Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (121)

plakát

Cuphead na scénu! (2022) (seriál) 

Po všech stránkách skvělá a vyrovnaná "dětská groteska" (až se tomu nechce věřit), která opravdu skoro vypadá, jako by byla vydaná někdy ve 30. letech - ale na to je přece jen asi moc absurdní, nahodilá, břitká a tak nějak veskrze "postmoderní". Pro mě je to překvapení z čistého nebe - hru totiž neznám a vůbec jsem netušil, že má něco takového vyjít. Ale musím říct, že je to hodně příjemné překvapení.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

První dvě epizody nejsou nic extra, třetí je podle mě vyloženě blbá. Ale pak už je to lepší a nakonec jsem dal 4*, protože Ewan McŘehoř je Ewan McŘehoř. Ale dost věcí tu nedává smysl a pak to úplně dobře nenavazuje na zbytek Star Wars. Ale kdy na sebe Star Wars vlastně navazovaly, že? (Odpověď je nikdy.)

plakát

Kokoti na neděli (2021) (pořad) 

Je to trapný a často docela dost. Ale ten pořad má být přesně takový. A takový pořad tady je strašně potřeba, aby si hovada jako Verbal nakonec zvykli (a když ne, tak aby jim mělo co zvyšovat tlak). Podle mě by to chtělo trochu víc si vyhrát se scénářema a vtipama, ale kromě toho je to skvělý! Navíc to vychází teprve chvilku, takže jsem si jistý, že tomu tvůrci a tvůrkyně přijdou na kloub.

plakát

Star Trek: Discovery (2017) (seriál) 

Jde v podstatě o kompromis mezi starým dobrým Star Trekem a novým restartem od J. J. Abramse. Tomu odpovídá i čas, kdy se tento seriál odehrává: Těsně před odklonem od příběhové osy starých Star Treků a vznikem "nové časové osy". Od starých Star Treků se tento seriál nejvíc liší tím, že na sebe všechny epizody navazují, tak jak je v dnešních seriálech běžné. Tím se ale naprosto zásadně nabourává schéma starých startrekových seriálů a tak si Discovery musí vybudovat nové schéma, což se mu velmi postupně daří a to hlavně díky přítomnosti hlavní postavy, aktérky první vzpoury v historii hvězdné flotily, Michael Burnham, což je nehledě na netradiční jméno, žena (ani jeden z předchozích Star Treků neměl žádnou jednoznačnou hlavní postavu). První sérii považuji spíš za rozjezd a těším se na druhou. Hlavní plus je pro mě pokračování ve startrekovské tradici "boření stereotypů" (žena jako hlavní postava, přítomnost homosexuálního páru, alegorie startrekovských ras jako lidských ras apod.), zároveň si ale uvědomuji, že pro někoho (zvlášť v této době) to může být spíš mínus - a o to víc to oceňuji. Hlavní mínusy jsou občasné logické lapsy, "umělé" a nedořešené zápletky. Dohromady 4* a doufám, že s dalšími sériemi hodnocení zvýším.

plakát

Crazyhead (2016) (seriál) 

Vypadá to, že jsem jeden z mála, ale mě se tohle dost líbilo - jako taková spíš odpočinková záležitost, u které člověk vypne a pobaví se - já jsem se pobavil královsky. Škoda, že toho nenatočili víc.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Přemýšlel jsem mezi třemi a čtyřmi * a přemýšlel jsem nad tím docela dlouho. Obecně mi ale přišlo, že ten film nebyl moc nápaditý a tolik nezaujal - měl naprosto obyčejnou, nezajímavou až lacinou hudbu a hlavně tak strašně počítačový vizuál. Štáb tohohle filmu totiž musel povinně odehrát nějaké hodiny Warcraftu, aby mu dovolili začít na filmu pracovat. A v něčem to může být fajn přístup, ale bohužel u filmu chyběl někdo, kdo by režisérovi řekl, že mezi filmem a počítačovou hrou je rozdíl. Řekl bych, že Orkové tady vypadali ještě v pohodě, ale jak vypadali třeba trpaslíci a elfové, to bylo trochu moc. Škoda, jinak scénář by fungoval v pohodě a obsazení bylo dobré.

plakát

Birdman (2014) 

Lidem se tenhle film nelíbí, protože v něm viděj něco jinýho, než ve skutečnosti je. Je to zábavnej film, kterej neni hloupej. Ale neni to žádný filozofující dílo a ani si na to nehraje. Je to tak trochu film, kterej se vysmívá diváckým trendům posledních let, ale ne nějak arogantně. Má nízký hodnocení hlavně proto, že si většina lidí brání svoje preference a tenhle film považujou za útok na ně. Ani to neni žádnej film pro artový ufony - a Verbalův komentář je docela vtipnej, ale hlavně proto, že vůbec nedává smysl... jenom takouvej nesouvislej soupis rádobyvtipnejch slov.

plakát

Nezlomný (2014) 

Řek bych, že je trochu divný například to, jakou dobu chlápci strávili na moři - kolik měsíců - a po celou dobu byli hladce oholení... A podobné věci - prostě to není tak úplně věrohodné...

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Jednotlivý pasáže mohly bejt lepší - například scénu v divadle mohli vynechat (člověk pak docela chápe, proč divadelní kariéra Aliciny dcery takhle stagnuje) atp. ale jako celek se mi film líbí. Všichni herci se na svoje postavy dobře hodí, dokonce i Kirsten Stewart (až na to divadlo, to totiž nebylo zrovna věrohodný...) a Julianne Moore není věrohodná jenom typem, ale hlavně i herectvím. Jinak tenhle styl ubrečených filmů o různých chorobách nemam zrovna v lásce, ale u tohohle konkrétního je jeho ubrečenost tak nějak legitimní. Asi je to divná asociace, ale nabízí se mi srovnání s Přeletem nad kukaččím hnízdem, ten totiž vlastně v poslední scéně naznačuje něco jako: "Je lepší umřít než nebýt sám sebou", poslední scéna tohohle filmu zase naznačuje: "Člověk nikdy nemůže přestat být sám sebou" což zrovna v případě Alzheimera asi bude i pravda (z jistýho pohledu na věc). Prostě... pořád je to Alice.