Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Tento film je jeden z mých nejoblíbenějších. A je to především proto, že jsem jej viděla asi 9x (a pokaždé jsem si to užila!) a konečně mám pocit, že mu plně rozumím - to je umění. Film, který nadchne ne/náročné diváky, má neobvyklý příběh, akční scény, skvělé obsazení... je v dnešní době vzácností.

Jan Žižka

Jan Žižka (2022)

Je to film plný překvapení. Je to dobrý film, poctivý ba vymazlený. Z některých scén se tají dech, přitom nechybí emoce, humor nebo i krapet dobové názornosti. Hudba je nekompromisní, podmanivá… kdo sú boží bojovníci se neobejdou bez husí kůže. Obsazení překvapuje s každou další novou postavou, české tváře je radost vidět. Historicky je děj chytře zasazen mimo nám dobře známé události, takže “nekazí” dějiny. Co je však hlavní… že jsem hrdá na to, že tento film vznikl pod rukama Čechů. Jsem hrdá na tento nový skvost české kinematografie. Kvůli tomu všemu se nebojím říct, že je to prozatím nejlepší film roku a přitom si nejsem jistá, jestli by jej z tohoto postu u mě kdo dokázal sesadit. Jsem dojatá, to chce Oscara! Hvězda navíc pak patří využití symboliky českého království - lvu.  P.S. Film nebyl bez chyb, ale získal si mě natolik, že jsem neměla chuť ani potřebu se v nich šťourat. A o to jde!

Temný krystal

Temný krystal (1982)

Nádherný, jednoduchý příběh, který však není nijak primitivní nebo bez pointy. Naopak. Velmi chytlavé fantasy, obohacené o netradiční postavičky - loutky, na které jsem si rychle zvykla. Sice je to starší film, ale pořád má čím oslnit. Opravdu doporučuji!