Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (70)

plakát

Moře (2000) 

Ufff, jako těžký téma, psycho...ale docela zajímavá sonda do psychologie postav.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Žádná hitparáda to není, ale těm "postavičkám" rozumím, spousta takových existuje. I to prostředí je tu a tam depresivní:-)

plakát

Donšajni (2013) 

*jen za operní hudbu. Bohužel zklamání. Moc jsem od toho nečekal, když jsem viděl upoutávku, ale toto... Významní lidé, kteří něco dokázali (myslím tím teď filmové tvůrce napříč profesemi), by neměli od určitého věku předvádět, že talent nestárne, když v tomto případě se talent vytratil docela.

plakát

Vinaři (2014) (seriál) odpad!

Nemám rád tyhle seriálové rychlokvašky. Opět se potvrdilo, že si někdo vysosal z paty rádoby příběh na pokračování, tentokrát na téma vinařství. Bohužel to nezachrání ani někteří herci k nimž jsem měl úctu, byť chápu, že se potřebují nějak uživit. Ale již nikdy více seriál ze stanice NOVA či PRIMA!

plakát

Gervaisa (1956) 

Film spíše inspirovaný Zolovým Zabijákem. Ale jak již tady bylo v komentářích řečeno, ve filmu nelze zachytit obsáhlý román, v němž jsou do nejmenších detailů vylíčeny život Gervaisy a její rodiny, soudobý pohled Paříže, jakož i život nejmenších sociálních skupin či (a zejména) jejich "utápení se" v alkoholu. Poté co jsem přečetl po druhé knihu, byl jsem zvědavý, jak se podařilo román zfilmovat - a myslím, že celkem přesvědčivě. A klobouk dolů i před herečkou, která ztvárnila hlavní roli Gervaisy.

plakát

Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013) 

Jedna *, ale jen za to, že jsem patriot a film se natáčel mimo jiného také na Rychnovsku, kde se zdržuji. Jinak dost statický, umělý, přehrávaný, amatérský- trochu jako kdybych natáčel home video z dovolený našich:-))

plakát

Trans (2013) 

Super hudba

plakát

The Divide (2011) 

Docela masakr, tak od poloviny filmu, ale dobrej:-)). A jinak taky psychologický rozbor postav, u nichž vedou přirozené pudy až do jejich záhuby...

plakát

Anděl u moře (2009) 

Viděl jsem posledních dvacet minut, ale zdálo se mi to docela dobrý - hudba, herec v podobě malého kluka, obrazy...

plakát

Gravitace (2013) 

Jste ve vesmíru na dohled matičce Zemi. Jediné co nyní máte je trochu toho kyslíku, který vám zbývá, než dosáhnete záchytného bodu, totiž modulu určeného na přistání, abyste měli šanci dostat se živí zpátky do té krásné, modrozelené planety... A že se to hlavní hrdince podaří, o tom jsem nepochyboval, ale byly to nervy:-)