Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (169)

plakát

Zatracená krvavá láska (2024) 

Do tří čtvrtin filmu jsem byla hodně mile překvapena a měla jsem v plánu dát plný počet a kdyby se závěr odehrával ve stejném duchu, tak to tak zůstane, protože všechno fungovalo do morku kostí. Ovšem kvůli finálové rovince, ve které se to zvrhlo v nějaký bizár artových ambicí, bohužel ke škodě celkového dojmu, šly postupně dvě hvězdy dolů.

plakát

Arnold - 3. díl: Američan (2023) (epizoda) 

Sice Arnolda Sylvester nakonec jako Král Tulsa převálcovává, ovšem toto je velmi povedená rekapitulační minisérie. V posledních letech Arnoldovi pokora sluší oproti jeho dřívějšímu frackovitému frajerkovství na facku. Ovšem to, co dokázal mu již odpárat nelze a proto velký respekt. PS: navíc tu na konci zazní stejná verze Heroes jako v Jojo Rabbit!

plakát

Gran Turismo (2023) 

Holy shit..... takhle se to dělá! Nevadí, že člověk nehraje playstation, nezajímají ho racing cars a stejně je u obrazovky přikovanej jako už dlouho ne. Původně to mělo být jako: "I am here for the plot......"  The Plot: Josha Stradowski a David Harbour (a taky trochu Orlando, co si budem...)  Nakonec to byl nečekaně herecky, kamerově, střihově, trikově a hudebně filmový zážitek! A opět se ukázaly zlaté české ručičky u VFX ( hezky česky světová UPP). Skvělé!

plakát

Chudáčci (2023) 

What TF have I just watched?..... Příliš dlouhé - koncepčně ADHD roztržité - hudební doprovod iritující. Prostě taková onanie Emmy / Yorgose. Vždycky když vidím podobný typ filmu, tak se ptám: "A to není režisér zavřený a pod práškama?" Ale abych napsala přeci jen pozitiva - nádherný a jedinečný vizuál závěrečných titulků získává mou první hvězdičku. Druhou napůl sdílí tři hlavní herečtí představitelé, protože tenhle projekt dát chce hodně velké herecké koule a druhou půlku hvězdičky si bez diskuze zaslouží dynamický oblouk a proměna hlavní postavy. Což je minimum toho, co vyžaduje dobrý scénář a potenciálně film, který má dlouho rezonovat v divácích, kteří jej v ideálním případě chtějí vidět znova. A u mě se bohužel ani jedno nestalo. Neříkám, že režisér ve filmu nepoodhaluje určitá palčivá společenská témata, ovšem z tohodle pohledu na mě více zapůsobil scénář Barbie, sorry jako. Budu chápat, jestli za týden Emma získá Oskara, ovšem nedej bože, aby film převálcoval kategorie. Na to jsou ve hře kinematograficky silnější filmy.

plakát

Ještěr (2023) 

Je mi líto, takové to těšeníčko a pak zklamání..... Vidět Benicia několikrát naživo během KVIFF byl teda větší zážitek... Hraje jako bůh, o tom žádná. Herecké obsazení mě potěšilo, "strejda" tady zrovna natáčí upíry :), díky za znovuobjevení Michaela Pitta (nyní se představujícího jako Michael Carmen Pitt).  Charaktery jsou zahrány dobře, nemyslím si, že to, že někdo smrdí jako svině a nakonec to je svině je na škodu, stejně se odhalí kdo co jak a jakou měrou teprve na konci. Ovšem nevím, jestli mě iritoval hudební doprovod, tempo vyprávění, možná obojí.  Tváří se to jako temné krimi, mě to jako diváka strašně nebavilo. Škoda, když si vezmu, že Benicio koketuje i se scénáristikou. Tak uvidíme, třeba příště jinak a lépe ;o)

plakát

Jsou světla, která nevidíme - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Knížku jsem bohužel nečetla a tak na sebe nechám působit hollywoodskou představu války na západní frontě..... Jo počkat, on se tam objeví "objev" z  Na západní frontě klid (2022) Příběh se zatím odvíjí slibně, hudební složky ladí, herecky je vidět, že "náckové" to teatrálně přehrávají (byť jsou typově vybraní excelentně), ovšem nenechte se mýlit, i tak vám z nich budou vstávat chlupy na celém těle. I když ne tak, jako v případě Ralpha Fiennese v Schindlerův seznam (1993) nebo Matthias Schweighöfer v Hnutí odporu (2020)  Mark Ruffalo - troufám si tvrdit, že mám jeho hlas v originále zmáklý, ovšem tady v originále zní až tak divně, že místo akcentu postavy mám pocit, jako by byl předabován. Až to rve uši.... proboha proooooč. Zajímavá volba německým postavám ponechat angličtinu s akcentem (asi je lobby Američanů, kteří odmítají číst titulky hodně silná...). Nicméně jsem zvědavá, jak se bude kvalitativně seriál dál vyvíjet. Skáče se scénáristicky v čase, ale člověk si zvykne. Jo a nesmím zapomenout na nádherný vizuál intra. I díky tomu zatím nechávám všechny hvězdy.