Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (403)

mm13 

všechny recenze uživatele

Až na ten mierne prepálený záver, kde sa jeden obetuje, druhý polepší a tretí v krste ohňom skalí svoj charakter, je to od prvej minúty nášup, akých často niet. Napínavé už pri povinnom zoznamovacom úvode (pretože Overlord) a umne gradované až do explozívneho finále. Atmosféra, náznaky, nádherné gore, sympatické charaktery (vrátane skvele obsadeného fagana a jeho sestry, ktorej predstaviteľku odteraz budeme dúfam vídať pravidelne) - nič tomu nechýba! (P.S.: Natočí už prosím niekto konečne novú verziu Pevnosti?!) [70%] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cekal vic, jasne, je to beckovej horor, ale i tak. Uvodni vysadek je docela atmosferickej, klidne by to stacilo na drsnej, krvavej valecnej film, kde je videt, ze nejakej ten rozpocet se nasel a kameraman neni uplny drevo. Bohuzel po prichodu do vesnice to trochu uvazne na mrtvym bodu, vizualne to je sice fajn, ale bohuzel zacne pokulhavat scenar a herci to fakt nevytrhnou, jednak postavy nejsou moc sympaticky a pak to je herecky fakt tragicky. Nastesti tu je zaverecna pulhodinka, ktera konecne naserviruje to, na co se clovek tesi a zacnou jatka v kostele, ktery to zase o neco zvednou. Takze celkove prijemne brutalni a krvavy, vizualne fajn, ale misty lehce nudny, videl bych to na prumer. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Gore, válečný, střelený, až téměř parodující, a už méně horor. Takový je dlouho vyhlížený Overlord, jehož začátek člověka posadí na zadek a celkově se nese ve stylu legendární ukázky zrušené hry Brothers in Arms. Pak už to tak intenzivní není, ovšem tohle období mám rád a bavilo mě sledovat, jak si Julius Avery hezky pohrává s žánry. A jsem nakonec rád, že to nepatří do Cloverfieldu, jakožto limitovaný separátní příběh to slouží perfektně a ačkoliv to z jistého úhlu pohledu otevírá vrátka na sequel, kvůli neúspěchu v kinech se jej těžko dočkáme, dle mého by to bylo stejně násilně roubované. PS : Wyatt Russel je už skoro stejně cool jako jeho táta ve svých začátcích, jen tak dál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $21,704,844Tržby Celosvetovo $41,657,844Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Nemci a ich pokusy na ľudoch, chceme vytvoriť super armádu = Nemecká produkcia kapitánoch America ale Zombii Naci )) Podarené, svižné, ani nie moc prestrelené. Prvá hodinka sa dokonca dosť drží na uzde a v kľude si dokonca cupitá v takých reálnejších kontúrach. V tej druhej sa to už rozbehne v slušný masaker. Pochutina. /80%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bez hereckých hvězd do kina nelez. Zcela poprávu tohle finančně propadlo. Jedno charismatické herecké eso by film vykoplo o dost výše. Skvělá atmosféra a kamerová jízda při nočním výsadku mě docela navnadily. Bohužel filmu trošku poté dojdou nápady a zdá se že jakoby i peníze. Většinou tyhle válečná témata druhé světové války zase až tak moc nemusím. 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu bylo použito daleko více reálných efektů, než bývá u filmu zvykem. Důvodem bylo, že tvůrci chtěli adekvátnější a přesnější reakci herců např. na scény s brutálními výjevy. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama