Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Agent (2019) (seriál) 

Pokud od Agenta očekáváte přehršel akce a přestřelek, tak jste tu špatně. Na rozdíl od jiných "špionských" seriálů je tento natočen podle života skutečného agenta izraelského Mosadu. Čekejte tedy spíše intrikování a politikaření. To ale rozhodně neznamená, že se budete nudit. Právě naopak. Cohen zvládá zahrát postavu Eliho Kohena naprosto na jedničku. A stejně dobrá je i realističnost celého seriálu. Myslím si, že seriál by měl vidět každý, kdo chce pochopit, jak fungují agenti tajných služeb v reálném světě.

plakát

DJ Popelka (2019) 

Horší jak stánek s polibky, ale stále mrda

plakát

Dunkerk (2017) 

Film vcelku dobře ukazuje teror, kterým museli projít vojáci při evakuaci z Francie. Je zde několik větších a několik menších historických nepřesností, ale rozhodně si nemyslím, že jakkoliv narušují film. Rozhodně chci film pochválit za minimální používání počítačových efektů. Celý příběh vidíme z pohledu běžného vojáka. Tomu se přizpůsobuje i kamera, která není nikterak vyvýšená nad scénu, čímž se divákovi navozuje pocit, že je mezi vojáky sám přítomen. Další vynikající věcí jsou zvuky. Ty fungují nejlépe v kině, ale jsou skvělé i doma. Střelba vám téměř trhá uši, zvuk německých bombardérů je silný a vzbuzuje ve vás strach. Po všech stranách velmi kvalitní film.

plakát

Už je tady zas (2015) 

Dobrá komedie o návratu Adolfa Hitlera do nynějšího Německa. Film je dobrý jako komedie, ale jeho hlavní podstatou není pobavit, ale poukázat na některé dnešní problémy. Celé kritice dnešní společnosti slouží humor pouze jako odlehčující stránka, díky které vydržíte na film koukat a nenudit se. Zprostředkovává dost vtipných chvil a pokud máte rádi suchý humor, určitě neurazí. Zároveň je ale nutné ho pochopit, protože vám nikdo neříká kdy se máte smát a kdy už se mluví vážně. Myslím si, že tohle je hlavní pointa celého filmu. Vlastně se zamyslet nad tím co konzumujeme. Podle mého názoru je film podhodnocen a doufám, že nepochopením jeho pravého účelu.

plakát

John Wick (2014) 

Asi jeden z nejlepších akčních filmů, co jsem kdy viděl. Keanu ztvárnil bezemočního zabijáka, který jde pomstít zabití svého psa a krádež auta, naprosto perfektně. Zápletka sice není nic složitého, ale myslím si, že většina lidí se na tento film nekoukne kvůli propracovanému příběhu. Samotné akční scény jsou skvěle natočeny, nedějí se žádné nekonečné přestřelky a vše ubíhá krásně rychlým tempem. Za mě velikou třešničkou na dortu je realističnost. Konečně někdo zjistil, že když chci někoho střelit a být si jistý tím, že už nevstane tak ho střelím do hlavy. Dokonce vidíme celkem často i přebíjení, což ještě více přidává na uvěřitelnosti celého filmu.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Do 26. dílu je Death Note tím nejlepším seriálem, který jsem zatím viděl. Příběh o souboji dvou geniálních mladíků vytváří takové napětí, že jsem se jen stěží mohl od obrazovky odpoutat. Seriál naprosto bez problémů vystrčil Sherlocka z pomyslného trůnu nejlepšího detektivního seriálu. Soundtrack je na velmi vysoké úrovni a dokáže z naprosto nezáživných činností udělat něco extra. Bohužel kvalita seriálu s posledními 10 díly značně upadá, ale stále je to v celku dobrá podívaná. I přes své chyby je ale Death Note úžasnou ukázkou toho, že anime opravdu není pouze pro děti a rozhodně bych ho doporučil komukoliv.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Dnes jeden z nejznámějších a nejlépe hodnocených seriálů. Zabývá se příběhem 101. výsadkové divize Spojených států. Po historické stránce je seriál asi jedním z nejlepších ztvárnění druhé světové války, jaké existuje. Je zde pár chyb, které se ale dají lehce odpustit a vynahrazuje je jinak skvělý příběh. Akční scény jsou přehledné, vždy víte co se kde děje. Charaktery jsou pečlivě rozvinuty tak, jak to dokáže pouze seriál. Rozhodně není potřeba být fanda druhé světové války, abyste si dokázali užít tento skvost.

plakát

Kmotr (1972) 

Film je sice delší a v některých částech má pomalé tempo. To ale není špatná vlastnost, ne u Kmotra. Velmi kvalitně ztvárněný příběh rodiny Corleone. Film krásně ukazuje pomalou přeměnu celého charakteru Michaela. Samotný Vito Corleone je asi jedna z těch známějších postav kinematografie. Podívat se na Kmotra je nabídka, která se nedá odmítnout.