Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

"Každá cesta končí nakonec ve křoví", řekl jistý indiánský šaman, takže těžko říct, která z cest je lepší (nebo snad dokonce nejlepší!)... Pan Kopfrkingl si vybral buddhismus, potom jej uchvátil sugestivní způsob evropského pořádku rozmáhající se ve 20. a 30. letech 20. století, v hlavě se mu z toho udělal pěkný perkelt a on se dočista pomátl, takže tato jeho cesta zřejmě nebyla tím pravým ořechovým... Nicméně hledejme své cesty neochvějně dál!

plakát

Život Briana (1979) 

Už vím, co je to SATIRA... Pravověrný icik Brian je synem Římana; píše proti nim po zdech nenávistné nápisy, které musí stokrát opisovat, protože Římani jsou rasi na gramatiku... atd. atd. V každé scéně, v každé větě jsou neskutečné šlehy.

plakát

Klub sráčů (2000) 

V rámci daného žánru (tedy pubertálně-anální komedie) je to naprostá špička.

plakát

Charleyova teta (1969) (divadelní záznam) 

V prvé řadě jde o Lipského sex-appeal... a každý opravdový chlap se do něj musí zamilovat. Ahoj!

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Fascinující je zde hlavně samotný příběh, kdy se z vyjukaného úředníčka stane (z přičinění nezvratného osudu) ten nejdrsnější "kauboj". Psychologický vývoj hlavní postavy je ne že uvěřitelný, ale přímo strhující.

plakát

Soumrak dne (1993) 

Svět introverta západní civilizace. Hlavně na sobě nedat nic znát. Milovat si jen pro sebe a tzv. "nešťastně". Ulíznutý Hopkins s kamenným, neproniknutelným výrazem je pro tuto roli pochopitelně ideální. Občas se jen krátce, na moment podivně nervně pousměje - a ostatní introverti západu, naleznuvší se v něm, chrochtají blahem.

plakát

Vražda ing. Čerta (1970) 

70-ti minutová "scénka" Menšíka a Bohdalové na jejich, řekl bych, docela tradiční téma: on a ona (přičemž on je prostě takové milé prase, ona zas všetečná trpitelka). Estetické vedení Ester Krumbachové tomu pak dává další úžasný rozměr.

plakát

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999) 

Jak poetické a filozoficky hluboké může být povolání nájemného vraha!!! - Co na tom, že je to přitažené za pačesy? Jinak to snad ani nemůže v takovém případě být. To, co je zde tak fascinující, je atmosféra, ke které v nemalé míře přispěl raper RZA. Další, nezanedbatelný podíl na kouzlu tohoto počinu mají jednotlivé figurky, jež jsou (některé svou směšností) mnohdy až dojemné.

plakát

Vážený občan (2016) 

Ne, už nechci cenu señora Nobela, radši si koupím nové omalovánky.

plakát

4x4 (2019) 

Dojemný film o přátelství člověka a cvrčka... ------------------------- P.S. Konec filmu je asi poněkud přepálený, ale chápu, že kdyby skončil normálně, okamžitým přivoláním policie, celý příběh by zřejmě tak nějak vyšuměl do ztracena. Tady se tvůrci chytili sami trošku do pasti.