Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

Pokud se podivate jen na prvni 4 dily teto mini serie, tak dostanete bravurni psychologicke drama, ktere si zaslouzi minimalne hodnoceni 9/10, a mohu ho vrele doporucit nejen fanouskum zanru. A jak hodnotit serii jako celek? Rozhodne ceri stojate vody soucasne serialove tvorby, kdy je pro narocneho divaka jen malo co prekvapive, dechberouci nebo snad sokujici. Zde plati dvojnasob varovani, abyste se vyhnuli spoilerum jak jen to pujde. Ja jsem rozhodne dostal vic nez jsem cekal. Bono umi!

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Pokud jste fanoušci Tyriona Lannistera, pak si velmi pravděpodobně zamilujete i postavu Johna Garrityho. Je to také kurevník, zloděj a vrah. Greenland nabízí ucházející herecké výkony v hlavních i vedlejších rolích, slušné digitální efekty a průměrnou kameru. Slabší je ale scénář a dramaturgie, do této stopáže šlo určitě vtěsnat hlubší zápletku. Pokud jste fanoušci žánru, tak filmu určitě dejte šanci. Jen neočekávejte bezchybné a propracované drama.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Naprostá seriálová pecka! Amazon investoval do správných lidi a výsledkem je obrovský rozdíl mezi obyčejným seriálem a seriálem s top obsazením, top efekty a scenarem, ktery bezproblému udrží vaši pozornost od zacatku do konce. The Boys je ten druhy případ. Nejlepsi počin od dob Hry o truny.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Jednou z charakteristik díla Neila Gaimana je skutecnosti, ze seriálové adaptace mu vubec nevychateji. A je jedno jestli je jen v roli autora predlohy, scenaristy nebo producenta. Zatímco knihy radim k tomu nejlepšímu s zanru, adaptace jsou vzdy podprůměrně. Opakující se vzory, zápletky a klišé, ktere jsme uz videli tolikrat jinde, nevýrazné postavy, absence budování napětí... Pokud se vam libil Lucifer, tak muzete dat Good Omens sanci. Je obsahové zhruba na stejne urovni. Za zmínku stoji jeste Michael McKean, dobre známy z Better Call Saul. Více toho Good Omens nenabízí a vydrzet do posledního dilu chce hodne premahani.

plakát

Mythica: Hledání hrdinů (2015) 

Nápad má film dobrý, hlavní (a jediná) dějová linka taky není navržena špatně. Mythica: A Quest for Heroes je velmi dobrý televizní film. Ale při srovnání s konkurencí v žánru fantasy zaostává snad ve všech směrech kromě atraktivity ženských hrdinek. Jak už bylo řečeno v jiných komentářích, na filmu se hodne podepisuje omezeny rozpočet. Je to videt na scénáři, na lokacich, interiérech i exterierech, filmových efektech, kostýmech... tohle vsechno bych odpustil, kdyby mela Mythica silný pribeh a dobrou atmosferu. Kdyby se snažila alespon vykreslit motivace a charaktery postav. Bohuzel jde vetsinou o stereotypy odbyte jednou větou. V tomto dile je Kevin Sorbo snad jen 1 minutu, ostatni postavy maji potenciál, ale pri sledování jsem mel pocit, ze se behem nataceni minimalne jednou vyměnil scenárista a dramaturg. Poctivá 4/10.

plakát

Mistr popravčí (2015) (seriál) 

Fantasy pasaze serialu (sny, vzpominky) mohou pusobit trochu rusive, ale zbytek je zpracovan na vybornou. Uz dlouho jsem nevidel tak propracovane vykresleni postav, ale hlavne jejich vyvoj a vyvoj vzajemnych vztahu. Serial se snazi vykreslovat veci prirozene a realisticky, takze je vulgarni a nasilny. Velke plus u mne ma za fakt, ze nedela tabu z homosexualniho styku nebo ze zaberu na muceni vesnicanu. Jak pisi ostatni, serial nabira na tempu az pozdeji a s kazdym dalsim dilem je lepsi a lepsi.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Film se bohuzel jen minimalne drzi predlohy, nekolik postav velmi vyrazne meni. Vklada vtipky a easter eggy do mist, kde ma byt dramaticka a napjata atmosfera. Predloha mi nikdy neprisla jako rodinna nebo pohadkova zalezitost, ale autori z pribehu ktery zacal spontannim sexem a je provazen zabijenim pohadku udelali. Tim puvodni pribeh ztraci sve kouzlo a na filmu je hodne videt, ze jde o dilo upravovane horkou jehlou, kde nejake sceny chybi a jine naopak prebyvaji. Neni dostatecne popsana motivace postav a zacatek pribehu je dost odflaknuty, takze nevime proc lide jednaji, tak jak jednaji. Pokud jste ale predlohu necetli, tak vas filmova adaptace muze bavit.

plakát

Američtí bohové (2017) (seriál) 

Neni vubec nutne znat knizni predlohu, serial se ji drzi jen velmi volne. Prvni rada je velmi povedena, at uz jde o remeslne zpracovani, herecke vykony nebo styl vypravovani pribehu. Osm dilu je tak akorat, aby nebyl dej prilis zhusteny a zaroven se netahl umele dlouho. Prvni rada 5/5. Bohuzel druha rada ztraci tempo a je cim dal tim tezsi udrzet pozornost. Skoro jako kdyby se autori zacali vice drzet predlohy, ale ne vsechen dej jde elegantne prenest na obrazovku stranku po strance. Druha rada 3/5.