Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud je divák ochotný překousnout další nejapné znásilňování historické i současné reality, která je v novodobých filmech plíživě a systematicky stále víc a víc "přibarvována", jedná se o vcelku zábavný film. Příběh z trochu odlišné, tedy alternativní minulosti, ve které němečtí okupanti ve Francii provádí zrůdné experimenty na lidech s cílem vytvořit nesmrtelnou armádu, no a ve které třeba jemnocitní kultivovaní zulukafři slouží mezi neurvalými a primitivními bělochy v paradesantních jednotkách americké armády. Takže zkrátka čistokrevná haluz. Skvělá výprava, ucházející herci, nadprůměrně povedené triky a několik parádních scének s parádními mutanty. Ale v posledních letech mi už tyhle stereotypní zápletky se svatou válkou proti ďábelským nazistům nějak lezou krkem. Je skoro pětasedmdesát let po válce vy trotlové z Hollywoodu a náš euroamerický svět by v dnešní situaci potřeboval úplně jiné příběhy, tak se sakra proberte. Vzdáleně příbuzné a mnohem vtipnější Iron Sky mě bavilo nesrovnatelně víc, stejně tak i užvanění Tarantinovi Bastardi. A strašlivě mě znechutil nějaký rapující opičák při závěrečných titulcích. Jo a ještě ta ruční kamera, eh... Takže zklamání, slabší tři. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Over-the-top válečná řezanice pětice amerických výsadkářů s nacisty, kteří ve Francii vaří experimentální medicínu, s níž přeměňují mrtvá těla na zmutované super-vojáky. Totální vítězství naleštěných production values v jinak veskrze podprůměrně napsaném příběhu plném jednorozměrných postav a stupidních amerických klišé, který je něco jako Frankensteinova armáda s mimořádně štědrým rozpočtem a okázale exhibičními akčními scénami, spoléhajícími hodně na hororově stylizované prvky a explicitní brutalitu. Když máte děravý a stupidní scénář, tak ho navíc prvoplánová průbojnost a velký rozpočet málokdy zachrání - vizuální pozlátko sice může fungovat jako náplast, ta se ale v tomto případě sama rychle odlepí, když se nenecháte opít hodně působivým výsadkovým úvodem a uvědomíte si, že zbytek filmu se odehrává ve dvou lokacích, že zombíky byste spočítali na prstech jedné ruky, a že ani sebelepší triky a masky nezamáznou jalové dialogy, absenci nadsázky, nedostatek nápaditosti, předvídatelný tuctový děj a skutečnost, že hrdinům se konstantně plete pod nohy šestiletý chlapeček s baseballovým míčkem v ruce, asi aby to bylo ještě více americké. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Slabé jako čaj a zase trestuhodně nevyužitý potenciál.... Ono by snad ani nevadilo, že tam není 5 minut bez nějaké nelogičnosti, debilty či chyby, kdyby se to hezky splatterovsky utrhlo ze řetězu, ale ono se to tváří, že to chce být seriózně "horrorové" a přitom je to prohnané přes až komiksově barevné filtry a počínání vojáků je zde těžce (a nechtěně) absurdní.. Klišé, rutinérství, imaginace na slabých 30% (asi aby z toho náhodou nevypadnul dobrý film). Atmoška víceméně nulová, masky dobře zhotovené, ale nenápadité. Scénář žalostný(!!). Prachy asi padly na výbuchy, protože vesnici představují všehovšudy tři domy a jedna boční ulička a interiéry zahrnují jednu půdu a asi tři místnosti v bunkru.... Jakože sorry, ale tohle mě fakt nasralo. Buď to měl být braindeadovský splatter, nebo realisticky a naturalisticky pojatý válečný horror o jednotce která náhodou narazí na cosi lovecraftovsky nepopsatelně zrůdného a děsivého... Tenhle kočkopes který není ani dost cool, ani dost bloody, ani dost ..cokoliv, je fakt o ničem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorý ma milo prekvapil. Nebyť producenta J.J. Abramsa, asi by som o toto ani nezakopol. Čo dodať, prišlo mi to niečo ako Wolfenstein. A ten ja zhodou okolností mám rád. Kombinácia náckov a zmutovaných nadľudí mi tu výborne sedela. Herci sú tu všetko no name mená, čo je škoda, ale ako béčková jednohúbka s menším rozpočtom je to potešujúce, obzvlášť kombinácia mutantov a druhej svetovej tomu mimoriadne sedí. Réžia je síce slabá, chýba miestami lepšie napätie, aby sa to vyšplhalo vyššie, ale v rámci žánru sa niečo takéto ťažko hľadá. 75% - 4* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama