Reklama

Reklama

Hell Fest: Park hrůzy

  • USA Hell Fest (více)
Trailer 1

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (177)

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušná hudba, skvělé kulisy, docela působivý zabiják. To jsou klady Hell Festu, kterému sráží nohy především a zejména prázdný scénář. Dobrý nápad prostě úspěch nezaručuje. Scénárista zajímavé prostředí hororového parku moc nevyužil, byť se architekti scén a trikoví pracovníci vyřídili dosyta. Škoda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hell Fest je další z dlouhé řady současných hororů, které potápí celý tento žánr na úplné dno. Jako velký příznivce hororů pořád dokola dávám šanci dalším a dalším takovýmto pokusům, a doufám, že konečně někdy přijde takový, který vše k lepšímu obrátí, tomuto se to ale opět rozhodně nepovedlo, spíš jak už jsem zmiňoval, jde o další hřebíček do žánrové rakve. Tudíž, co tu máme tentokrát? Vlastně bohužel to samé, co poslední dobou vždy. Banda nevýrazných, nesympatických a otravných lidiček se vydá na strašidelný festival, kde si je vyhlédne maskovaný vrah a postupně je začne vybíjet. Zápletka tudíž prakticky nulová, kdo přežije je předvídatelné již od začátku, pohnutky vraha jsou pak nepoznány a nevysvětleny, asi pro tvůrce nepodstatná záležitost, samotné mordy jinak vyznávají strašně nudně a především nekrvavě, krom tedy injekce do oka, ovšem to bylo zase pro změnu tak mizerně zpracováno, že se vlastně ani nedivím, že se tvůrci nepouštěli do více takovýchto explicitních scén, jelikož efektně to bylo prostě v tomto ohledu vážně hodně nekvalitní, dále se tu ani příliš nepodařilo navodit jakoukoliv atmosféru, a vlastně tak jediné, co nemohu úplně strhat, jsou chvílemi fungující momenty napětí, ale těch je jako pověstného šafránu. Hell Fest zkrátka nenabízí vůbec nic, co by tento film jakkoliv odlišilo, či povýšilo, je to prostě jen další rádoby horor, postrádající veškeré ingredience nutné pro jeho funkčnost. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud si to celkově shrneme, Hell Fest se opravdu znatelně snaží napodobit atmosféru prvního Halloweenu. Tomuto přirovnání se tady člověk vyloženě nemůže vyhnout, protože jako na potvoru vám před filmem zřejmě poběží i trailer na pokračování této slasher klasiky. Ať už se jedná o hudbu, která ač hutnější, stojí na podobných motivech, nebo o postavu maskovaného vraha, o kterém teď víte o něco méně, než tehdy o Myersovi. Ten měl oproti tomu zdejšímu alespoň podrobněji vykreslený psychologický profil. Běžného diváka tak potěší hlavně to, že se scénáristé moc nezdržují, a jdou rovnou na věc (mimo park se film odehrává asi 5 minut po úvodní scéně). Hlavní partička je sama o sobě celkem nezajímavá, ale obsazení drží nad vodou hlavně sympatická Amy Forsyth, či cameo Tonyho Todda (to je sice krátké, ale povedené - znáte z traileru). Samotné detailní provedení Hell Festu, jakožto strašidelné akce je však famózní. Masky jsou skvělé, strašidelné domy děsivé a lidé kolem podivní. Ne, do takového parku bych určitě nešel, protože umělé vyvolávání strachu u mě nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším aktivitám. Žádný fanoušek horroru by každopádně neodolal. Z hlediska příběhu je sympatický hlavně R-kový rating, který ve filmu drží napětí, a díky kterému tu brutalitu tvůrcům věříte. Obecně ale práce s kamerou v předstihu prozrazuje většinu lekaček, a nahánění obětí/oběti je o něco méně divácky atraktivní, než třeba laškování z loňského: "Všechno nejhorší". Pokud tedy chcete prozkoumat zákoutí tohoto "zábavního" parku, rozhodně neodejdete zklamaní. Jinak je film spíše průměrný, než nadprůměrný, ale své kvality dozajista má. S komentářem o Oktaviana tak musím jen souhlasit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hororový park, ve kterém hororová zábava poměrně vázne. Nicméně nebudu režisérovi horších kvalit kazit radost, že se svým týmem zavadil o solidní produkční tým, který přehlédl určité procento nablblých scén, a místo toho soustředil celou scénu na atrakci, co se stala tahounem filmu. Plotkinovi se nepodařilo nabrat strhující tempo, ani se nevraždí ostošest, do poloviny filmu jsou k vidění nanejvýš tři zabití, ovšem procházka parkem hrůzy je osvěžující. Maskovaný kapucín má ambice provádět svoje zabíjení s vervou, brzdí ho jen nízký tvůrčí cit pro zběsilé porcování lidských těl. A tak je posléze jasné, že v gore tenhle počin konkurenci nepředčí. Nazval bych to skládankou, jenž je sestavena z podprůměrných, průměrných a nadprůměrně originálních scén. A pokud jde o odhalení identity maniaka, nelze se ubránit jistému zklamání. Realizační tým, myslím zejména scenáristy, se neholedbá výraznými počiny na hororovém poli. Samotný režisér je podepsán pod řadou snímků coby střihač, jeho režijní práce/úspěchy příliš pozitivních ohlasů nezaznamenaly. Po blouznění ve střižně u série "Paranormal Activity", kde jej přepadla myšlenka rozšířit tohle universum ještě o jeden vlastní režijní příspěvek, se nějakým zázrakem tenhle jeho kousek protlačil do kin, v nichž mimořádná poptávka na něj nečekala. Titulní hrdinka v podání Amy Forsyth je však dostatečně snaživým úkazem, takže pro ni a její partu může divák v extrémním případě fandění vyronit pár kapek z tělesných útrob navíc. 7/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hell Fest je atrakcia, ktorá dokáže vydesiť aj toho najodvážnejšieho fanúšika strašidiel. Práve preto bojazlivá Natalie (Amy Forsyth) váha, či sa má tejto šialenosti zúčastniť, ale jej priatelia ju prehovoria a spolu sa vydajú do parku. Čaká na nich kopa zábavy, ale len do momentu, keď sa stanú terčom vražedného maniaka, ktorý sa priplietol medzi miestnych pracovníkov a vďaka svojmu kostýmu medzi nich perfektne zapadol. - Keď som včera pozeral A Christmas Horror Story, tak som si spomenul, že Amy Forsyth hrá v Hell Feste, tak som ho rovno išiel pozerať. Gregory Plotkin je podobne ako Christopher Landon človekom, ktorý sa u hororu uchytil vďaka komerčnému úspechu série Paranormal Activity, na ktorej sa podielal, ale jeho talent je výrazne nižší. Hell Fest samozrejme stavá hlavne na vizuálnej stránke, ktorá je bezchybná, ale dej mi prišiel tak plytký, že tie vizuály ostanú nakoniec tým jediným, na čom sa dá stavať. Poteší ešte aj herecké obsadenie s viacerými nádejnými hororovými menami a malá úloha Tonyho Todda, za ktorú som ale nesmierne vďačný, keďže ho aspoň trochu dostane na oči mainstreamovým divákom, ktorí nemajú potuchy o tom, čo je to Candyman alebo Night of the Living Dead. Kto má rád Halloween a s ním spojené oslavy, mal by tento horor oceniť, ale inak tu nenájdete nič, čo by sa nedalo nájsť inde a v ovela lepšej podobe. + Tony Todd + herečka z Torment, A Christmas Horror Story a Channel Zero + herečka z Scream a Riley ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama