Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Krimi

Recenze (30)

plakát

Zmizelá (2014) 

Pohádka o tom, jak neznáme ani své nejbližší. A že to je vlastně dobře.

plakát

Moje krásná učitelka (2011) 

Slabší tři. Jako celek to nefungovalo, ale pár scén se povedlo (hodiny ekonomie, zatčení manžela..). Jo a nejhorší líbací scény, co jsem snad kdy viděla.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Skvělé a pohlcující. Britské. Esence toho, co mě baví. Taky trochu překombinované a konec třetí série mě jednoduše naštval. Nechápu, že tady na to nenadává víc lidí?

plakát

Hranice lásky (1999) 

Britské, deštivé, osudové. Celou dobu víte, jak to skončí (spoiler: Julianne půlku filmu významně pokašlává, aby to došlo i těm pomalejším). A já tyhle konce nesnáším. Ale jinak to bylo perfektní, a pokud to někoho nudilo, možná nikdy nebyl fascinován tím, jak moc chce být v blízkosti někoho druhého. Film, který potřebuju vidět víckrát. Julianne Moore je tak krásná, že to víc nejde. Z Ralpha Fiennese stříká charisma na každém kroku. Když jsou ti dva spolu v záběru -> nejde se odtrhnout.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Zvláštní zážitek. Některé scény se mi vryly do paměti a Keira se pro mě stala dokonalou Annou, i když jsem si na ní dlouho musela zvykat. Vronskij byl podle mého také dobrá volba, i když se jeho vzhled silně odchyluje od popisu v předloze. Filmu se podařilo dobře vystihnout dvě podoby lásky. Jednu vášnivou, osudovou. Druhou oddanou, souznící. Ze vztahu Levina a Kitty mi je vždycky trochu smutno, a díky filmu jsem pochopila proč. Nevím, možná mi nesedla forma, která potlačovala obsah, místo aby ho vyzdvihla.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Pecka! Seriál roku! Jeden z nejlepších pilotů vůbec! A ano, chvílemi je to trochu nelogické a přehnané (některý bitky bych klidně zastavila o chvilku dřív, aby nebyli všichni tak na kaši, tady je to fakt extrém). Ale přesto je to to nejlepší, co jsem za poslední dobu viděla, a myslím, že jsem toho viděla hodně:) Love it.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Zábavné, hysterické, v detailech vychytané, avšak jako celek trochu nefungující. Boží soundtrack: "He's top of the west always cruel He's the best!". Suma sumárum Love you Django!

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Pro mě perfektní. Sic se trochu odchyluje od předlohy, ale zachycení chemie a vznikající lásky mezi Elisabeth a Darcym bylo tak moc dobré, že ani nevím, jak to vychválit. To je potřeba vidět. Pro mě nejlepší Darcy, přesně můj typ. Snad jediný mínus je ta příšerná závěrečná líbací scéna s vycházejícím sluncem. Ale jsem ochotna předstírat, že se to nestalo.

plakát

Pýcha a předsudek (1995) (seriál) 

Dobré, ale ne lepší než Wrightova verze. V knize i filmovém zpracování mě nejvíc rozčiluje role paní Bennetové, ale tady byla tak nesnesitelná, že jsem musela ztlumovat zvuk, abych přežila to její vřeštění. Podle mě zbytečně přehraný výkon až karikující postavu z knihy. Samotná Elisabeth je krásná, ale zase jsem jí vůbec nevěřila scény, kde byly nějaké emoce (pláč, štěstí..), to vážně není její silná stránka. A samotný Darcy.. to je role, která potřebuje velké charisma. A to pro mě Firth nikdy neměl, i když hraje jako o život. Nevím, dobré, ale asi jsem čekala moc.

plakát

Princezna ze mlejna (1994) 

Přemýšlím.. kdyby se "princezna" jmenovala jinak, jestli bych hodnotila takhle vysoko:), ale mám na tu pohádku pár hezkých vzpomínek a ústřední písnička mě vždycky dojme. Něco na té pohádce přece jen bude..