Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (560)

Bauer 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu bych se podepsal pod komentář uživatele monologa, který to svým komentářem naprosto vystihl!! Nechápu, jak to může mít jen 45%, kdyby to mělo třeba 65% tak to bych pochopil. Jedná se o opravdu příjemnou teenagerovskou komedii. Skvěle písničky od Michala Davida, kterého já uznávám a to poslouchám jen hip hop ale jeho opravdu můžu. Mladičký Rudolf Hrušinšký předvádí dobrý výkon a je sympatický. Nejlepší výkon předvedl ale Ladislav Potměšil v roli starostlivého otce. Důvod, proč dávám jen 3 * je zhruba posledních 15 minut, kdy je to takové spíše drama, než komedie a bohužel to ke konci ztratilo tempo ale i tak jeden z mála českých filmů, který se mi líbí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dobrý český film. Už strašně dlouho jsem ho chtěla vidět, protože každý komu jsem řekla, že to jsem ještě neviděla, tak si ze mě dělal srandu. Film mám už zhlédnutý a docela ušel...Nebylo to nic světového, ale písničky pohodové a pořád jsem chytala záchvaty z toho jejich tance :D btw: Hrušínský bez těch vlasů pak vypadal jak debil. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Videoklipově pojatý "muzikál", kde zhruba 1/2 filmu tvoří písně, přičemž asi ve třetině z nich je zabírán vrtící se Hrušínský otvírající pusu na playback. Celý ten příběh pseudo-revolty z mladistvé blbosti je navíc pojat velmi jednoduše (stejně jako montážní kvalita videoklipů) a tezovitě, tím pádem se k tomu Davidova hudba stejné úrovně docela hodí....Čím více je ten film starší, tím je ovšem zajímavější z hlediska historické hodnoty, tedy jako obrázek určité doby a produktu, který byl evidentně vytvořen, aby na něj chodili mladí lidé (příběh o nich, dobová móda, prostředí paneláků, písně hitmakera Davida a zmíněná videoklipovost). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už v dobe svojho vzniku mi bol "Discopríbeh" cudzí. Ja ako (vtedy) tvrdý metalista som podobných trckov, o akých je tento snímok, nemohol ani len cítiť. A teraz po rokoch; S umiernenejším úsudkom som si dokonca povšimol i príšerné herecké výkony, kŕčovytý pokus o klipovú réžiu a primitívne songy Michala Davida. Takto vizerali filmy o mládeži v socialistickom Československu. Zbabrané sprostosti! * ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Koniec zachmúrených 80. rokov priniesol v Československu akúsi žiaru svetla v podobe energických piesní Michala Davida. Do sveta sa dostáva ďalší herec z rodiny Hrušínských, ktorý má herecký talent už asi zdedený. Film o rebélií, o nezhodách, o smutnom živote, ktorý som si troška vedel prispôsobiť aj na seba. Krásny až priam dobrodružný muzikál, ktorý pohol našimi krajinami. Dobová lahôdka, ktorá stála zo to. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Když zadrží Jirku (Rudolf Hrušínský nejml.) na policejní stanici za to, že přeběhl náměstí nahý, tak si příslušník prohlíží jeho občanský průkaz. Ten přeci u sebe nemohl mít, když byl nahý. (PROCESOR)
  • Scéna, kdy hlavní hrdina v podání Rudolfa Hrušínského nejml. běží úplně nahý přes náměstí, se natáčela na náměstí v západočeském městě Plzeň. (Lynette)
  • Roman Pikl (Roman) najradšej spomína na scénu v kaderníctve, keď Rudolfa Hrušínskeho (Jirka) strihali dohola."Trvalo to celý půlden, postupně mu zkoušeli různé účesy, třeba na pankáče, nebo měl ostříhanou jen půlku hlavy a podobně. Obvykle se pro potřeby natáčení dávají hercům kapky na slzení, ale Jarka (Jitka) je vůbec nepotřebovala, brečela smíchy. Já zase pořád nemohl dát ten nešťastný výraz, vždy jsem se musel začít smát a mohlo se točit nanovo."  (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama