základ příběhu nejsou tak otřesné a možná proto Hell Festu nemůžu dát horší hodnocení než dvě hvězdičky...

plakát

Joker (2019) 

Správně temné drama, které ale rozesměje člověka jako jsem já. Což je dobře. Bude to zní dost divně, ale jen opravdu dobře zpracované drama mě dokáže (v určité části) rozesmát, víc než kterákoliv komedie. Až asi na dvě či tři světlé chvilky, kdy jsem se opravdu smála (snad jako jediná v kině), moji duši Joker svíral až do samotného konce. Mind Blown a úzkost jsou synonymy pro tento film. Byla jsem tak strašně ráda, že se DC Joker povedl, protože Jared Leto se Sebevražedným oddílem mi zničil "vztah" k této postavě. Phoenix mi ale znovu udělal místo v srdci pro šílenou postavu s ještě šílenějším smíchem. Můj oblíbený klaun konečně zpátky dostal dobrého herce, scénáristy a režizéra, které si zaslouží.

plakát

Krejzovi - Narozeninová překvápka (2018) (epizoda) odpad!

Bohužel jsme jedna z obětí která viděla jeden díl této mýdlové opery. Seriál je naplněný rádoby slavnými herci které uznávají už jen lidi starší 60 let a lidi kteří sledují Ulici a podobné vyplachovače mozků. Seriál (tedy přesně ten jeden díl který jsem bohužel viděla) je jedna z nejhorších věcí v životě na které jsem mohla narazit. V seriálu je snad všechno špatně. V Krejzových můžete taky najít jeden z těch nejhorších a nejtrapnějších zobrazení gayů až po nepřirozené a abnormálně otřesné výkony našich milovaných a skoro už zapomenutých herců, scénáristů a režie. Po hodinovém zírání na televizi bez jednoho mrknutí jsem nevěřila svým očím a půl hodiny jsem si byla naprosto jistá že jsem se ocitla ve filmovém pekle za moje filmové hříchy které jsem se za svůj krátký život udělala.Čekala jsem ledacos ale toto mi pohnulo nejenom se žlučí ale i s žaludkem a psychikou. Doufám že mi můj psychiatr vystaví fakturu za moje léčení z traumatu z tohoto zážitku a televize Prima mi odškodní moji zničenou mysl a chuť k životu.