Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (49)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem si přiznat svoji chybu, šel jsem do seriálu s příliš velkým očekáváním, takže mé zklamání bylo značné, zhruba v polovině série jsem se na očekávání vykašlal a začal jsem si užívat některé nečekaně zábavné momenty. Vím, že tvůrci točili drama, ale mně se povedlo nalézt nemálo komediálních prvků, i když to jistě nebyl záměr. Každopádně jsem rád, že jsem zase po letech viděl Peggy Bundy, zjistil jsem, kdo je nejbrutálnější velšský vrah a mohl sledovat, jak se ze zabijáka vyklube templář a z kněze zabiják. Jako nejzábavnější postavy hodnotím Isabelu a Miluse, ti dva se fakt vyvedli. Taktéž oceňuji, jak se tvůrcům podařilo naplnit kvóty nenásilným a zcela věrohodně vysvětleným umístěním černocha mezi velšské vesničany. Tleskám! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Příběh středověkého agenta se skrytou identitou, který je tak tajný , až se nakonec stane (a jeho muži spolu s ním) nejzdatnějším a nejvěrnějším pomocníkem svých nepřátel. Vše pak končí úplnou idylou a hepáčem, až jsem se lekl že sleduji nějakou Rosamundu (i krajina tu byla podobná). Ale žerty stranou - až na nějaké ty historické nepřesnosti, které nepřekračují obvyklou míru a otravnou dějovou linku se Serafy a rytíři Rosuly jde o docela zábavný, napínavý a brutální historický nářez, který neurazí a zpříjemní pár dlouhých zimních večerů. ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech jsem rozhodně příjemně překvapený. Nic moc jsem od toho nečekal, a dostal jsem kvalitní středověký seriál. Ačkoliv je příběh fiktivní, tak některé historické události zůstaly nezměněné a to je dobře. Seriál je brutální, syrově zobrazuje násilí a nepojí se krve. To je všechno, co se mi líbí. Takových seriálů je až zoufale málo. Takže všem doporučuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neodehrávat se to ve středověku a ve Walesu, nejspíš bych to zabalil už někdy po třetím díle. Jenže takhle jsem až do samého konce čekal, že se něco stane a seriál se zlomí do stavu líbivého. Nestalo. Bylo sice hezké, že se celkem povedla vyjádřit dobová atmosféra, ale kazil to fakt, že jinak o životě ve středověku neměli tvůrci ani ponětí. Nehledě na to, že Wales byl jistým způsobem specifický i v tehdejším světě. A příliš se nepovedl ani příběh sám. Kdo čekal seriálové Statečné srdce, musel být zklamán. Sutter sem narouboval vědmu, jakési podivné církevní bratrstvo, templáře, pochopitelně černocha a řadu dalších podivných postaviček, které celkovou rozháranost stvrzovaly. Upřímně řečeno občas jsem měl zmatek v tom, o co tam komu vlastně jde. Nevyvedl se ani casting. Lee Jones postrádá jakékoliv charisma, jeho pravá ruka je silně nesympatický ksicht a Peggy Bundová je tu na pěst. Ale abych jen nehanil, tak některé popravy měly úrověň, Lady Love je roztomilá a Moyer umí. Ale to je na deset dílů trochu málo. 30% ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Zdálo se, že středověká řezničina pro Kurta Suttera ideálním novým prostorem k vyřádění. Bohužel ale i přes zajímavý námět Bastard Executioner nabídnul když ne přímo nudnou, tak nepříliš zábavnou podívanou. Sons of Anarchy se sice taky pořádně rozjeli až o něco později, ale už v první řadě to byl velice solidní nadprůměr, o Bastardovi se to naneštěstí říct nedá. O moc lepší to nebylo ani v obsazení, jen málokdo totiž pobral tak málo charismatu jako Lee Jones v hlavní roli, Katey Sagal tady strašila přehrávaným přízvukem, z průměru nevybočovala ani většina dalších herců… trochu to zachraňovali snad jen Stephen Moyer a spolehlivý Timothy V. Murphy (Galen ze SoA). ()

Galerie (178)

Zajímavosti (1)

  • Úvodní píseň "No Name" nazpíval Ed Sheeran, který si v seriálu také zahrál postavu sira Cormaca. (Foxess)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama