Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 7

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (114)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Remake prakticky neznámého španělského thrilleru, který k danému tématu řekl naprosto vše a nebylo tak nutné ho předělávat do jakékoliv jiné podoby. Bohužel stalo se a nejen, že remake není ničím invenční, on vše zpracovává výrazně hůř. Snaží se zaujmout pocitem svižného thrilleru s efektními výbuchy, ale vzhledem k tomu, že má jít primárně o konverzační a dost komorní thriller, selhává ve scénáři a hlavně v hercích, kteří jsou otravní a neví co hrát. Neeson se definitivně dostal tam, odkud není návratu. 30% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak co si budeme namlouvat, od dua Antal, Neeson se nedala očekávat žádná pecka, což se jen potvrdilo, na druhou stranu by ale zas nebylo úplně fér celé toto béčko nějak přehnaně shazovat, jelikož třeba v porovnání s filmy, co produkují bývalé akční hvězdy typu Willise, Lundgrena, van Damma, či dalších, o takovém Seagalovi ani nemluvě, tak Neeson se oproti nim pohybuje pořád v sakra nadstandardních snímcích, které mají co nabídnout, a tak když to vezmu z tohoto úhlu pohledu, tak to fakt zas až tak mizerná podívaná není. Má to totiž po celou dobu fakt svižný spád, nevypadá to vůbec lacině, zpracované to je též na adekvátní profesionální úrovni, minimálně první polovina nabízí i docela překvapivé množství skutečně napínavých scén a divák je po většinu času i poměrně slušně držen v napětí, v co se to celé vlastně vyvine. Bohužel, ona pointa se ovšem pak vůbec nepovedla, a navíc k tomu byla od jednoho momentu, který přišel zhruba kolem šedesáté minuty, už i lehce předvídatelná, a ani již cesta k onomu odhalení nepůsobila tak povedeně, jako řekněme celá ta první hodinka. Co se jinak týče obsazení, především tedy posádky auta, která zabírala většinu stopáže, tak to se určitě povedlo, obě děti jsou sympatické a přirozené, no a samotný Liam svou roli též zvládl v přesvědčivém duchu, a je především  dobře, že pochopil, že v jednasedmdesáti letech by mu nějaký akční eskapády už asi nikdo moc nevěřil, a tak to řízení auta je tak akorát. Za mě se tak jedná ve výsledku o poměrně solidní žánrové béčko, které tedy rozhodně neurazí, a i když to tvůrci u mě nakonec nevytáhli ani na ten průměr, tak to bylo fakt jen o prsa japonské školačky. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi nepáčil. V kine pri sledovaní som si uvedomil, že som videl Nemecku verziu, a ani tá sa mi nepáčila. Musíte naplno vypnúť mozog a to stále asi nebude stačiť. Aj keď dokážete ignorovať úplný nedostatok logiky, postavy a dialógy robia tento film skoro neznesiteľný. Hlavným problémom je, že nikto nepočúva nič, čo kto hovorí. Každá scéna sa opakuje aspoň raz ak nie viackrát. Nestojí to za výlet do kina, aj keď som to sám urobil. Pripomína to druh filmu, ktorý by ste si mohli náhodne pozrieť v televízii pri prepínaní programov. Liam Neeson je v poslednej dobe na zlej vlne s filmami. 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po španielskom origináli prišli prerábky z Nemecka a Kórey a potom táto americká. A je asi najhoršia, hoci má najslávnejšieho herca. Videl som len nemecké Nevystupuj! a tam tá thrillerová rovina bola výborná. Srali ma len fízli. Tu ma srala aj tá thrillerová rovina, ktorá nepriniesla očakávané vzrušenie a na Liamovi už vidno, že zub času nepustí, hoci hrať vie, ale pohyb už ako by klinec prebil podrážku. A to sedí v aute! ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Film neobsahuje žádné explozivní akční scény, psychedelické vizuály ani nic podobného. Měl by fungovat jen díky propracované thrillerové psychologii svých postav. A ta funguje velmi špatně a postavy působí jako dementi. Moje teorie je, že někdo hodně zmrvil scénář španělského originálu (který jsem neviděl). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama