Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 271)

plakát

Xtremo (2021) 

Španělé překvapili, gangsterku řízli motivem pomsty za smrt blízkých a přimíchali kung fu. Výsledek sice není nějak extra výjimečný, ale docela slušná akční podívaná z toho vylezla. Hlavní hrdina poměrně sympaťák, záporák správnej magor, ale pro závěrečný souboj mu chybí bojová průprava. Slušné 3 hvězdy.

plakát

Světlo a stíny (2021) (seriál) 

Líbí se mi prostředí, které je pro fantasy celkem neotřelé, triky a výprava jsou také fajn a herci sympatičtí, ale chvílemi je dost znát, že se jedná o teen látku. Tempo by mohlo být svižnější, některé flashbacky časem rušivé. Za mě slušné 3 hvězdy.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Sice je to demence, ale aspoň zábavná, na rozdíl od prvních dvou Godzill. Veškerý děj je podřízen tomu dostat monstra k sobě a vysvětlit co se právě děje, klidně bych vyškrtl linku s mlaďochama. Jinak soubojů je dost a jsou parádně natočené, některé momenty fakt super. Jen to chce totálně vypnout mozek. Slabší 4 hvězdy.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Ve výsledku docela nudnej film, kterej zachraňuje jen závěrečná vybíjená. Strašně dlouhé, první hodinu a půl se tam toho navíc moc neděje, kromě pěkných titulků. Rozostřený obraz po chvílí dost ruší, žádný cool moment. Vysvětlení různých druhů mrtvol, či jejich prvotní vznik, krom zmínky o UFO, zde v podstatě není, zato spousta logických lapsů ano. Napětí žádné, akce, když už nějaká je, nestrhne. 3 hvězdy.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Parádní animák, který je neskutečně našlapaný a kinetický, zároveň celkem dokáže prodat rodiné neshody táty a dcery aniž by to bylo otravné. Plusem je scifi omáčka okolo, dobrá hudba a prasopes s defektními roboty. Bavil jsem se dost. Silné 4 hvězdy.

plakát

Tom Clancy: Bez výčitek (2021) 

Těšil jsem se dost, solidní jména za kamerou i před kamerou, nabušený trailer, ale výsledek stojí za prd. Film je snad ještě hloupější a béčkovější než ty z devadesátek, přitom ale není ani trochu zábavnej, naopak, dost jsem se u něj nudil. Žádný památný moment, žádný souboj, přestřelka, něco, co by si člověk na chvíli zapamatoval. I ta rádoby realistická akce se dá natočit divácky intenzivně, ale nic. Jordan je sympaťák, ale ty kecy co musí pronášet, to je bída. Kvalitativně podobné jako nedávné Za čárou, a také tu nikoho netrkne, že černoch v rusku nebude úplně nenápadnej. 2 hvězdy.

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Rozhodně slabší než povedená WandaVision, ústřední duo je sice sympatické a chemie celkem funguje, ale příběhově to není nic extra. Záporáci jsou v podstatě k smíchu, odhalení ke konci mi přišlo dost na sílu, zapojení BLM tématiky taky extra nenadchne, štít bych předal někomu jinému... Akce místy dobrá, místy slabší a závěrečná montáž tréninku se štítem je tak hrozně mimo, jak kdybych se vrátil zpět do devadésátek a koukal na nějaké akční béčko té doby. Čekal jsem víc. 3 hvězdy.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Celkem sympatické béčko, které předchází vlastní turnaj a ukazuje nového hrdinu. Výtku mám k obsazení některých postav, především Raidena, naopak Sanada a Taslim potěší a nováček také není špatný. Škoda nevýrazných soubojů, které prostě nenabídnou v dnešní době pořádné uspokojení, i když fatality celkem ujdou. Hudba také není nijak výrazná a za prvním filmem zaostává. Přál bych si vidět něco jako nedávné Scorpions revenge v hrané podobě, to byl prostě nekopromisní masakr a s napínavými souboji. 3 hvězdy.

plakát

Nikdo (2021) 

Koukám, že plakát variuje ten z Johna Wicka 2 a film samotný zase prvního Johna Wicka, zřejmě i díky stejnému scénáristovi. Civilní začátek s rychlým střihem už napoví, že tohle nebude žádná pomalá rozjímavá romance. První bitka v autobuse ukáže kudy se bude tenhle akčňák ubírat, krvavější, víc na tělo, ale také s občas až moc stylovým a přehnaným písničkovým podkresem. Akce je drsná a víc fyzická, Bob si to dává s přehledem. Závěrečná vybíjená je už dost over the top, jak hudebním podkresem, tak spojením klaďasů, ale pořád je zábavná a uspokojující. Najšuller je šikula, to ukázal už v Hrdcore Henry, držím mu palce do dalšch akčních projektů. 4 hvězdy.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Překvapilo mě, že ač je film brutálně dlouhej, ani mi to moc nevadilo a nenudil jsem se, ale viděl jsem to na třikrát, v kině by to nešlo. Jinak celkově je to lepší než původní sestřih, ale stále to není žádná pecka. Ano, obrázky by z toho byly pěkný, jako u většiny Snyderovo filmů, ale jinak je to slabší. Zpomalovačky s písničkama občas k smíchu a to pózování hrdinů také, ale což. Několik dovětků ke konci co by mohlo být kdyby k tomu ještě Snydera pustili, také spíš zážitek roztříštilo, než že by pomohlo. Akce místami fajn, občas hodně bordel, ale koukatelná, jen jí mohlo být více. Škoda Cavilla, jako Superman je super. Za mě lepší 3 hvězdy.