Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Robert De Niro

DeNiro a Pacino! To sou prostě dvě ikony světové kinematografie, nad které není (alespoň pro mě) a nejspíš ani nikdy nebude. Naprosto profesionální ale též univerzální a precizní dvojka, která zahraje jakoukoli roli (vážnou, komediální, dramatickou, akční) s prstem v .....(nose). Vidět je společně, to je zážitek (sešli se spolu před kamerou např. v Nelítostném souboji nebo Oprávněných vraždách)

Al Pacino

Pacino a DeNiro! To sou prostě dvě ikony světové kinematografie, nad které není (alespoň pro mě) a nejspíš ani nikdy nebude. Naprosto profesionální ale též univerzální a precizní dvojka, která zahraje jakoukoli roli (vážnou, komediální, dramatickou, akční) s prstem v .....(nose). Vidět je společně, to je zážitek (sešli se spolu před kamerou např. v Nelítostném souboji nebo Oprávněných vraždách)

Denzel Washington

Pravděpodobně nejúspěšnější a (pro mě) též nejlepší herec afroamerického typu s tak ohromnou dávkou charizmatu, že by povýšil na (pod)průměr i Bollovy nebo Wynorskiho pecky :-)). Už jen samotná přítomnost DW zvedá úroveň filmů o řád výše (nutno dodat, že filmy v kterých hraje mají bohužel kvalitativně dost výrazné výkyvy)...

Sean Connery

První (a nejlepší) představitel Agenta 007, který je i ve svém pokročilém věku pořád ještě frajer! Taktéž umělec s tunou charizma, který zvedá hodnotu "svých filmů" jen pouhou přítomností o laťku výše... Byl přesvědčivý ve 30ti jako první Agent s povolením zabíjet (Dr. No), stejně jako 70ti letý dobrodruh Alain Quattermain v Lize Výjimečných... Ve Skále (The Rock) dokonce s přehledem strčil do kapsy i (tehdy na vrcholu popularity) Nicolase Cage!

Keanu Reeves

Herec exotického zevnějšku, díky němuž ho nelze "na place" přehlédnout. Krom toho však nepostrádá ani talent a píli, díky čemuž se vypracoval (i když mu to trvalo vážně doost dlouho) na jednoho z velice uznávaných herců. Ne náhodou jsou hned 2 z jeho filmů v mém TOPu! Vedle herectví se věnuje taktéž hudbě - basuje v rockové kapelce Dogstar (i když nevím, je-li to ještě aktuální informace).

Mark Wahlberg

Týpek s kontroverzní minulostí, co začínal v showbizu (spolu se starším bráchou Donniem - mj také hercem) již na přelomu 80. a 90. let coby člen "boygroup" (první svého druhu) New Kids On The Block. Poté zkoušel Marky Mark (tehdejší umělecké jméno) štěstí jako solo "umělec" (s vlastním bandem MM & The Funkybunch) nebo jako příležitostný model. Spíše než "uměním" ale proslul svými excesy (drogy, chlast, sex... zkrátka klasická celebritka). Asi nikdo by mu tehdy nehádal, že bude do 10ti let platit za vyhledávaného a kritiky velmi uznávaného herce... Válka gangů, 3 králové, Dokonalá bouře, Rocker, Italian job, Odstřelovač...

Harrison Ford

Postava dobrodruha Indy Jonese ho "udělala", to je bez debat! Ale ani ve svých dalších (civilnějších) rolích nezůstal ve stínu své životní role... Ať už hrál Uprchlíka (ve stejnojmenném filmu), nechtěného soka teroristy IRA Brada Pitta (Tichý nepřítel), detektiva (Detektivové z Hollywoodu), velitele ruské atomové ponorky (K-19) či samotného prezidenta USA (Air Force One)... jeho postavy vždy vynikaly zdravou dávkou heroismu ale zároveň i uvěřitelnosti. Vedle Indyho jej nejvíce prostavily další dvě kultovní postavy: Han Solo (Star wars) + Agent Jack Ryan (Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí)

Christian Bale

Poprvé na sebe výrazněji upozornil jako protivník S. L. Jacksona v Drsným Shaftovi, poté to stvrdil v Americkém psychu (sice ultra-debilním leč díky Baleovi alespoň koukatelným). Následovalo: Království ohně, skvělé Equilibrium nebo undergroundový Mechanik a nebylo pochyb, že nám z Balea vyrostl Pan Herec. Další angažmá do mega pecek jako: Dokonalý trik, 3:10 Yuma, Batman Begins, Dark Knight, T4... tento status jen stvrzují! Bale proslul též jako zastánce Stanislawskeho metody, která spočívá v intenzivním "sžití se" s hranou postavou (což má bohužel často silně sebedestruktivní následky)... Christian Bale své postavy nehraje, on se jimi stává!

Johnny Depp

Nejen herec ale zároveň i skvělý showman i velký egocentrik a exhibicionista (což jsou ale základní atributy každého dobrého herce, ne?!). Tajemství jeho úspěchu je v tom, že dokáže být jako chameleon - každá jeho postava (Edward, Ichabod Crane, Corso, Abberline, Sands, Wonka, Sweeney Todd, Jack Sparrow) je úplně jiná ale svým způsobem charakteristická a hlavně typicky deppovská. Mnohokrát předvedl že zvládne s grácií nejen humorné ale i vážné role: Gilbert Grape, Noční můra, Četa, Donnie Brasco, Astronautova žena, Čokoláda, Kokain atd...

Bruce Willis

Přesně ten typ chlapa, ke kterému každý (bez rozdílu pohlaví) vzhlíží! Ženy po něm touží a muži chtějí být jako on! Není to žádný Macho, ani hora svalů a už ne hezoun nebo dokonce model... Je to "jen" ohromně charizmatický Herec s obrovským smyslem pro humor, s obrovským nadhledem a hlavně s obrovským srdcem! Proto může hrát jak akčního hrdinu, tak komickou figuru ale i dramatickou nebo zápornou roli... A divák mu to prostě žere i s navijákem!