Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (86)

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Konečně se to povedlo i v Čechách. Seriál, který díky své atmosféře a touze diváka poznat víc, chytne a nepustí. Perfektně napsané charaktery včele s místním "wierdo" Duškem rozehrávají jednu z nejzajímavějších seriálových událostí, která kdy byla v ČR natočena. Smekám.

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

Minulý rok byl na dokumenty opravdu hodně štědrý. Oproti Cove, kde je znázorněná nesmyslná krutost člověka na zvířeti, je v Burma VJ znázorněna nesmyslná krutost člověka na člověku. Vůbec si nedokážu představit žít v takové zemi ale díky tomuto dokumentu si dost dobře dokážu představit ten strach, který má každý občan žijící v Barmě.

plakát

What's in the Box? (2009) 

Co na to říct? Co se týče krátkometrážních filmů tak mi neřikejte, že tohle neni špica. Suprová atmosféra smíchaná s nádechem Half Life a to vše zabaleno z pohledu první osoby a efekty za které by před pár lety platili studia melouchy.

plakát

Moon (2009) 

Kdepak, ať si každej řiká co chce ale kůli takovejm filmům jako je Moon stojí zato žít. Po scifi debutu District 9 od Blomkampa je tu další debutující režisér se scifi. Pro mě vyhrál Jones a to hlavně kůli tomu, že se snaží obnovit vlnu filmů jako bylo Solaris od Tarkovského nebo tolik zmiňovanou Odysseu od Kubricka. Moon jsem si vyhlídnul před rokem a čtvrt, protože jsem sledoval na čem dělá Clint Mansell a proto jsem se o film i zajímal. S odstupem času jsem si uvědomil, že by tenhle film nemusel bejt jenom o hudbě a taky nebyl. Krásné komorní draha o Samu Bellovi jako člověku přináší všechno co mi tenhle rok tak chybělo.

plakát

Taková je Anglie (2006) 

Kde je hranice mezi skinheadem a náckem? Kde je hranice mezi vlastenectvím a rasismem? This is England je nekompromisní, přímočarý, smutný, drsný, pravdivý, lidský a k tomu všemu perfektní hudba (ta je fakt perfektní!) a herecké výkony. Tenhle film není pro každého ale pro hodně z nás by to měla bejt povinnost.

plakát

Nutné k přežití (2006) (pořad) 

Skvělý serial, který názorně předvádí jak přežít v divočině. Nejde o to jestli se vše děje náhodně. Jde o to, že předvádí jak se zachovat ve chvílích, které jsou pro určitá místa typické a při kterých umírají lidé. Bear Grylls je neskutečný sympaťák a ve všech dílech na mě působí hrozně pozitivně. Tenhle serial ale neni jenom o tom co kdy sežral nebo sežere ( když příjde v hospodě s kamarády řeč na Beara tak chápu, že je to nejzajímavější téma:-) ) ale o naší planetě jejich zákoutí a krás.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Neskutečně depresivní film, který ve vás vzbuzuje pocity beznaděje a absolutního bezpráví. Zde není žádný hrdina, žádný jezdec na bílém koni jenž by během procesu přijel do soudní síně a sťal inkvizitorovu hlavu. Tohle je zlo. Čisté zlo.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Zatím se přidávám k davovému šílenství díky perfektnímu střihu, skvělé atmosféře, Heathu Ledgerovi, hudbě, temnu, kriminalitě a umění z filmu o batmanovi udělat regulerní thriller. Po druhém skouknutí budu jistě o dost moudřejší a dovolím si film soudit podle místa na kterém se právě nachází (28. července 2008 22:58- 15.)...Tak druhá projekce vše rozhodla. 25. října 2008 jsem díky filmové noci dokázal ohodnotit Temného rytíře o něco soudněji. Společně s ním jsem tuto noc absolvoval návštěvu dvou dalších filmů a díky tomu byl vidět ten obrovský rozdíl jaký mezi těmi filmy je. Temný rytíř má styl a tempo. Už na začátku filmu režisér nasadí laďku nepřiměřeně vysoko avšak jí ani o milimetr nepustí dolu, možná že průběhem filmu jí ještě o něco zvedá (scéna s odpálením lodí, chytání Jokera v mrakodrapu, Harvey Dent a jeho přítelkyně mezi sudy s naftou, Heath Ledger...) Ze začátku jsem možná ani uspěch TR nepřál a nevěřil jsem tomu, že film s Batmanem může vstoupit do historie ale musím uznat, že Temný rytíř je jeden z nejlepších filmů posledních deseti let .

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Perfekní David Duchovny nám servíruje krásně sprostý hůmor bez jakehokoliv pardonu. Jeden z nejlepších a hlavně nejstylovějších serialů poslední doby.