Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (40)

plakát

OK patron (1974) 

Film si matně pamatuju ze socíku, moc mě nebavil až na závěrečnou přestřelku na stavbě. Hlavně asi proto, že mi tehdy doma poprvé vysvětlili, co znamená to anglické OK a proč se čte OUKEJ.

plakát

My se nehněváme (1966) 

Teď jsem shlédl na ČT2 (ha, další Ventura, kterého jsem neviděl). Těžko se kritizuje, když všichni chválí - takoví Blázni, vodníci a podvodníci z Riviéry. Myslím, že film byl natočený jen proto, aby si ta parta anglických hošanů mohla zablbnout.

plakát

Přejděte na druhou stranu (1988) (seriál) 

Teď jsem viděl podruhé po 36 letech. N-Ost-algie. Nepamětníkům zkusím objasnit - tohle byl ani ne rok před sametovou revolucí jen o málo menší hit než Bony a klid. Panovala cenzura a tento seriál se pokoušel aspoň o pozitivní konstruktivní kritiku. Lidi se chechtali socialistické pracovní morálce a hlášky z něj si citovali jako dneska z Dědictví aneb k..va hoši.

plakát

Ohnivé peklo (2016) (TV film) odpad!

Jé, to je bývalý Centrotex na metru Pražského povstání a parta ochotníků tu nacvičila Skleněné peklo.

plakát

Balthazar - Zdání klame (2022) (epizoda) 

Balthazar jako obvykle perfektní, ale ... já vím, že se opakuju a možná už jsem s tím otravný, ale ... není sestra té unesené holčičky ve skutečnosti KLUK?

plakát

Rychlá hra (2019) 

To je těžký, moc velkou část filmu tvoří detailní záběry na obličej hlavní hrdinky (a koukám, že i producentky), takže jsem se po chvíli chca nechca víc než na děj soustředil na její maskulinní rysy a začal si představovat, jak bych asi já vypadal, kdybych byl holka .... Jinak mi to dost připomínalo 12 kol.

plakát

Skutečné vraždy: Pachatel mezi námi (2015) (TV film) 

Připomíná mi to Karty na stole - tam musíte ovládat pravidla bridže, abyste vůbec pochopili, o čem se celou dobu mluví. A já je neovládám, tak jsem z toho měl h..., přitom jinak Poirota miluju. Tohle je to samé, celá zápletka je založená na detailech skutečných historických případů. Z nich jsem věděl jen zhruba, jak zabili francouzského revolucionáře Marata, a to mi moc nepomohlo. Snad kdyby to byly případy 1.oddělení, možná bych se chytl.

plakát

Případy 1. oddělení - Série 3 (2022) (série) 

Třetí série se mi líbí za všech nejvíc. Už to není Malý pitaval po 30 letech. Řekl bych, že Josef Mareš ho psal obzvláště s chutí, protože vedle popisu policejní práce mohl hodit na pranýř ten tzv. moderní management "hovna v mahagonové skříňce", kdy obsah je zcela podřízen formě. Nová šéfka je fakt muzejní exponát bossingu a Lucie Štěpánková ji hraje dokonale.

plakát

Touha po odvetě (2022) odpad!

Sám jsem natočil akorát domácí videa a čím jsem starší, tím víc se mi příčí vynášet kategorické soudy o čemkoli. Prostě "The worst of" aneb "Blil by, ale oni už všechno použili" aneb "Šroubky z měkkého plastu" aneb "Dobré nic lepší blbého něčeho". A tak.

plakát

Nouzový let (2016) 

Čekal jsem něco jako Posádka v ohrožení. A hle, ono to není něco jako, ale remake. První verzi jsem viděl asi v 10 letech a líbila se mi. Teď po skoro čtyřiceti letech a sledování druhé verze si říkám - jestli na tohle kouká ruský národ a jeho nadpoloviční většina to bere vážně, tak se tím leccos vysvětluje.