Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Nečekal jsem žádný zázrak, ale přece jenom jsem byl zvědavý na mimořádně komerčně úspěšnou komedii. O to větší bylo zklamání. Sice jsem se několikrát zasmál Ondřeji Vetchému, který film trochu zachraňoval, i když i jeho prvoplánový humor ve mě někdy vyvolával pocity trapnosti. Film je determinován špatným scénářem, laciným humorem, neuvěřitelně špatným soundtrackem, trapnými dějovými liniemi(příběh prostřední dcery) a výsledkem je hloupé a průměrné nic.

plakát

Hlasy (2014) 

Voices, thousands, thousands voices. Nesnáším růžovou, ale ode dneška asi změním názor. Bizarní multižánrová záležitost, která má svou nezaměnitelnou poetiku. Scénář je velmi sofistikovaný, atmosféra filmu dokonalá. Ryan Reynolds jako příjemný mladý muž, který si umí získat lidi. Děvčata kvůli němu někdy ztrácejí hlavu. Precizní a v každé chvíli propracovaná sonda do myšlení schizofrenika. Film boří všechna filmová klišé romantické komedie právě jenom schizofrenním chováním hlavního hrdiny. Emoce diváka přecházejí od smíchu, přes napětí, někdy až k tísnivým pocitům. Happy song na závěr potvrzuje, s jakým nadhledem byl tento geniální, originální film natočen. I když film postrádá jistou větší hloubku dávám 90 procent za kocoura Whiskase, Happy song, a opravdu nevšední poetický filmový zážitek.

plakát

Fenomén (1996) 

Film jsem viděl v roce 96 v kině a už tenkrát mě moc nezaujal. Osvícení měsícem je laciná berlička scénáře. Není to ani žádný filmový majstrštyk. Snímek je navíc žánrově neukotvený a přechází postupně do melancholie a patosu, v závěru se snaží prvoplánově působit na emoce. Námět sice není nijak originální, ale herci zahráli slušně a při sofistikovanějším scénáři z toho mohl být dobrý film.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Dobře herecky zvládnutá celkem příjemná blbost se slaboučkým scénářem. 100xviděná klišé někdy vyvolají úsměv na tváři, který ovšem rychle zmizí ve chvílích, kdy přijde další nesmyslná klička scénáře. Úplný odpad to není, ale hodnocení na ČSFD mi přijde vysoké. Samozřejmě cílová skupina je jasně daná, na film bych se za normálních okolností ani nedíval.

plakát

Ten nejlepší (2000) 

Mám rád filmy podle skutečného příběhu, ale ne takto prvoplánově, černobíle interpretované. Hollywoodsky pojatý příběh plný klišé, které už byly vidět milionkrát. Samozřejmě je to poplatné myšlence amerického snu, ale tady jde všechno hladce, Brashear je fyzicky i duševně téměř dokonalý stejně tak jeho manželka. Je to pozitivní rasismus ve filmové podobě.

plakát

Austrálie (2008) 

Tak tohle byla pěkná blbost. 160 minut instantního filmového kýče hrajícího si na velkofilm. Multižánrová nudná slátanina s bídným hereckým výkonem Nicole Kidman. CGI krávy nad propastí to moc nezachránily. Samozřejmě peníze tam byly vidět a záběry australské přírody byly krásné. V televizi se to jako kulisa dalo shlédnout v kině bych asi usnul nebo umřel.

plakát

Železná srdce (2014) 

Poměrně povedený válečný film. Snímek vlastně neměl děj, ale v tomto případě to nevadilo, protože bylo zajímavé sledovat bojové scény proložené scénkami ze života vojáků. Bylo to sugestivní, uvěřitelné bez zbytečných amerických vlasteneckých klišé. Dobrý casting, herecké výkony. Tankové scény byly dobře natočeny, vlastně si myslím, že asi zatím nejlépe, co se týče konkrétně tanků. Uvažoval jsem i o páté hvězdičce, ale ten závěr mě tak rozladil, že nakonec za 3. Totální americký nesmysl na konec, bylo to ještě daleko horší než ve vojínovi Ryanovi. Reálně by buď utekli, nebo by je Němci za chvíli rozstříleli na kaši.

plakát

Discopříběh (1987) odpad!

Totální odpad. Normalizační průjem se soundtrackem ostudy české popmusic Michala Davida. Slabá režie, ještě slabší scénář, chabé herecké výkony v kulisách komunistického Česka 80.let.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Režii Filipa Renče nemám rád, přesto jsem se snažil najít na filmu pozitiva, ale bohužel. Bylo to takové povrchní, málo dramatické, postavy a jejich jednání nedostatečně psychologicky propracované. Herecké výkony Rodena a Dlouhého vynikající, naopak Lucia Siposová a Václav Jiráček velmi slabé. Na druhé straně film boduje zimní atmosférou, výtvarnou stránkou a kamerou. V bahně české produkce se jedná spíše o lepší film.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Řemeslně dobře zvládnutý film, který nemá výraznějších slabin kromě hudby. Herecké výkony brilantní. Přesto mi film připadal sterilní. Na můj vkus je až příliš patetický a sentimentální.