Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Falko 

všechny recenze uživatele

Mam rad mysteriozne filmy, aj ked v niektorych nemam rad zdlhavost v niektorych filmoch, ale v tomto filme mi nic zdlhave neprislo a to som ho videl uz viackrat a vzdy sa mi pacil. Jednak je tu mila pekna hudba, romanticky pribeh o tom, ake tazke je nezamilovat sa, ale hlavne o tajomnej hviezde, ktora urobila z Johna Travoltu fenomen. Nechcem konkretizovat do akej miery mu zrazu vyskocilo jeho IQ, ale pacila sa mi hlavne scena, kde sa ho ten chlapik asi z FBI vypytoval na otazky, na ktore by ziadny clovek nedokazal odpovedat hned, ale George Malley to dokazal a predviedol to humornym sposobom. Mily filmik, kde si Travolta zahral sympataka, lebo uz ho mam skor v pamäti ako teroristu alebo ako gangstra, kedze si castejsie vybera tieto ulohy... 28.03.2010 _________John Travolta - (George Malley) +++ Kyra Sedgwick - (Lace Pennamin) +++ Forest Whitaker - (Nate Pope) +++ Robert Duvall - (Dr. Brunder) +++ Jeffrey DeMunn - (Prof. John Ringold) +++ Richard Kiley - (Dr. Wellin) +++ David Gallagher - (Al Pennamin) +++ Ashley Buccille - (Glory Pennamin) +++ Hudba: Thomas Newman +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V deň oslavy svojich tridsiatych siedmych narodenín sa automechanikovi Georgeovi Malleyovi zabliskne pred očami, niečo ho osvieti a razom sa z neho stane génius. Jeho život sa radikálne zmení. Jeho intelektuálne schopnosti sa mnoho násobne zväčšia. Zdá sa to byť ohromné. Je to však len predzvesť niečoho velice nepríjemného. Režisér Jon Turteltaub natočil v roku 1996 zaujímavý romanticko mysteriózny sci-fi film. Snímok "Fenomén" nie je síce žiadne fenomenálne filmárskej veľdielo, no za pozretie to určite stojí. *** ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $104,636,382Tržby Celosvetovo $152,036,382║ Pozoruhodný film, ktorý ma obsahovo moc blízko k Zelenej Míli, samozrejme aj tu je krásny príbeh stojaci na malých/ veľkých zázrakoch postupne pretavených k silným emóciám, prenikajúcich hlavne záverom. Film je obohatení príjemne hrajúcimi hercami(Travolta, Duvall, Whitaker,...), plus je i hudba(Thomas Newman) a kamera, stačilo aby sa na projekte zúčastnil ešte o niečo zručnejší režisér a mohlo to byť neskutočne silné dielko. V každom prípade sa režisér Turteltaub prekonáva. /75%/ ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Výborně rozjetý veselý film, který když přesedlal na vážnou notu, tak jako by ztrácel dech. Dokonce i na herectví Johna Travolty to bylo znát. Veselého chlapíka, který nemá starosti nebo následně chlapíka, co je udiven ze svých schopností, jsem mu dokonale věřil, ale poté jsem měl pocit, že se mu nechtělo vciťovat do role chlapa, co má starosti a problémy. Jinak byl film vcelku slušný a rozhodně ho neberu za ztrátu času. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Co, se mi nelíbilo, je to, že v nemocnici to ztrácí šťávu. Ale naopak se mi líbí, že to je americký romantické drama, které jím zůstane až do titulků, i když ten sci-fi motiv přerůst v něco většího, akčnějšího, epičtějšího. A ten jiný konec, než jsem podvědomě tušil také je dobrý. Nebýt toho závěru v nemocnici, odkliknu 4*, protože vidět automechanika/zemědělce Travoltu, jak se snaží udělat dojem na Kyru "Brendnu" Sedwick a přitom rozvijí technologii, která pomáhá v každodenním venkovském životě o skoro míli dál, dělá z filmu něco milého a originálně krásného. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Signály, ktoré počúva George, nie sú vysokorýchlostné Morseove signály, ale jednoduché zvuky prenosu staromódneho ďalekopisu. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. června 1996 v East Hamptonu (stát New York). (Varan)

Reklama

Reklama