Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (20)

plakát

Největší flám s Jiřinou Bohdalovou (2021) (pořad) 

Dvě hvězdičky hlavně díky Kaiserovi s Lábusem, Kňažko a Šíp byli ještě na úrovni. Ostatní trapárna, včetně Boučka a jeho keců, hlavě o tom, že je Michal David nejlepší jazzový pianista :D může být dobrý, ale nejlepší rozhodně ne. Gregor Brzobohatý a Brousek nuda, stejně jako ostatní, nic originálního. No a ještě tu máme ten playback :D

plakát

Osada - Epizoda 1 (2021) (epizoda) odpad!

Ten první díl byl hrozný, měli by jej stornovat a přetočit. Další díly už jsou o něco lepší, což se docela divím.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Tak to snad ani jinak nejde, než plný počet :)  Srdcová záležitost z dětství, vynikající scénář, herci, režie. Mistrovské dílo, které mě baví i v dospělosti.

plakát

Rumburak (1984) 

Moje oblíbená pohádka z dětství. Vždycky jsem toužila mít svobodu, jako ten havran/Rumburak. Lábus je skvělý.

plakát

Příliš malý svět (2019) 

Hlavní hrdinka zpočátku působila jako inteligentní a ambiciózní žena. Ovšem pak se promění v posedlou a naivní hysterku, které poměrně slušně hrábne a rozhodne se vyřešit situaci tak nelogicky, až jsem si přála, aby už vypadla. No a nakonec skončí u medu, kde se uspokojí ve včelařské kombinéze, to fakt nevymyslíš. Takovou pytlovinu jsem ještě neviděla, připomíná mi to Ad Astra, těch rádoby filozofických keců kolem a dlouhých nudných záběrů na mimiku hlavních hrdinů, těch bylo požehnaně. Lépe uděláte, když si pustíte Vetřelce, zlaté osmdesátky a devadesátky.

plakát

Domácí péče (2015) 

Herecky vynikající, příběh dobrý, ale něco mi tam scházelo, jakoby ten film nebyl dokončený. Bohužel, bylo mi po shlédnutí velmi špatně a jen tak se na něj znovu nepodívám. Asi je na mě příliš negativní, nebo mi nesedne hlavní postava, je mi zkrátka na tom něco nepříjemného už od začátku.

plakát

Něžný barbar (1989) 

Krásné zachycení atmosféry a jinak zpracovaný Hrabal. Výborné herecké obsazení, skvělé dialogy, absurdita. I když byl socialismus, tak s touto partou by mi ani nevadilo v něm žít.

plakát

Touha po svobodě (2017) 

Celý dokument mě rušilo původní znění dabingu a český dabing byl strašně stereotypní, což z většiny zavinilo nezáživnost celého snímku a nesoustředění na obsah. Rozhodně existují lepší válečné dokumenty. A bohužel, působilo to angažovaně, samá slova chvály pro Američany a stateční černí bojovníci.

plakát

Mučedníci (2008) 

Velmi zajímavý horor, u kterého se nudit nebudete. Příběh se odvíjel pokaždé jinak, než jsem předpokládala a mohl se rozvinout na několik způsobů, ale ne, vše se ve své syrovosti stupňovalo. Krve je tam dost a ten konec je děs, to budu mít ještě dlouho v paměti. Každopádně to není béčkový horor a tvůrci si se zpracováním dali dost práce. Tomuto stylu tleskám!