Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Důstojné a nostalgické rozloučení s jednou nejvýznamnější ikonou filmového plátna.

plakát

Overlord (2018) 

Vizuálně dokonalej a drahej grindhouse. Tohle se mi fakt líbilo, akční scény jsou nabušený, krve tak akorát no a nacistický experimenty v hororovým filmu jsou trefa asi vždycky. Jediný co mi brání dát plnou palbu je nedostaek gore a zvráceností, tady se to úplně nabízelo, ta laboratoř a zombíci je dokonalý prostředí na pořádně krvavou show, ale nebylo to bohužel využito tak, jak bych chtěl. To je ale asi to jediný co zamrzí, jinak je to pecková záležitost, co nevidět si jí zopakuju.

plakát

Mandy - Kult pomsty (2018) 

Nějak nevím co s tím. Na jednu stranu je fajn sledovat Nicolase Cage s jeho vypsychlým výrazem jak s palcátem a kuší mstí smrt svý holky a ještě lepší je, že morduje náboženský fanatiky, ale z druhý strany, bylo celkem otravný přetrpět tu halucinogení červeno-fialovo-černou výplň tohodle příběhu. V tomto filmu mi ty halušky trochu vadili, ale zase mám o něco raději Cage, protože tu předvedl skvělej výkon.

plakát

Noční směna (2014) 

První noční služba mladý sexy policistky a hned takovej nášup. Chudák holka, říkal jsem si pořád, nechtěl bych být na jejím místě. Děsivý prostředí, záhadný telefonáty, duchové, halucinace a trocha tý krve, tak co si víc přát. Nejde o žádnej velkej originální počin, ale funguje to a tu a tam jsem měl pěknou husinu.

plakát

Démon pomsty: Krvavá lázeň (2007) (TV film) 

Poslední část série o mstícím démonu Tykvoňovi je zhruba stejná záležitost jako předešlý díl, ale líbí se mi o trochu víc, protože tu aspoň nešetřili krví a vnitřnostmi. Příběh je opět prostej a omletej. Mění se jen postavy, Lance Henriksen tu dostal poměrně dost prostoru, ale jinak tu žádná další výraznější postava není snad kromě starý známý čarodějnice, ta je fajn :-) No tedy celkem mě tahle série bavila, i když to zrovna žádný převratný horory nejsou, ale to monstrum je super, má svoje kouzlo a určitě by zasloužilo nějaký další vzkříšení v kvalitnějším provedení.

plakát

Amityville: Probuzení (2017) 

Amityvillský dům plný ďábelského zla je už dost vyčerpaný téma a přesto ho chtějí pořád ždímat i když už vlastně není čím překvapit. Po posednutých hodinách, lampách, domech pro panenky, zrcadlech atd. se tady vrací k začátkům přímo do Amityvillského domu, kde zlo stále dříme a čeká na nové obyvatele, což je podle mého mnohem lepší. Bella Thorne i J.J. Leigh jsou výborný,atmosféra je v rámci možností uspokojivá, ale když už asi po 15. sledujete to samý dokola, tak nějakej strach nebo napětí nemůže úplně fungovat ať se snažíte sebevíc.

plakát

Démon pomsty (2006) (TV film) 

Slabý pokračování vykonavatele pomsty Tykvoně. Největší pozitiva jsou, že ho tu nechali docela solidně se vyřádit, Lance Henriksen a Doug ( Pinhead ) Bradley. To monstrum je mi sympatický, potřebuje jen pořádnej příběh a kopici obětí :-)

plakát

Aquaman (2018) 

Epická velkolepá fantasy nabušená akcí. Já nejsem milovník podobných předigitalizovaných bordelů, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo a naopak jsem si užíval nádherně propracovanej mořskej svět, kterej má svojí mytologii a okouzlující vizuál. Jason Momoa je obrovskej sympaťák a tohle je prostě jeho postava, který dává maximum. Líbí se mi rovnováha humoru a vážnosti, je toho tak akorát a akce je tolik, že by se jeden posral :-). Mě tohle sedlo a společně s Mužem z oceli jde o nejlepší část z tohoto DC Univerza.

plakát

Superman (1978) 

Tomuhle Supermanovi jsem se vyhýbal strašně dlouho a nakonec nebyl důvod. S ohledem na rok výroby jde o velkolepou oddychovou zábavu s parádními efekty. Ještě přesněji jde o fantasy pohádku, u který opravdu musíte vypnout mozkovnu. Dneska už působí hodně úsměvně, ale na zábavě to neubírá.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Tohle se teda kurva povedlo. Temný, depresivní a mrazivý bez kladných postav. Díl po díle se klubko rozmotává a odkrývá stopy záhady a zároveň zkaženost postav. Atmosféra, vizuál, scénář, všechno vymazlený do puntíku. Herci jsou super a napětí se graduje až do nečekanýho konce. Tahle minisérie by určitě uspěla i v zahraničí, perfektní podívaná.