Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 211)

plakát

Absolventka (2009) 

Domnívám se, že toto jsem omylem stáhl místo Absolventa. :-) Asi jsem se překlikl. No a byl to opravdu velký omyl. Každopádně jsme si s přítelkyní říkali, že si dáme něco lehčího, takže jsme to zapnuli. Bohužel, nutno říci. Toto je naprosto zbytečný film. Není to ani romantické, ani vtipné, prostě nic. Předvídatelné od začátku do konce, ale u tohoto typu filmu se ani nic jiného nedá čekat. Ale občas tyto filmy bývají víceméně vtipné, nebo něčím okořeněné, prostě to má alespoň něco navíc. Ale tohle je fakt o ničem. Spousta zbytečných scén, hluchého místa, absolutní absence emocí, prostě bída. Jednu hvězdu tomu dávám, protože jsem to dokoukal a nevypnul to, i když je to celkem s podivem. Asi jsem stále doufal, jestli se to zlomí nebo nevím... Ale tak není to vyloženě iritující, takže asi proto. Ale už nikdy více. Howgh!

plakát

Absurdistán (2006) 

Velice zajímavý námět. Ale zpracování dost zlé. Líbil se mi námět, který je v jistém ohledu možné brát reálně a jde asi pozorovat už v dnešní době. Ale zpracování bylo hozeno až moc do absurdna. Těžko říct, jak to bude za 500 let vypadat, třeba takhle. Ale přišlo mi to až moc. Buď to chtělo trošku ubrat z absurdnosti, aby to bylo více vtipnější. A nebo si dát více záležet na vtípcích. Takhle to bylo strašně prvoplánovité a málo vtipné, resp. místy až trapné. Zasmál jsem se asi 6x, zbytek bylo docela utrpení. Chtělo si to více pohrát a pojmout to trošku jinak. Buď by z toho byla celkem slušná komedie. A nebo z toho naopak udělat psycho sci-fi. Howgh!

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

S mým rostoucím věkem si tudle komedii vychutnávám stále více. Musím říct, že ty grimasy Jima moc nemusím a i tady mě to občas štvalo, nicméně dá se na ně koukat. Co mě ale baví při každém dalším sledování více, jsou vtipné hlášky, kterých jsem si všiml až na poněkolikátý pokuk. Na jedno shlédnutí se asi nedají zaznamenat všechny. A je to to, co dělá film o hodně lepší. Každopádně toto je asi jedna z nej Jimových komedií, i když občas jsou ty ksichty zbytečné. Nicméně dávám spíše 70%. Howgh!

plakát

A co Bob? (1991) 

Je to takových mírně lepších 60%. Bylo tam pár velice vtipných situací, kdy jsem se fakt nasmál. Bill Murray zahrál výborně. I Dreyfuss byl dobrý. Nicméně, já nejsem moc velkým fanouškem takových "uřvaných" komedií, kdy jede v podstatě něčím vtipným mučí toho druhého a ten jen řve. Mnohem příjemnější mi je, když je to takové vyrovnané, jako např. v Přeber si to. Takže to mi nejvíce vadilo. Kdyby to vracel taky nějak vtipně, bylo by to lepší hodnocení. To řvaní mi vadí. Ale jinak je to fajn a celkově to pobaví. Howgh!

plakát

Aeon Flux (2005) 

Váhal jsem, jestli po zdejších hodnoceních a komentářích mám koukat. Ale už několikrát jsem podle tohoto měřítka usoudil špatně, takže jsem si řekl, že to zkusím. A nebyl jsem vůbec zklamán. Nutno říci, že mám rád tyhle postapokalyptické filmy. Tenhle byl pojat ale tak trošku jinak, než jak jsem byl zvyklý. Nebylo to pojato tak "velkolepě" a moc sci-fi akce, spíše tak komorně a civilně. Každopádně nápady zde nebyly špatné, ať už pointa příběhu, tak některé souvislosti. Co mi trošku vadilo, tak byly některé budoucí technologie, to už na mě bylo fakt moc. Nicméně akce byla celkem v pohodě a na Charlize byla radost pohledět (asi jsem se zamiloval :-) ). Já byl celkově spokojen a film se mi líbil. Není to veledílo, ale takový propadák také ne. Průměr, lepší průměr! Howgh!

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Velice zajímavé pojetí. není to takový ten typický akčňák, kdy se to jen řeže, ale je to pojato tak nějak "civilně" a v rámci přiblížení se realitě. Taky kamera a vůbec obraz je velice povedený - takový "surový" a reálný. Námět je už klasika, ale zpracování je opravdu velice dobré a netradiční na to, co jsme zvyklý z USA. Jde poznat ta koprodukce a je to dobře. Celkově velice kvalitní a dobrý snímek. Nenudil jsem se. I když občas mi přišlo, že to mohlo být trošku více napínavější. A Matt Damon zrovna není prototypem zabijáka, ale zase to dalo filmu jiný vzhled. Celkově velice dobré! Howgh!

plakát

Agentura Jasno (2006) (seriál) 

Nekoukal jsem nějak pravidelně, ale občas jsem se náhodou k tomuto dostal. Nebylo to zlé. Není to taková ta klasická krimi, spíše taková krimi komedie. Případy se řeší díky velké pozorovací schopnosti hlavního hrdiny. Ale asi todle nebude hlavní zaměření filmu. Je to tak 50 na 50 s komediální vložkou. Nedají se tedy čekat nějaké extra komplikované případy, ale řešení je svým způsobem originální a doplněno o humornou složku je z toho celkem fajn podívání, odreagování a vcelku dobré pobavení. Není to seriál, který by vás chytl a museli by jste koukat na každý díl, ale když už se kouknete, nebudete zklamáni a svůj účel to splní. Howgh!

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Výborný seriál. Jedna postavička doplňuje druhou a vše je jak má být. Do toho občas přijdou další "výstřední" postavičky, které hlavní hrdiny výborně doplní. Občas je trošku škoda, že situace jsou vyhnány až do totální absurdnosti, což ubírá na jakési realičnosti, ale s tím se dá v podstatě žít. Opravdu se většinou směju od začátku do konce. A pro mě největší týpos je Moss - protože nechápu, jak se ten herec dokáže takhle tvářit a říkat takové nesmysly bez toho, aby se začal řezat. Fakt neuvěřitelné! Vynikající sitcom!!!! Howgh!

plakát

Alfie (1966) 

70%. Nebylo to zlé. Zajímavý pohled na člověka, který se nechce vázat, chce si jen užívat a všechno nám to trošku svérázně popisuje a komentuje. Styl natočení se mi zamlouval. Michael Caine a je hlášky a "rozumy" byly také úchvatné. Ve filmu byla i jistá dávka poučení a věcí k zamyšlení. Celkově zajímavě pojatý film, ve kterém mohlo být trošku více humoru a nebo naopak se mohl přenést do vážné polohy. Tady ten mix byl takový nijaký. Každopádně i přesto zajímavé. Howgh!

plakát

Alfréde, Alfréde! (1972) 

Slabších 70%. Čekal jsem trošku více, resp. asi trošku jiného. Čekal jsem komedii, kde se zasměju. Nicméně, tady k vyloženému zasmání nic moc nebylo - snad jen ta památná hláška - Kde jsi miláčku? Jsem na .....!!! To jsem se fakt zasmál. Jinak tam toho moc k smíchu nebylo. Občas pousmání, ale spíše kroucení hlavou nad tím, co všechno Alfréd snese. Nevěděl jsem, jestli ho mám litovat a nebo ho zabít. Mít takovou ženskou doma, tak letí ven jak tryskáč. Ale hold, byl to dobrák... Závěr mě trošku zklamal, čekal jsem, že se dozvím, jak to s ním dopadlo a jestli napodruhé vybral dobře nebo to skončilo úplně stejně jako prvně. Ani ten dabing mi nějak nesedl. Vetchý mi k Hoffmanovi nesedí. Celkově i přes mé výtky mě film celkem bavil a byl jsem napnutý, jak to dopadne a co se stane. Ale mohlo to být každopádně lepší. Za zmínku stojí také precizní Hoffmanův výkon. Howgh!