Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Netuším ako som to mohol vydedukovať, ale na samotný zvrat som prišiel už na začiatku a stačila mi k tomu jediná scéna. Tým samozrejme nechcem naznačiť, žeby bol film predvídateľný (čo skutočne nie je), ale chcel som sa tým trochu pochvastať. Teraz k hodnoteniu. Som trochu sklamaný, že film skončil viacmenej otvorene, ale to už nejako pretrpím. Väčší problém je u mňa ten, že veľa vecí ostalo neobjasnených, čo pochopiteľne nijak neuberá kvalitám filmu, ale stále akosi postrádam tie dôvody. Každopádne sa aj tak jedná o slušne odvedenú prácu. Zo začiatku ma síce romantická zápletka až tak nebavila a viac si užíval scény s hrou na klavíri, celkom rýchle som však zmenil názor. Herci sú veľmi sympatickí a medzi hlavnou dvojicou to funguje, kamera so strihom uspokojivá, scenár dobrý a v neposlednej rade sa musí vyzdvihnúť aj hudba, ktorá taktiež patrí k hlavným ťahákom filmu. Niektoré scény boli vcelku dojímavé a posledná tretina bola výborná. A k tomu strašne málo hluchých miest. Skrátka vskutku dobrá záležitosť hodná štyroch hviezd. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film The Secret rozhodně není vhodný ke sledování, pokud nejste absolutně odpočatí a soustředění, protože ta "banální" romance, začne být časem velice zajímavá a bude dávat smysl. Relativně civilní výkony hlavní dvojice (konečně film pro Kwai Lun-Mei, kde mohu dát 4 hvězdy, tato talentovaná herečka má smůlu na výběr titulů), perfektní Anthony Wong ve vedlejší roli. Kromě romantických chvil i nenápadně zapracovaný humor, silné a zapamatovatelné momenty tady rozhodně jsou, ať piano battle, Elvis na večírku, tak famózní kamera za kterou je Mark Lee (zejména scény na střeše a u moře). Nenápadný film v poklidném tempu, ale s velkým srdcem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že klasickú Kórejskú melodrámu s jej neopakovateľnou atmosférou dokážu natočiť aj Číňania. edit 2023: Tak aj rokoch a na druhý pokus to stále dokonale funguje, až si hovorím, prečo som to videl len dvakrát, keď je to taká pecka. Znova som si užíval aj klavírne predstavenia, ktoré sú úchvatné. A keďže sa mi behom tých rokov z hlavy vyparila pointa, tak som bol znova príjemne prekvapený prerodom žánru filmu v druhej polovici. Tá zmena pôsobí prirodzene a film pozdvihuje o úroveň vyššie. Snáď len na konci som mal znova chuť, aby to pokračovalo ďalej, kľudne aj ďalšiu hodinu. Takže snáď si to tretíkrát pustím skôr ako za ďalších 12 rokov. 9/10. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Postavy sympatické, prostredie školy tak isto, pekná hudba, piano battle ako výborný nápad, taktiež mi sadlo zafarbenie filmu. V polovici to trochu stratilo tempo, potom ma to ale prekvapilo (keď už som si myslela, že viem o čo ide, prekvapilo ma to druhý raz) a finále bolo strhujúce. A Chou má talent. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla film, který by mi dovolil takhle si ho užít a rozplývat se nad ním. Pro mně bylo rozuzlení naprosto nečekané a o to více mě dojalo. Jay Chou ukazuje, že je mnohostranně nadaný a jde vidět, že si s tím vyhrál. Na hlavní hrdinku se mi také dívalo moc hezky. Je to pastva pro oči, uši i srdce. Závěrečná scéna je při nejmenším geniální. Nádherná podívaná, která snad neměla chybu. 5* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)
  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama