Reklama

Reklama

Těsně před zavírací dobou vtrhne do supermarketu Hastings skupina ozbrojenců. Záhy se však ukáže, že to nejsou lupiči ani teroristé, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zabránit invazi mimozemšťanů. Lidstvu hrozí skutečné nebezpečí a čas se krátí…
Idylický předvánoční večer v supermarketu Hastings v arizonském Buck Lake se chýlí ke konci. Těsně před zavírací dobou je v obchodě už jen hrstka zákazníků a personál. Z ničeho nic však dovnitř vtrhne skupina po zuby ozbrojených násilníků, zastřelí několik lidí a ostatní zajme. Nejsou to však lupiči ani teroristé, jak to v první chvíli vypadalo, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zastavit mimozemskou invazi, k níž má dojít této noci právě tady. Celé lidstvo je v ohrožení a čas hraje v jejich neprospěch stejně jako policie, která se snaží proniknout dovnitř... Americký sci-fi horor režíroval Ben Rock, hrají Carlos Bernard, Matthew St. Patrick, Courtney Ford ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, bohužel poněkud přizabitý místy dost otravnými dialogy (možná za to může dabing, těžko říct) a naprostou předvídatelností naprosto všeho (o jistých klíčových skutečnostech jsem měla jasno po cca čtvrthodině a pokud film nedokáže svést ze stopy ani tak vděčného a analyticky nezdatného diváka jako jsem já, scénárista prostě selhal). Jinak ale vcelku příjemná podívaná na víkendový pozdní večer. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Je to síce nízkorozpočtový snímok, no v ktorom reálne platí „za málo chechtákov pomerne dosť dobrá diskotéka“. Dá rozum, že pri nízkom rozpočte sa nedajú očakávať hollywoodske filmové triky, ani vynikajúce herecké výkony a čo sa týka kvality obrazu a zvuku, tiež netreba na to zízať akoby to boli ďalší Transformers. Toto všetko vám však vynahradí poctivá filmárčina, akú na SCI-FI Channel, či AXN SCI-FI vidieť málokedy. Aj keď fanúšik žánru prečíta dej aj s pointou počas prvých dvadsiatich minút, zábava je to natoľko dobrá, že film v pohode dopozerá až do klasického finišu. A pre mňa spokojnosť. 7 lomeno 10. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto levného horůrku si vzpomenete na spoustu dobrých hororů. Vyloženě špatné to není, ale chyběla mi hutnější atmosféra, lepší lekačky a poslouchatelnější dialogy. Chování postav je silně nevěrohodné, konec rádoby překvapivý, ale ti, kteří mají žánr horor (a hlavně tyhle laciné béčkové výtvory) v oblibě, jej odhadnou daleko dopředu. Naštěstí občas vycákne krev, takže těch 82 minut se přežít dá. 50% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro spoustu lidí to bude stejný den, jako každý jiný. Ale pro ty, kteří se rozhodli jít v tento den nakupovat do supermarketu v Hastings se celý život změní. Tedy .. jestli tento den přežijí. Do supermarketu náhle vtrhne skupina ozbrojených násilníků, a ubohé nakupující si vezmou jako rukojmí. Jak se ale zdá, nejde o obyčejnou loupež, ale o boj proti mimozemskému šmejdu, který se ukrývá v některém z lidí ... Námět sice není nikterak špatný, i atmosféru se z počátku filmu daří docela pěkně vybudovat, ale co je to platné když hromada filmových přešlapů celý film srazí někam na úroveň béček z devadesátých let. Kladné body by se sice daly získat vizuálním zobrazením mimozemského monstra, ale ani toho si moc neužijeme. Chování postav je hodně přitažené za vlasy (i když, kdoví jak bych se v podobné situaci choval já), herecké výkony taky nijak neoslní. Takže jen dvě hvězdičky za nápad, a třeba příště se to podaří... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šla dobrovolně s tím, že od něho vůbec nic nečekám a také jsem se ničeho nedočkala. Takže, moje očekávání se splnilo na sto procent. Začátek byl hodně slibný. Ovšem, zůstalo jen u těch slibů. Jedna hvězda je za úvodní písničku, za nápad a odvahu vyjít s tímto kusem na světlo boží. Tenhle filmový počin jsem původně přisuzovala Kanadě, protože kvalita zpracování tomu hodně napovídala, proto se kanadským filmařům musím pokorně omluvit. Omlouvám se za způsobenou křivdu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natočené v Los Angeles, Kalifornia. (Danny88)
  • Keď si Seth Steadman (Mathew St. Patrick) kupuje v "Hastings Supermarket" potraviny, nákup ho vyjde na 10.66 amerických dolárov. Je to odkaz na bitku pri Hastingse, po ktorej Normani ovládli Anglicko a ktorá sa odohrala roku 1066. (beso74)

Reklama

Reklama