Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (142)

plakát

Balón (2018) 

Zajímavý počin s mistrně vykreslenou atmosférou strachu. Každý se bál, nevěřil svému sousedovi, bál se, že ho zradí vlastní děti. V takové atmosféře se těžko hledají kladní lidé, protože kdo něco věděl a neřekl, skončil často špatně. Zajímalo by mne, zda učitelka ve škole byla dle skutečné události, nebo vymyšlená. Též mám za to, že kdyby se prcek rozkecl ve školce, on by to pravděpodobně nějaký jiný prcek řekl doma a bylo by zle. Každopádně mi ve filmu chybí rozvedení konce(klidně textem), co se stalo stasi zmetkům, učitelce, kde se usadili uprchnuvší, co rodiče, co zůstali atp.

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Ideální seriál na takové to domácí žvýkání. Nenáročný, ale zábavný s unikátními charaktery, které si ale zamilujete včetně tý držkatý samice Giny. Jak psal někdo, pustíte večer jednou, dvakrát a pak si uvědomíte, že koukáte pořád.

plakát

Kopyto (1981) 

Můj nejmilejší a nejoblíbenější film z dílny vynikajícího Francise Vebera.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Vynikající film, i když o trošku méně než Vykoupení z věznice Shawshank, kterému ale vyloupil snad všechny Oskary. Výborně a vtipně poskládaný děj, pěkné vkoláže do skutečných událostí a televizních záběrů. Co ale tento film povýšilo do kategorie nejlepších filmů je muzika, která je naprosto geniálně poskládaná v historickém kontextu aktuálně probíhajícího děje s aktuálně frčící produkcí a de facto dělá tento film.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Pokud k tomu přistoupíte jako oddechové parodii na všechny ty horory pro U.S.. náctiletce, pak to zjistíte, že to má grády a nemálo pobaví. K pěti hvězdičkám chybělo, aby byl konec méně rozvláčně-romantický, dokázal bych si třeba představit, že by šerifa"zneškodnili" jen na chvilku a po vyběhnutí ve stodole o patro nahoru by našli zbytky jiných těl a naštvaného psychopatického šerifa, který přežil a vrátil se do svého příbytku apod.

plakát

Kmen Andromeda (1971) 

Nejsem fanouškem sci-fi, ale pokud je sci-fi promyšlené a k tomu je dobře zrealizované, pak nemám problém to ocenit - zde tak činím. Nevadila mi ani stopáž. Verze z roku 2008 ovšem byla slabá.

plakát

Ted a spol. (2009) (seriál) 

Tento seriál ocení hlavně ti, kteří prošli nějakou firmou, jejíž vedení vzývá hodnoty nastudované z manažerských příruček top managementu amerických společností. Pro ty z nás, co tu zkušenost bohužel máme děsivý a zároveň zábavný seriál.Ted se ze všech sil snaží zůstat člověkem i když nádherná nadřízená mrcha Veronika mu to rozhodně neusnadňuje (ale občas se i v ní ukáže, že není z ledu). Na úvod doporučuju tyto super díly: V ochranných oblecích (o děsivé firemní školce, o šílené Veronice mazaně zneužívající Tedovu dceru); Nová pracovní doba (ještě děsivější, o tom, jak si zaměstnavatel představuje pracovní úvazek) čí Musíme si důvěřovat (firma žehlí průser stylem na koho to hodit).

plakát

Mezi námi zloději (1963) 

Výborná komedie "ze života", na svou dobu hodně odvážná. Štěstí, že jí cenzoři té doby nepochopili do hloubky, jinak by neopustila trezor, jak trefně poznamenával Stein92. Falší zajímavé názory cariada, Cecko.