Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Bílá nemoc (1937) 

Krásný film předpovídající válku. Musí se prostě uznat, že Karel Čapek byla naprosto vyjímečná osobnost. A toto zpracování se velmi povedlo. V hlavní roli Hugo Haas a Zdeněk Štěpánek předvedli excelentní výkony. Stejně jako ostatní herci. Stále se musím divit, jak člověk může být tak naivní a jde za davem. A to, že vlastní Maršálovi fanatici ušlapou a ubijí jediného člověka, který by mu mohl pomoci se uzdravit je ta největší absurdita.

plakát

Bílé Vánoce (1954) 

Výborný muzikál plný krásné atmosféry ovšem ne až tak moc vánoční, jak se nám snaží název vnutit. Písně Binga Crosby, skvělé stepařské čísla, pohledný a vtipný Danny Kaye. Jediné co mi vadilo byla Vera-Ellen - pro mě dost nesympatická.

plakát

Bill O’Dea: Houbomil (2019) 

Viděno na AFO 2020 online. Krátký lehký dokument s krásnými záběry na houby a les, který stučně a jasně obeznámí o houbách. Jak tu jsou už 2,3 miliony let a přežily co spousta živočichů a flory ne, protože nepotřebují fotosyntézu. Jak je jich 500 000 tisíc druhů, ale dokážeme pojmenovat jen 150 000 z nich. Jak máme my lidé obdobné vztahy s houbami jako stromy. A nejvíc šokující, že UK a Irsko se mimo žampiony bojí hub a většina z nich je nesbírá a nevěří jim :O Čili dobrý tip, kam na houby :D

plakát

Billy's Balloon (1998) 

SPOILERY. Začínám se asi bát nafukovacích balónku... jsou to úplní brutální masoví vrazi... kdo by to byl řekl do blbého balónku, že? Trochu mi nehrálo, že byl Billy ještě živý, když ho nejmíň desetkrát pustil na zem z té výšky. Ovšem konec? Úplné teroristické komando balónku různé barvy pleti teda latexu.

plakát

Bistro (1982) 

"We can call it a night." asi v 11 ráno aneb to je život... nic nedělat, celý večer proflákat v bistru s kámoši a v 11 ráno to zabalit. Krásný ukecaný snímek o partě dospělonedospělých pánů, kteří jsou nejlepší kámoši, ač má každý své mouchy a trable. Jinak kluk, který by po mně chtěl, abych se naučila na nějaký pitomý test o fotbalu a musela získat určitý počet bodů, aby si měl vzal.. ehm... no chance, ale vtipné by to bylo dostatečně. Bylo vtipné vidět tyhle chlápky jako úplné ucha na počátku jejich kariéry, která se některým hezky rozjela a jiným holt moc ne. Hlavně vidět Huttenberga a Bacona jako mlaďochy bylo fajn. A vůbec měli tu velmi zajímavé role. P. S. Na tom koni Boogie fakt jezdit neuměl:D

plakát

Bitevní loď (2012) 

No dokoukala jsem to do konce, párkrát se zasmála nad americkou stupiditou, aneb všimli jsme si, že když na to útočíme, útočí to na nás, ale pokud nic neděláme, taky to nic nedělá...no tak co jiného americké vojsko udělá než že na to začne útočit znova a znova, ať potopí kolik lodí chtějí:DDD Takže 1,5* no možná klidně ty celé dvě...opravdu jsem se dost nasmála.

plakát

Bitva roku: Tým snů (2013) 

Taneční filmy mám ráda, dobře se u nich vypíná mozek, protože od příběhu nic netradičního neočekáváte. Čekáte ovšemparádní taneční čísla a to v hojném počtu.. tady jich až tolik není... nejsou tu ale především - a to dělá hodně - žádné sympatické postavy, se kterými by se člověk sžil. Je to tu jeden vedle druhého pako nebo vůl a vlastně ani se nějak nedostanete k jejich vlastnostem apod... nic.. jediný kdo se tu jakžtakž řeší je ožralý "kouč" a dva kokrhající kouhouti. JO a okrajově jeden gay, jeden žid a jeden mladý otec. Zatím nejslabší taneční snímek, co jsem viděla.

plakát

Black and White (2014) 

Milý snímek, jehož zhlédnutí rozhodně nelitujete, ale víckrát si to už nezopakujete. Herecké výkony byly úplně the top, jak Costner, tak O. Spencer a mladá slečna taky hrála dobře. Vlastně je to naprosto o ničem.. o jednom soudním sporu, ale jsou tu moc hezky vykresleny pocity, které postavami mávaly a prostě tak... ale to herecké obsazení udělalo hodně. Pobavila mě scéna, kdy služebná jedla večeři a se strachem v očích pozorovala, jak Elliot aka Costner prohledává celou kuchyni, dokud pod dřezem nenašel láhev se svým oblíbeným chlastem, který mu tam schovala. P.S. V obsahu je zásadní chyba... nejprve přišel o dceru a tak se s manželkou starali o vnučku a pak až přišel o manželku....

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Parádička. Krásný britský humor, lehce vulgární, lehce podivný, ale velmi inteligentní a naprosto brilantní. S postavami se natolik sžijete, že po těch třech řadách Vám budou chybět. Ale to je dobře. Není to zkažený seriál, a proto ho člověk může vidět i vícekrát a stále ho neomrzí. Takové jsou nejlepší.

plakát

Black Gold (2014) odpad!

Zatím pro mě nejhorší a téměř nic neříkající video od PES. Rozklad a jeho hluboké myšlenky se daly zpracovat mnohem lépe než zelenými housenkami na zlaté soše. Představte si, že vás v hrobě požírá i kobylka nejen červi... fujky.