Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (235)

plakát

Akvanaut Pavel Gross (2023) 

Opravdu solidní dokument o hodně zajímavém a nenápadném chlapíkovi, který toho mnoho dokázal. Líbila se mi v portrétu přítomnost akvanautovy manželky a filmu hodně prospělo i použití archivů spojené se Štěpničkovým komentářem. Krásné podvodní záběry. Nejedná se o artový intelektuální dokument, ale spíše o dokument populární, což na Primu perfektně a ideálně sedí, nicméně řemeslo je v něm velmi, velmi dobré.

plakát

#annaismissing (2023) 

Velmi pravdivý film. Určitě lepší vidět v celkové filmové podobě, než v seriálových epizodách. Skvělé dětské představitelky a jejich herecké vedení vytvořily opravdu působivý film (pro mládež), který velmi pravdivě a vážně exponuje současné kritické téma svobody internetu, digitálního světa a influencerství.

plakát

Aplomb (2017) (studentský film) 

Herecky místy až ochotnické. Příběhově pozérské. Film bez vyššího obsahu.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Jen nesmíme zapomenout, že se jedná o dobré herce, kteří v jiných filmech a zvláště na jevišti hrají dobře. Jinak samozřejmě tento film je absolutní nesmysl, dno nejhlubšího humoru pouze s výjimečnou kamerou V. Smutného a fantastickými herci v čele se Stolařovou a Lewandowskou, což jsou skutečně vycházející hvězdy nové herecké generace.

plakát

ATA (2021) 

Velmi slabé. Umělé, nevěrohodné, scenáristicky neupevněné. Některé herecké výkony jsou místy velmi dobré (např. Malá, Špiner, Fiala), ale režijní vedení je bohužel poněkud amatérské. Ale snaha se cení.

plakát

Bábovky (2020) 

Na to, že to dělal Rudolf Havlík, tak je to velmi příjemné překvapení. Je škoda, že tolik mnoho postav nemělo ve filmu více prostoru na svou historii a vývoj, nicméně byl děj alespoň nabitý a film šlapal kupředu. Krom scénáře byla trochu naivní i hudba, protože se odkazovala na velké americké filmové "kompozice" (viz Zimmer), které se k tomuto filmu vůbec nehodily a také slyšel člověk velmi obehrané harmonie, intervaly a schémata. Ale jako celek to hodnotím spíše nadprůměrně, film čerpá ze silného literárního základu a hercům dává (i když ve velké zkratce) prostor pro zajímavou účast. Příjemná Vlasáková i Podzimková. Rosťa Novák se mi zdá lepší na jevišti, než před kamerou.

plakát

Barbie (2023) 

Oceňuji nápad a vůbec koncept vytvořit tenhle bizarní film, který se mi, přiznám se, místy i docela líbil. Ale naprosto nechápu tolik Oscarových nominací. Zase tak "dokonalý" film opravdu není. Potěšilo mne leč obsazení a filmová muzika, včetně titulní písně.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) odpad!

Absolutní odpad, v 86 minutách se na plátně neodehrává nic, co by připomínalo kinematografické dílo. Od špatné kamery, přes zcela neopodstatněný scénář a zcela nepřítomnou režii až po střih, který vůbec nectí pravidla střihové skladby. Herecké výkony ubohé a smutné. Velký podvod na diváka. Rozhodně na to nechoďte.

plakát

Bathory (2008) 

Dávám jednu hvězdu za Jakubiska!