Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Jednoznačně můj nejoblíbenější díl Star Wars. Starší díly mi vůbec nesedly, Pomstu Sithů považuju jako krásné dokončení celé série. I když dokončení... Však víte, jak to myslím;-) Hyden Christensen byl dle mého názoru pro tuto roli jako stvořený a vůbec nechápu, jak za to mohl dostat Zlatou malinu...

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Burtonovo zpracování bylo skvělé. To, co však přišlo potom se snad ani nedá popsat. A Batman jako Clooney vs. Mr. Freeze? Oním dílem si můj dětský hrdina pošramotil svoji pověst. Čili jsem k nejnovějšímu zpracování byl dost skeptický. Již úvodní trailery mě ale přesvědčovaly o tom, že se Batman Begins bude v mém osobním žebříčku Batmanů rvát o 1. místo s prvním dílem.;-)

Batman

Batman (1989)

Skvělý film a pro mě nepřekonaný Batman, i když mu šlapou na paty novější Nolanova dílka.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Jak hodnotit film, kde hrají mí nejoblíbenější herci, kde je skvělá hudba a výborný příběh? Miluju filmy, kde se musí používat mozek. Kde tvůrci nepředpokládají, že diváci jsou pouze tupé stádo, ale že rádi zapojí své šedé buňky mozkové. Nejlepší na tom je, že během filmu budete mít několik vlastních teorií, jak to ve skutečnosti je. A ještě na závěr bych pochválil všechny, kteří poznali v postavě Nikola Tesly Davida Bowieho.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Miluju filmy, které dávám do DVD s pocitem naprosté nevědomosti a které mě dostanou naprosto do děje a "přikovají" do křesla. I když úvodní titulky nasvědčovaly, že půjde o naprostý shit. Starring- Ashton Kutcher. V té chvíli nastal zlomový bod, neboť jsem si řekl něco ve stulu: ,Větší kravina než Hele vole... to být nemůže. Tak to risknu.' Následujte vaše instinkty:-)) A vidíte... Filmu dávám 5*, takže to asi taková kravina nebyla, co?;-)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Měl by se zavést žánr filmu jako depresivní. Protože toto označení přesně sedí na Requiem za sen. Viděl jsem Trainspotting, oproti Requiem hodně ztrácí. Kdo nezavrhuje četbu, tak jednoznačně doporučuji Memento od Radka Johna. Requiem mu je totiž v mnohém podobný. Začíná nevinně, pozorujeme příběh 2 kamarádů (Tyrona a Harryho), Harryho matky a jeho přítelkyně Marion. Postupně se začínají přidávat problémy. Nabalují se na sebe jako cukrová vata na špalek. Stres, absťák, sex, závislost... Tohle všechno vytváří tak neskutečně depresivní film, který je v konečném důsledku jedním z nejlepších, jaké jsem kdy viděl. Prakticky povinnost dát 5*. Neskutečný závěr, úžasný soundtrack a celkově skvělý příběh způsobí, že o filmu budete uvažovat i dlouho po jeho shlédnutí.

Utržený ze řetězu

Utržený ze řetězu (2005)

Jet-Li je můj nejoblíbenější akční hero. Na jeho kopy, chvaty a údery se parádně dívá a když se navíc k tomu přidá velmi slušný příběh (+ můj oblíbenec Morgan FGreeman) vznikne Utržený ze řetězu. Milovníci akčních filmů si tento snímek NESMÍ nechat ujít.

Matrix

Matrix (1999)

Matrix se měl uzavřít prvním dílem.