Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Dům voskových figurín (1953) 

Nádherně atmosférická záležitost s dokonalým Vincentem Pricem. I na tak starý film napětí stále funguje a i pár scén dokáže vyvolat nepříjemný pocit.

plakát

Motiv pro vraždu (1974) 

Tři krimi-povídky se skvělým obsazením plné napětí a old-school detektivní práce. Já si každou reprízu naplno užiju, tyhle staré české kriminálky jsou naprosto boží.

plakát

The Mortuary Collection (2019) 

Povídkové filmy jsou fajn, obzvlášť horory. Nejvíce se mi líbila vizuální stránka. která je nádherně barevná a má až pohádkovou atmosféru. Clancy Brown je prvotřídní strašák a jeho průvodní scény jsou mnohem lepší než vyprávěné příběhy. Bohužel těch několik povídek není moc originálních až na vyjímku a to jest povídka č. 2 , která končí velmi nevídaným porodem :-). Naštěstí tvůrci dali filmu slušnou nadsázku a spoustu mobridního humoru, což vyrovnává to malé napětí a nenápaditost. Jde celkově o slušnou černohumornou zábavu, která sice neurazí, ale na žádné velké chvalozpěvy to taky není.

plakát

Tenet (2020) 

Bohužel musím přiznat, že mě můj jeden z nejoblíbenějších režisérů současnosti jednoduše zklamal. Nezpochybňuji, že je Tenet technicky dokonalý, precizně natočený a vizionářský. Ale Nolan tu ve svém záchvatu soustředěnění se na úchylné časové hrátky zapomněl na poutavost příběhu a především na postavy. Tenethle film je pro mě emocionálně naprosto prázdnej a bez jakéhokoli natěšení. V dřívějších Nolanovo filmech jsem se dokázal vcítit do postav a prožívat to s nimi, ale tady úplná nula. Washington i Pattison jsou nudný, strašně nudný. Prostě zklamání, přeplácanej a překombinovanej film na efekt bez duše a zábavy, tohle jsem nečekal, nebavilo mě to.

plakát

Listopad (2017) 

Takhle zvláštní film jsem snad ještě neviděl. Nedokážu ho nikam zařadit, tak řekněme, že jde o ponurou pohádku s až skoro hororovou atmosférou, plnou netradičně pojatých postaviček všeho druhu. Největším lákadlem je ale rozhodně vizuální stránka, černobílá nádhera, která vytvořila nezaměnitelnou atmosféru. Ve finále nám film asi nic moc hlubšího neřekne, ale forma, v jaké je tento svět vyobrazem je jedinečná a nádherná. Pokud se tedy nenecháte odradit šílenostmi typu oživlého prapodivného klacku s lebkou co krade krávy a odlétá s nimi pryč :-D Jo, jeblý, ale s trochou nadsázky je to docela prdel.

plakát

Čarodějky ze Salemu (1996) 

Nechci moc nadávat, je to jedno z mých oblíbených témat a těší mě každý filmový zpracování. Nicméně, i když je D.D. Lewis jako vždy naprosto skvělej a Winona dokonale přesvědčivá, uvítal bych temnější nebo špinavější atmosféru. A možná bych přihodil nějakou tu drsnější scénku. Čarodějnické procesy bylo svinstvo a naprostý šílenství, ,,naše" Kladivo na čarodějnice bylo zkrátka mnohem nekompromisnější než řekněme tato americká light verze. Není to špatný film, jen patří spíše k těm slabším kouskům na toto téma.

plakát

Dracula Has Risen from the Grave (1968) 

Další zábavné hammerovské divadlo. Lee je zkrátka skvělej, holky mají bujný dekolty, pohádkový kulisy a gotická atmosféra fungují. Tahle série je prozatím povedená.

plakát

Neznámí vetřelci (2008) 

Celkem solidní béčková záležitost v osvědčeném prostředí. Očekával jsem ale větší řežbu a víc mimozemšťanů, no ale neva. Jako zábavná jednorázovka ve stylu Splinter nebo The Mist to ujde.

plakát

Dracula: Prince of Darkness (1966) 

Hrabě Dracula se vrátil a má žížeň. Vidět Christophera Lee s krvavýma očima je krása, i když se ho dočkáme až tak v polovině. Opět je ale atmosféra výborná, papundekl a plátna jsou doslova kouzelný. Vzkříšení Drákuly je mimořádně povedená scéna a ze všech nejvíc mě bavil starý mnich, kterej se s ničím moc nesral. Film má jen jeden větší nedostatek a to absenci Petera Cushinga, podobně jako v předchozích Nevěstách citelná nepřítomnost Leeho. Těším se na další díly.

plakát

Černá smrt (2010) 

Christopher Smith mě prozatím nezklamal a v tomto případě mě dost mile překvapil. Výpravný historický horor v temné atmosféře středověku v době, kdy řádí mor, pohanský kulty a čarodějnice. Všechno co mě baví v jednom filmu včetně skvělýho obsazení a nekompromisní brutality. Takhle se mi to líbí.