Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (694)

plakát

Divoká banda (1969) 

Film, který se musí vidět už jen kvůli závěrečné přestřelce...

plakát

Divoké vlny (2007) 

Perfektní animák s dobrým příběhem a super hudbou od Michaela Danny.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Klišoidní jak hrom, ale komu by to vadilo. Scottovy filmy jsou zárukou kvality a Dobrý ročník to jen potvrzuje. Russel Crow je frajer (i když s těmi brýlemi vypadá jako dement) a Marion Cotillard coby jeho láska je prostě k pomilování. Velmi dobré mi přišly flashbacky s Freddiem Highmorem a Albertem Finneym, které osvětlovaly hrdinovo dětství. Prostě další skvělý filmový počin hodný 4*

plakát

Dokonalý svět (1993) 

z toho coveru bych čekal milou road story o tátovi a synovi a ono tak na jednu stranu i je, ale každá mince má dvě strany... ten film není vůbec jednoduchý, vlastně bych řekl, je naprostým zrcadlem života a není klasickým bijákem v pravém slova smyslu - Eastwood sice hraje policajta, ale ten je na hony vzdálený Harrymu a Costner si nazul boty, který taky úplně moc nenosí. A to je jeden z těch důvodů, proč jim to vyšlo. Dokonalý svět je totiž naprosto atypický, když máte v jednom filmu Eastwooda a Costnera automaticky by to mohlo svádět k akčnímu thrilleru něco ve stylu Nelítostného souboje nebo Uprchlíka. Ale všichni u tohohle snímku byli géniové a vzniklo existenční drama o otcích a synech, o otcích chybujících a synech strádajících a žíznících po otci. Drama o tom, že některý jizvy se nezacelí a člověk si je nese celý život a zasevá je dál. Je skvělý jak se premisa o únosci a rukojmím změní v příběh o chlapci, kterého máma drží zkrátka a kterému tak bolestivě moc chybí otec... kterému taky chybí otec. A hlavně je to film o tom, že oči dítěte jsou jiné než oči dospělého a že dětská láska dokáze proměňovat a že nikdy není pozdě na to udělat některé věci jinak.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Film u kterého nesmíte ani na moment zavřít oči, jinak vám unikne i ten nejmenší a nejdůležitější detail, které napomůže k celkovému rozuzlení příběhu. Toto není obyčejný film, toto je herecký koncert! Pánové Bale, Jackman a Caine podávají před kamerou úžasné výkony. A Christopher Nolan? To je mistr svého řemesla!

plakát

Doktor Strange (2016) 

Doctor Strange je Marvel na tripu. Hudebně i vizuálně podmanivý. Benedict Cumberbatch je prostě Benedict Cumberbatch a chvíli jsem měl pocit, že koukám na Sherlocka, který si odskočil do jinýho univerza. Jen tady je o něco méně zžíravý. A je možná škoda, že nejvíc filmu se soustředí právě na něj, zvlášť, když tu je Mads Mikkelsen, kterýho vytěžili až žalostně málo. Na druhý straně ten humor a není ho tu málo, funguje parádně. Stejně jako hrátky s časovou smyčkou. A myslím, že hodně lidí asi bude chtít Doctorův plášť pod stromeček. Nicméně Marvel už předvedl mnohem lepší originy a Doctor Strange je tak obrovskou prohrou.

plakát

Double Team (1997) 

Další skvělé béčko, které má tak debilní scénář, který bych nedal dohromady ani já. Na druhé straně, je to další film mého dětství, ke kterému se vážou moje vzpomínky. Takže 4* jenom díky čisté nostalgii. Yaz Dennise Rodmana je skvělý hláškář, který svými frázemi glosuje příběh a díky tomu do něj vkládá velkou porci vtipu. Samozřejmě nesmí chybět závěrečná bitka face to face, o kterou se postaral JCVD s Mickey Rourkem (skvělý slizoun) a tygrem. Každý kdo má rád takovéto akční klády, by neměl Double team uniknout. Já osobně takové filmy fakt žeru.

plakát

Do útoku (1987) 

Jeden z filmů mého dětství

plakát

Dracula (1992) 

Jasných pět! Od okamžiku, kdy se na scéně objevil Gary Oldman, jsem cítil neuvěřitelné mrazení v zádech. Tento Drácula je úžasný romantický horor s erotickým podtextem, který se mi na hodně dlouho zapíše pod kůži...