Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (163)

plakát

Pozdrav ze dna řeky (2010) 

Velké potěšení objevit tento film na programu FF11 a ještě větší ho pak sledovat na velkém plátně s neskutečně kawaii Hikari... možná tahle moje oblíbenkyně vynáší hodnocení trochu do oblak, ale co už.. nepřeberné množství vtipných a úsměvných momentů ho opodstatňuje dostatečně.

plakát

Knír (2005) 

Jako první mě udeřil do uší Philip Glass, netušil jsem, že s tímto filmem měl co dočinění, a když už se něčemu propůjíčí Glass, tak to vždy stojí za to, jeho hudba krásně dotváří tu "psycho" atmosféru. Nevím, jak se to Carrèremu podařilo, ale během celého filmu do mě ládoval opravdu úzkostlivé pocity. Překvapivě za velké plus považuji i ty všechny a žádné výklady, jež Carrère nabízí... pro každého individuální lahůdka : )

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Tyhle schizofrenický záležitosti miluju, to herecké obsazení bylo naprosto perfketní, o hudbě ani nemluvě, z počátku mě trochu trápil střih, ale po chvíli jsem nenamítal a seděl přikovanej k židli. I přes poměrně brzké tušení zápletky mě neustále v částech filmu dokázali přesvědčit, omotat si mě kolem prstů, a nakonec i neustále dokola překvapovat rozuzlováním. Připomenulo Machinistu, ale dostalo snad ještě více. | za dnešek jsem se setkal několikrát se slovem "kafkaesque"... damn, what's behind that..

plakát

Bu neng shuo de mi mi (2007) 

I přes jisté odhadnutí děje na samém začátku filmu jsem si ten film dokázal vychutnat a zápletka stejně ještě zaujmula svou originalitou. Skvělá hudba! Jay Chou se vytáhl... Taiwan/Hong Kong/Čína mě začínají bavit, dramata a romantika jim jdou snad jako jejich východním "sousedům".

plakát

Hlasujte pro mne! (2007) 

Další z úspěšných BBC4 asijských dokumentů. Ten malej obtloustlej vypočítavej rozmazlenec byl fakt krutej, něco mi říká, že z něj bude politik, při debatách připravená čočka do ostatních, trochu psychologický rozklad... maminka z něj udělala dobrý monstrum. Ten hubenej se alespoň snažil být samostatnej, ale úplatky od otce ho nakonec taky dostaly, a holka byla trošku nesmělá, ale vlastně nejpoctivější. Docela jsem žasnul nad oddanými asistenty a jak se dokázali ohánět výrazy, kterým ani nerozuměli. Nakonec to vše dopadlo jak u nás a "demokracie" vítězí: )

plakát

San geng 2 (2004) 

1. povídka Box (Miike) byla naprosto dokonalá, horrorovým žánrům se většinou vyhýbám, ale tohle bylo něco neuvěřitelného, skvěle zpracované a zahrané. Moje reakce byly povětšinou typu "wtf" a atmosféra mě opravdu dostala - 5/5 ....... S Chanem jsem neměl doposud tu čest, a proto mě jeho Knedlíčky hodně mile překvapily, sice neměly takové tempo, ale zaujmutí, nápad a provedení byly stále precizní. Hodně černě zábavná morbidnost.. (jazýček a pohled s křupáním na konci: ) - 5/5 ....... Poslední Parkova Cut si mě chytla kupodivu nejméně, ale stále mi přišla hodně silná - 4/5 ...... Málokdy se povede poskládat povídkové filmy do slibného celku, ale zde to, možná díky režisérům, nebyl problém. Fakt, že se filmem míjela jedna krásnější herečka než druhá taky potěšil..

plakát

Nobuta. O produce (2005) (seriál) 

Drželo si to podobnou úroveň po všech deset dílů a musím říct, že mě seriál dost překvapil. Bavil jsem se skvěle a vytýkat bych mohl opravdu jen minimálně. Nobuta power! Chunyuu!

plakát

Finnish Summer with Turisas, A (2008) 

Srdcovka představující Turisas na několika koncertech z Evropy a Států. Narvané jejich největšími peckami, které zná snad každý... vzpomínky na ně se jenom valí a prostě je musím znovu vidět naživo. Tenhle finský viking / folk / battle metal miluju a tohle je sakra obstojná prezentace jejich tvorby!